Yanlış hatırlamıyorsam Opera, Chrome'den daha eski bir tarayıcı.
Ancak söylediğiniz gibi sonradan kendini Chrome tabanlı yaptı galiba.

Edge hakkındaki görüşünüze diyecek bir şeyim yok ama Windows Explorer hakkında tecrübeniz az olmalı.
Explorer resmen berbat ötesiydi. Edge'in ilk hali ise Explorer'dan bile daha kötüydü.
Şu anki hali eskilere nazaran devrim-evrim. Hiç de fena değil. Microsoft kendini aşmış.

NOT: Edge tercih ettiğim bir tarayıcı değil. Genel tarayıcı tercihim uzun uzun yıllardır değişmedi: Firefox.
Ayni seyi soyluyoruz hocam, yanlis okudunuz sanirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendim uzun yıllardır Firefox kullanıyorum, ancak son zamanlarda siteleri çok geç açıyor, örneğin bir sayfa açmam 10 saniye sürüyor veya açmıyor.
Kullandiginiz eklentileri ve tarayici surumunuzu yazarsaniz daha iyi yardimci olabiliriz. Firefox tabanli tarayici isterseniz LibreWolf deneyebilirsiniz, kullandigim zaman memnun kalmistim.

Mümkünse Chromium tabanlı olmasın. Kendim uzun yıllardır Firefox kullanıyorum ancak son zamanlarda siteleri çok geç açıyor, örneğin bir sayfa açmam 10 saniye sürüyor veya açmıyor. Açmadığı zaman o sayfayın linkini kopyalayıp yeni sekmede açmam gerekiyor. Sorun internet veya işletim sisteminde değil. Windows 10/11, Linux'ta denedim. 2 servis sağlayıcısı, 2 Wi-Fi adaptörü ve Ethernet kablosu ile de denedim ancak sorun aynı. Diğer Firefox tabanlı tarayıcılarda da var mı bu sorun?
Sadelik arıyorsanız kessinlikle LibreWolf. uBlock Origin ile de yüklü geliyor.

Kullandiginiz eklentileri ve tarayici surumunuzu yazarsaniz daha iyi yardimci olabiliriz. Firefox tabanli tarayici isterseniz librewolf deneyebilirsiniz, kullandigim zaman memnun kalmistim.

Çok eklenti var hocam.

YouTube dislike, uBlock, user-agent switcher, tampermonkey, colorzilla, cookie editor, flagflox, WordPress theme and plugin detector, save WEBP as PNG or JPEG, don't track me Google, Dark Reader, tonkeeper, downthemall! Enable right Click & copy, twp - translate, web archives, %600 sound volume, buster: CAPTCHA solver for humans, font finder, MetaMask, DuckDuckGo, sidebery, YouTube sponsorblock.

Sürüm; 133.0.3
Sanırım sorunun kaynağı bulundu :). Bu kadar eklenti olduğunu fark etmemişim, ancak çoğu iş görüyor. Yavaşlattığını düşündükleriniz neler?

Mümkünse Chromium tabanlı olmasın. Kendim uzun yıllardır Firefox kullanıyorum ancak son zamanlarda siteleri çok geç açıyor, örneğin bir sayfa açmam 10 saniye sürüyor veya açmıyor. Açmadığı zaman o sayfayın linkini kopyalayıp yeni sekmede açmam gerekiyor. Sorun internet veya işletim sisteminde değil. Windows 10/11, Linux'ta denedim. 2 servis sağlayıcısı, 2 Wi-Fi adaptörü ve Ethernet kablosu ile de denedim ancak sorun aynı. Diğer Firefox tabanlı tarayıcılarda da var mı bu sorun?

Plasmafox Release Experimental Plasmafox v133.0e for Vista+ · Eclipse-Community/r3dfox

Çok eklenti var hocam.

YouTube dislike, uBlock, user-agent switcher, tampermonkey, colorzilla, cookie editor, flagflox, WordPress theme and plugin detector, save WEBP as PNG or JPEG, don't track me Google, Dark Reader, tonkeeper, downthemall! Enable right Click & copy, twp - translate, web archives, %600 sound volume, buster: CAPTCHA solver for humans, font finder, MetaMask, DuckDuckGo, sidebery, YouTube sponsorblock.

Sürüm; 133.0.3
Sanırım sorunun kaynağı bulundu :). Bu kadar eklenti olduğunu fark etmemişim, ancak çoğu iş görüyor. Yavaşlattığını düşündükleriniz neler?
YT Dislike, Tampermonkey, Dark Reader (Açıksa), SponsorBlock ve Sidebery Eklentilerini kapatıp bir deneyin bakalım. Ayrıca eklentilerinize bakacak olursak Zen Browser kullanmanız sanki daha mantıklı olur hocam.

YT Dislike, Tampermonkey, Dark Reader (Açıksa), SponsorBlock ve Sidebery Eklentilerini kapatıp bir deneyin bakalım. Ayrıca eklentilerinize bakacak olursak Zen Browser kullanmanız sanki daha mantıklı olur hocam.
Zen'in arayüzüne alışamamayıp bırakmıştım, içerisinde yüklü mü geliyor?