Spartan
Başarılı
Evet hocam çıktığı kadar yapıyorum aslında ama bench sevmiyorum pek zaten sanırım çok iyi bir göğüs hareketi değil diyorlar.
Şöyle bir program hazırladım ama acaba nasıldır?
PAZARTESİ PUSH GÖĞÜS OMUZ TRİCEPS
BARBELL BENCH PRESS 3X 5-6
INCLINE DUMBELL PRESS 2X 8-10
PEC DECK FLY 2X 12-15
SEATED DUMBELL SHOULDER PRESS 2X 6-8
LATERAL RAISE 3X 12-15
TRICEPS PUSHDOWN 2X 10-12
OVERHEAD TRICEPS EXTENSION 2X 10-12
SALI PULL SIRT ARKA OMUZ BICEPS
LAT PULLDOWN 3X 6-8
BARBELL ROW 3X 6-8
SEATED CABLE ROW 2X 8-10
FACE PULL 2X 12-15
BARBELL CURL 2X 8-10
HAMMER CURL 2X 10-12
ÇARŞAMBA OFF
PERŞEMBE BACAK KARIN
LEG PRESS 3X 8-10
LEG CURL 3X 10-12
HANGING LEG RAISE 3X 10-15
DECLINE SIT-UP 3X 10-12
REVERSE CRUNCH 3X 12-15
CUMA PUSH
INCLINE BENCH PRESS 3X 6-8
MACHINE CHEST PRESS 2X 8-10
MACHINE FLY 2X 12-15
DIPS 2x8-12
TRICEPS PUSHDOWN 2x12
Yorumlarımı ekleyim.
Pazartesi için. Incline dumbell press eklemezdim ben. Body builder değilsin sen ondan dolayı compaund hareketler ile ilerlemek her zaman senin için daha iyi olur. Incline çalışıyorsun üst göğüs için bu sefer alt göğüs eklememişsin derler. Ondan dolayı incline eklemek yerine göğsü bir bütün olarak çalıştıran hareketlerdeki yoğunluğu arttır. 2 set Pec DECK yerine 3-4 set ve daha ağır gir. Göğüs özellikle açışla daha iyi çalışır. Shoulder press atarken zaten makinelere bak hep açılıdır 70 derecede olur koltuk ki ön omuza iyice vursun ayrıca ön omuza vururken zaten üst göğüsten de destek alır kaslar birbirine bağlıdır yani. Sen incline dumbell ve shoulder press ile aynı bölgeleri çalıştırıyorsun. Shoulder press atarken 90 derece açı ile çalışıyorsan da bu sefer Lateral raise ile çakışıyor 2 tane yan omuz hareketi yapmış oluyorsun.
Salı günü için yorumum yok güzel bence. Ama Perşembe günü için yorumlarım var.
Bacak çalışıp Squad atmamak ben bacak çalışmaktan saymıyorum yalan söylemeyim. Squad çünkü sadece Bacak değil kalça ve Core karın ve bel bölgeni de güçlendirir. Bence Leg Press yerine direk Squad yap. Emin ol zamanla aradaki farkı göreceksin. Kendini heba et demiyorum ama nerede Bacak antrenmanları ile ünlü adam var hepsi Squad manyağı.
Cuma günü için Pazartesi ile aynı. 2 set Machine Chess press yerine 1 set fazladan bench press 1 set fazladan Fly atman daha iyi olur.
Bench press göğüs hareketi değil ama üst vücut hareketi. Komple göğüs + Ön omuz + Triceps zorlayan sağlam güçlü bir üst vucudun olsun istiyorsan yapman gereken bir hareket bence. Bench atarken göğsünü iyice hissetmek istiyorsan da barı indirirken göğüs kafesinin tam altına kadar indir hatta değsin öyle kaldır. Videosunu atıyorum bak mesela.
Son düzenleme: