RiviasızGeralt

Çalışkan
Şu an halihazırda FixNet kullanmaktayım ve Kablonet'e geçiş yapmak istemekteyim. Kablonet modemi kendisi verecekmiş bu yüzden modemi FixNet'e iade etmem lazım. Modemle beraber içine fiber bağlanan cihazı da iade etmem gerekiyor mu ve modem kutusunu kaybettim kutu zorunlu mu?

Bu sorunun en sağlıklı cevabını müşteri hizmetlerini arayarak öğrenirsiniz. Kutu olayına gelince zamanında Turkcell Superonline modem ve TV+ cihazını kutu olmadan teslim ettim. Kutu önemli değildi yani. Büyük ihtimalle sizin firma da kutu istemeyecektir veya kutu yüzünden işi yokuşa sürmeyecektir.

Fixnet FTTH (=Eve kadar fiber) hizmetinde T.Telekom'un alt yapısını kullanmakta. Türksat ise çoğu noktalarda aynen Fixnet gibi T.Telekom altyapısından ama daha sınırlı noktalarda da kendilerinin fiber altyapısından hizmet veriyor. İlk seçenekte galiba sadece 100 Mbps'ye kadar hizmet sağlarken diğerinde 1000 Mbps'ye kadar hizmet sağlanıyor. Siz Türksat aboneliğinizi hangi seçenek için başlatacaksınız?

İade edip etmemekte tereddütte olduğunuz 2 kutu var. T.Telekom FTTH altyapısında binanınızda bir yerde bulunan OFDK denilen bina içi fiber dağıtım kutusu bulunuyordur. Bu OFDK'dan her daireye (aboneye) ince bir dahili tesisat fiber kablosu çekilir ve abonede bu fiber kablo ONT denilen küçük bir cihazda sonlandırılır. Diğer (daha büyük) kutu ise sehven "Fiber Modem" denilendir. Bu aslında bir Wi-Fi Router'dır. İki cihaz birbirine bir Ethernet Kablo ile bağlıdır. Bu 2 cihaz aslında aboneye kiralıktır, yani mülkiyetleri T.Telekom'dadır. Eğer Türksat aboneliğimnizi yine T.Teelkom altypaısı üzeriden yapacaksanız o durumda bu 2 cihazı iade etmenize gerek yoktur; zira Fixnet aradan çıkacak onun yerini Türksat almış olacaktır. Ancak eğer Türksat'ın kendi fiber şebekesi üzerinden hizmet alacaksanız iadeler söz konusudur ve Türksat size yeni cihaz verecektir. Ancak bu seçenekte binanızda ayrıca Türksat'ın OFDK'sının takılı ve aktif durumda olması gerekiyor.

Son düzenleme: