Spotify'ın sağladığı arayüz rahatlığını hiçbir platform sağlamıyor şu an. YouTube pre olmasına rağmen 2 kez anca girmişimdir YouTube Music'e tamamen bir karmaşa bombası playlist sistemi vesaire. Spotify alıp geçiyorum 10 küsur yıldır

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyat olarak en mantıklısı tabii ki YouTube Music. Hem reklamsız şart oğlu şart YouTube'un varken yanında müzik programın da olmuş oluyor. Bir diğer avantajı da YouTube'taki cover'ları bilmemneleri falan da bulup dinleyebilmen.

Ama asla bir Spotify ve Apple Music olamaz. Onları özlemiyor değilim. Arayüzünden ses kalitesine çok iyiydi ikisi de. Arayüz olarak Spotify bence daha iyiydi. Hem de en popüleri zaten. YouTube'da indirilenlere tıklayana kadar canım çıkıyor otomatik önerdiği şarkılar saçma sapan olabiliyor hangi algoritma o şarkıyı önüme getirdi belli değil, otomatik geçiş gibi böyle zevkli şeyler yok vsvs. 70 80 liradan kim ölmüş diyorsan Spotify al geç.

Durum dediğin gibi, Spotify ve YT Music deneyimim oldu, YT Music deneyimimden dâhâ çok memnun kaldım.
Arayüz tasarımı Spotify gibi olmasa da önerdiği listeleri ve müzikleri, tercihlerimi yansıttığı için dâhâ da kullanılabilir buluyorum.

Ses kalitesi için direkt bir eleştirim yok, Buds FE kulaklığımın ses profili özelleştirip Dolby Atmos özelliğini de aktif edince müzik deneyimimin kalitesi arttı.
Tabii cihaz duyduğum ve duymadığım frekanslara göre ayar yaptığı için sadece müzik değil, filmlerde duyduğum sesler dâhâ net hale geldi.

Durumu güzel özetlemişsin. Emeğine sağlık.
Teşekkür ederim hocam, elimden geldiğince özetlemeye çalıştım.

Durum dediğin gibi, Spotify ve YT Music deneyimim oldu, YT Music deneyimimden dâhâ çok memnun kaldım.
Arayüz tasarımı Spotify gibi olmasa da önerdiği listeleri ve müzikleri, tercihlerimi yansıttığı için dâhâ da kullanılabilir buluyorum.

Ses kalitesi için direkt bir eleştirim yok, Buds FE kulaklığımın ses profili özelleştirip Dolby Atmos özelliğini de aktif edince müzik deneyimimin kalitesi arttı.
Tabii cihaz duyduğum ve duymadığım frekanslara göre ayar yaptığı için sadece müzik değil, filmlerde duyduğum sesler dâhâ net hale geldi.
Kesinlikle. En basitinden veyahut ben mi öyle algıladım bilemiyorum ama YouTube Music ve Spotify'da müzik dinlerken ses seviyesini son seviyeye getirince YouTube Music, Spotify'a göre daha yüksek bir ses veriyor sanırsam.

Kesinlikle. En basitinden veyahut ben mi öyle algıladım bilemiyorum ama YouTube Music ve Spotify'da müzik dinlerken ses seviyesini son seviyeye getirince YouTube Music, Spotify'a göre daha yüksek bir ses veriyor sanırsam.
Donanım ve donanım yazılımı ile de ilişkili olabilir bu durum, kesin bir şey söylemek zor.

Hem Spotify hem de Apple Music aboneliğim var. Ev dışında Spotify kullanıyorum evde stüdyo/referans kulaklıkları ve amfiylede Apple Music'in kayıpsız sesini.

F/P konusunda Apple Music gerçekten rakipsiz gibi. Özellikle kayıpsız ses modunu bu fiyattan sunması çok avantajlı. Ayrıca Dolby Atmos destekli kulaklıklarla özellikle klasik müzik kayıtlarını dinlemek konser salonu etkisi verdiğinden çok keyifli oluyor. Video kliplerde görüntü kalitesi gördüğüm kadarıyla Spotify'dan daha iyi. Fakat bunlar dışında uygulaması gerçekten kötü ve geliştiremiyorlar bir türlü. Ayrıca Windows uygulamasıda gerçekten bir o derece sorunlu. Şarkıya başlayınca birkaç saniye sonra duruyor/ses kesiliyor sonra devam ediyor. Çözemediklerinden değildir muhtemelen macOS dışı platformlar için uğraşmıyorlar.

Spotify'ın hem web hem masaüstü uygulamaları çok kullanışlı. Apple biraz daha görsel tarafına yoğunlaşmış ama kullanışsız olmuş. Spotify'ın uygulaması aradığın şarkıya kolay erişme açısından çok çok iyi. Tamamen kullanıcı bakış açısıyla yapılmış. Bana göre şu an tek eksiği Apple kalitesinde bir kayıpsız ses desteği. Yurt dışında bu sistem kullanıma açıldı fakat geri dönüşler çok umut verici gelmedi görünmedi.

Ses kalitesine gelirsek eğer uygun ekipmanınız yoksa bu uygulamaların vadettiği ses kaliteleri tamamen plasebo etkisi. İyi ses maalesef biraz pahalı bir uğraş. Evde iyi bir amfiniz ve buna bağlı referans derecesinde bir kulaklığınız yoksa kayıpsız sesten tam olarak faydalanamazsınız. Piyasadaki ablosuz kulaklıklarınız neredeyse hepsi vadedilen bu kayıpsız sesi tam anlamıyla desteklemez. Bluetooth teknolojisi ses aktarmak için yeterince iyi değildir. aptX lossless codec destekli kulaklığınız ve buna uygun ekipmanınız varsa bir derece etki eder. Ama çoğu zaman iki şarkıyı yan yana koyup hangisi kayıpsızdır diye blind Audio test yapılsa aradaki farkı anlamayabilirsiniz.