Kimisi bilgisizlikten, kimisi AMD'ye olan geçmişteki güvensizlikten, kimisi de "abi NVIDIA'ya" diyenlerden. Başka bir açıklaması yok çünkü performans anlamında, VRAM anlamında 9070 XT tokatlıyor.
İş içinse olabilir bence ama oyun için dediğin gibi ben oynadığım tüm oyunlarda şu ana kadar 12 GB'den aşağı VRAM kullananı görmedim. Mesela, gerçi her ayarı maxlıyoruz.

Kırmızı tarafta FSR ve MFG de iş görüyor arayı kapattı şu an için DLSS ve MFG başlı başına tercih sebebi olmaktan uzaklaştı biraz.

Yani söylediğiniz gibi iş görüyor demişsiniz. En iyi modeller presetler yine yeşil takımda, bir de mesela bir oyun indirdim o oyunda DLSS olma ihtimali FSR olma ihtimalinden genellikle daha yüksek oluyor. Evet işe yaramaz başarısız teknolojiler demiyorum ancak yine piyasada en iyisini veya daha az kusurlusunu NVIDIA yapıyor.

İş içinse olabilir bence ama oyun için dediğin gibi ben oynadığım tüm oyunlarda şu ana kadar 12 GB'den aşağı VRAM kullananı görmedim. Mesela, gerçi her ayarı maxlıyoruz.
Senin oynamadığın oyunu ben zaten görmedim maşallah hocam bir etiketi hakediyorsunuz uzman oyuncu diye ;)

AMD ve NVIDIA'nın VRAM kullanım davranışları da aynı değil. AMD kartlar bazı oyunlarda NVIDIA'ya kıyasla genellikle 1-2 GB daha fazla VRAM kullanabiliyor, hatta oyuna ve ayarlara bağlı olarak farkın 3 GB civarına çıktığı da görülebiliyor.

1787611558326.webp

AMD ve NVIDIA'nın VRAM kullanım davranışları da aynı değil. AMD kartlar bazı oyunlarda NVIDIA'ya kıyasla genellikle 1-2 GB daha fazla VRAM kullanabiliyor, hatta oyuna ve ayarlara bağlı olarak farkın 3 GB civarına çıktığı da görülebiliyor.

Eki Görüntüle 275716

Çalışma mantığı farklı evet ama şu an 12 GB çok sınırda yani VRAM hatası verdim vereceğim diyebilir oyun. NVIDIA buna dair bir çalışma yapıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de babamızın uşağı değil, ben ikisini de eleştiririm; birini para konusunda, birini teknoloji yetersizlikten.

Çalışma mantığı farklı evet ama şu an 12 GB çok sınırda yani VRAM hatası verdim vereceğim diyebilir oyun. NVIDIA buna dair bir çalışma yapıyordu.

Adam tek kalınca NVIDIA saflarına geçti, bence galip gelmiş sayılırız. Yarın sabah tekrardan burada olun ey askerler; karşı hücum gelebilir. :)

İkisi de babamızın uşağı değil, ben ikisini de eleştiririm; birini para konusunda, birini teknoloji yetersizlikten.

İşin şakası o ya, baktım çok iyi sohbet dönüyor; bilgiler, tecrübeler dedim, bu olmaz, biz buna alışıl değiliz. :)

Sadece oyun oynayacak biri için AMD her türlü daha mantıklı. Neden çünkü rakibinden ucuz ve performanslı. Ancak AI ile uğraşacak, render alacak vb. kısaca iş yapacak olan kişi öyle de böyle de NVIDIA'ya kalıyor. Çünkü bilmem kaç kat fark var.

Genel olarak rx500/5000 serisinden kalan driver sorunlarından dolayı insalar uzaklaşıyorlar, ki bu kalmadı. NVIDIA sorunlu olsa bile sorunsuz diye herkes alıyor. Onu da geçtim insanımız kırk yılda bir alacağı video Render'i veya benzer işlemi için sanki AMD'de render alınamıyormuş arasında 1 gün fark olacakmışçasına NVIDIA alıyor.

Bazısı daha kötü olmasına rağmen ben AMD alır sorun yaşarım diyor veya "NVIDIA forever eğe" takılanlar 5070 alıyor. 3070'ten sonra NVIDIA'dan bıkıp 9070XT aldım gayet de memnunum çatır çatır oyunlarımı oynuyorum. Ha üst seviye olacak olsaydı mecbur NVIDIA çünkü AMD'de karşılığı yok ancak benzer fiyat skalalarında sadece oyun oynayacak bir insan için AMD 5070'e göre çok çok performanslı ve mantıklı bir kart oluyor.

İş gereği AI ile uğraşmam gerekecek uyguna 5080 falan olsaydı keşke onu alsaydık ama maalesef. Ne 5080 alacak kadar ne de 15k fark verip 5070 Ti alabilecek kadar zengindim.