Sadece oyun oynayacak biri için AMD her türlü daha mantıklı. Neden çünkü rakibinden ucuz ve performanslı. Ancak AI ile uğraşacak, render alacak vb. kısaca iş yapacak olan kişi öyle de böyle de NVIDIA'ya kalıyor. Çünkü bilmem kaç kat fark var.
Genel olarak rx500/5000 serisinden kalan driver sorunlarından dolayı insalar uzaklaşıyorlar, ki bu kalmadı. NVIDIA sorunlu olsa bile sorunsuz diye herkes alıyor. Onu da geçtim insanımız kırk yılda bir alacağı video Render'i veya benzer işlemi için sanki AMD'de render alınamıyormuş arasında 1 gün fark olacakmışçasına NVIDIA alıyor.
Bazısı daha kötü olmasına rağmen ben AMD alır sorun yaşarım diyor veya "NVIDIA forever eğe" takılanlar 5070 alıyor. 3070'ten sonra NVIDIA'dan bıkıp 9070XT aldım gayet de memnunum çatır çatır oyunlarımı oynuyorum. Ha üst seviye olacak olsaydı mecbur NVIDIA çünkü AMD'de karşılığı yok ancak benzer fiyat skalalarında sadece oyun oynayacak bir insan için AMD 5070'e göre çok çok performanslı ve mantıklı bir kart oluyor.
İş gereği AI ile uğraşmam gerekecek uyguna 5080 falan olsaydı keşke onu alsaydık ama maalesef. Ne 5080 alacak kadar ne de 15k fark verip 5070 Ti alabilecek kadar zengindim.