Relapse 82

Üstün
Yer
Antalya
Ayda ortalama 3-4 bin TL civarında bir parayı fiziksel kitaplara harcıyorum. Bir yandan "Kindle alayım, uzun vadede çok daha ucuza gelir, mantıklı olan bu" diyorum ama diğer yandan da o sayfalara elim değmedikçe, kağıdın kokusunu ve ağırlığını hissetmedikçe kitap okuyormuş gibi gelmiyor.

Fiziksel kitabın hissi ve kütüphane oluşturma isteği bir tarafta, ayda harcanan 3-4K ve Kindle'ın pratikliği diğer tarafta.

Aramızda benim gibi düşünüp e-kitap okuyucuya (Kindle vb.) geçen var mı? O "sayfaya dokunma" hissinin eksikliği zamanla geçiyor mu, yoksa fiziksel kitaptan devam mı edilmeli?

Orijinal Türkçe e-kitap bulmak ayrı bir macera. Kindle mağazasını, Google Play Kitaplar'ı falan dolaş, Türkçe çeşitliliğin çok az olduğunu göreceksin. Korsan sitelerde avlanmak veya İngilizce okumak sorun değilse bence e-kitap işine girilir. Korsan sitelerde de çeşitlilik ne kadar olur bilmiyorum.

Wikipedi'den anna's archive ve zlibrary gibi kaynakların linklerini alıp gezebilirsin içlerinde.

Ayda 3-4 bin TL çok. Ben de dijitalden okumak istemiştim yıllar önce ama kitap okuyormuş gibi değil de sosyal medyada zaman geçiriyormuş gibi hissettim. Fiziki kitapları seviyorum, kütüphane kurmak gibi bir amacım yok ama seçmece güzel kitaplar var hep elimde. Bence biraz kendini dizginleyerek fiziksel kitaptan devam et.

Ayda 3-4 bin TL çok. Ben de dijitalden okumak istemiştim yıllar önce ama kitap okuyormuş gibi değil de sosyal medyada zaman geçiriyormuş gibi hissettim. Fiziki kitapları seviyorum, kütüphane kurmak gibi bir amacım yok ama seçmece güzel kitaplar var hep elimde. Bence biraz kendini dizginleyerek fiziksel kitaptan devam et.
Valla 3-4k günümüz piyasasında kulağa çok gelse de aslında gayet normal. Kitaba vermesek gün içinde ufak tefek şeylerle yine harcanıp uçacak bir para. Paranın erimesi kaçınılmazsa en azından kütüphaneye yatırım yapmak mantıklı geliyor bana.

Kindle'lar eğer genel modellerden bahsediyorsak alıştığım kitap boyutlarına da fazla uymuyor üstelik kitap çeşitliliği az. Özellikle Android tabanlı e-Ink cihazlar var alınacaksa bence onları almak daha mantıklı hem aradığın çoğu şeyi rahatça bulursun hem de e-kitap'lara aşırı bütçelerde ayırmak zorunda kalmazsın. He ek olarak e-kitap'ların bana fiyatı çok saçma geliyor mesela bir kitap okuyacağım Türkiye de yok 700-800 TL'ye İngilizce basımı satılıyor ama Türkçe e-kitap 340 TL yayın evi basarsa zaten 300 TL falan yani fiyatlandırmaları da saçma.