2098

Uzman
Selam, yeni yeni beat yapmayı öğreniyorum fakat takıldığım birkaç nokta var ve doğru düzgün anlatan bir video bulamadım.

Bir sample buluyorum, mesela Sagopa gibi büyük rapçiler de böyle yapıyor ve bu Sample üzerinde oynamalar yapıp, melodiler yazarak beat haline getiriyorlar.
Ben ise, bir Sample bulduğum zaman nasıl doğru kick sesini seçeceğimi, nasıl melodi yazacağımı bilmiyorum. Yani, sesleri yerleştirmeyi deniyorum ama hiç düzgün yerlerde olmuyor ve Sample ile uyumlu olmuyor.

Bunları öğrenebileceğim bir video ya da başka bir şey var mı bildiğiniz?

Bunların bir öğretici videosu veya eğitimi olduğunu sanmıyorum. Biraz hissetmek lazım diye düşünüyorum. Yani sadece bunu düşünün ilham geldiğinde doğru kick, bass vs. kendiliğinden gelir.

İlk önce seçtiğiniz Sample'ı dinleyerek bir ritim oluşturmaya çalışın. Program üzerinde değil de ilk önce zihninizde kickleri vs. nereye koyabileceğinizi hayal edin. Sonra bunu FL Studio üzerinden ekleyin, beğenmeyebilirsiniz, kulağınıza hoş gelene kadar tekrar deneyin. Eklediğiniz kicklerin ses seviyesini ayarlamayı unutmayın yoksa çok yüksek veya çok az seviyede olursa denge sağlanmaz. Bunun hakkında bazı videolar var ama çoğu eski, bende biraz araştırmıştım lakin güncel bir rehber bulsam bile çok karışık anlatıyordu yeni başlayanlar için.

İlk önce seçtiğiniz Sample'ı dinleyerek bir ritim oluşturmaya çalışın. Program üzerinde değil de ilk önce zihninizde kickleri vs. nereye koyabileceğinizi hayal edin. Sonra bunu FL Studio üzerinden ekleyin, beğenmeyebilirsiniz, kulağınıza hoş gelene kadar tekrar deneyin. Eklediğiniz kicklerin ses seviyesini ayarlamayı unutmayın yoksa çok yüksek veya çok az seviyede olursa denge sağlanmaz. Bunun hakkında bazı videolar var ama çoğu eski, bende biraz araştırmıştım lakin güncel bir rehber bulsam bile çok karışık anlatıyordu yeni başlayanlar için.
Deneye deneye çözeceğiz o halde bir şekilde.