Bilgisayarıma evdeki eski bir flash belleği taktım ve birden bire Windows Defender 3-4 tane güvenlik uyarısı verdi. Hepsini Windows Defender ile kaldırdım daha sonra Windows Defender'in hızlı tarama özelliğini 3 kere kullandım. İlkinde yine tehdit bulundu ve yine kaldırdım. 2. ve 3. taramada bir şey bulunamadı. Bilgisayarda virüs kalıp kalmadığını nereden anlayabilirim?

1758983510427.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak Malwarebytes yükleyin ve tam tarama yapın.

İkinci olarak Windows + R ile çalıştırı açın. regedit yazın ve açın.

HKEY_CURRENT_USER'a tıklayın ve şu yola gidin.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
Sağ tıklayın, yeni DWORD oluşturun ve ismini NoDriveTypeAutorun olarak ayarlayın. Değer kısmını ise FF olarak ayarlayın.

Bu şekilde cihaza takılan şeyler kendi kendine .exe çalıştıramayacak. Bidaha USB'den virüs bulaştırmazsın.

Üçüncü olarak ise type c dönüştürücü ile USB belleği bir telefona bağlayın ve dosya yöneticisinden belleği biçimlendire tıklayıp sıfırlayın. İçinde olan dosyanız varsa virüsle birlikte silinebilir.

Son düzenleme:
İlk olarak Malwarebytes yükleyin ve tam tarama yapın.

İkinci olarak Windows + R ile çalıştırı açın. regedit yazın ve açın.

HKEY_CURRENT_USER'a tıklayın ve şu yola gidin.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
Sağ tıklayın, yeni DWORD oluşturun ve ismini NoDriveTypeAutorun olarak ayarlayın. Değer kısmını ise FF olarak ayarlayın.

Bu şekilde cihaza takılan şeyler kendi kendine .exe çalıştıramayacak. Bidaha USB'den virüs bulaştırmazsın.

Üçüncü olarak ise type c dönüştürücü ile USB belleği bir telefona bağlayın ve dosya yöneticisinden belleği biçimlendire tıklayıp sıfırlayın. İçinde olan dosyanız varsa virüsle birlikte silinebilir.
Downloada tıklayınca böyle bir hata alıyorum:

1758986081084.webp

Kaspersky, Malwarebytes ile de deneyebilirsiniz.
Kaspersky ile taratmayı deneyeceğim şimdi.

Worm girmiş, umarım çoğalmadan tutar Defender. Aktif antivirüs lazım BitDefender kurun.
Bitdefender paralı sanırım ve çok pahalı geldi benim için.

Downloada tıklayınca böyle bir hata alıyorum:

Eki Görüntüle 188297

BitDefender paralı sanırım ve çok pahalı geldi benim için.

Kurun.

Downloada tıklayınca böyle bir hata alıyorum: Eki Görüntüle 188297

BitDefender paralı sanırım ve çok pahalı geldi benim için.

Ya sistemde virüs var, size niye paralı ürün önereyim? Kart girince bu sefer kartı patlatacak virüs. Mümkünse bilgisayara kayıtlı olan, hatta tüm kartlarınızın şifresini yenileyin virüs işini halledince.

Kurun.

Ya sistemde virüs var, size niye paralı ürün önereyim? Kart girince bu sefer kartı patlatacak virüs. Mümkünse bilgisayara kayıtlı olan, hatta tüm kartlarınızın şifresini yenileyin virüs işini halledince.

Tarayınıza mağazadan VPN kurun hocam Cloudflare sizi engellemiş sanırım anlamadım.

Şu an Kaspersky indiriyorum. Hepsini indireyim mi yoksa biri birinden daha mı iyi bu durum için?

Şu an Kaspersky indiriyorum. Hepsini indireyim mi yoksa biri birinden daha mı iyi bu durum için

Hepsini indirme bir, ikincisi Kaspersky ücretsiz plan kalktı, kart isteyecek. Lütfen daha da geç kalmadan BitDefender kur hocam.

Bunlar da kart istemiyor.