Kvothe

Uzman
Yer
Redmont Kalesi
Bilgisayarıma indirdiğim bir dosyadan dolayı sistemime Trojan bulaştı ve maalesef bazı hesaplarım çalındı. Güvenli modda Malwarebytes kullanarak tarama yaptım ve tespit edilen zararlıları karantinaya aldım. Ancak virüsü tam olarak temizleyemediğimi düşünüyorum; çünkü bilgisayar açıkken belirli aralıklarla bir PowerShell ekranı açılıyor ve Malwarebytes, PowerShell'in şüpheli bir IP adresine yönlendirme yapmaya çalıştığını belirterek bu bağlantıyı engelliyor. Autoruns üzerinden yaptığım incelemede başlangıç klasöründe sarı renkli, şüpheli bir kayıt gördüm fakat silmeye çalıştığımda 'Erişim Engellendi' hatası alıyorum. Bu döngüyü nasıl kırabilirim ve sistemimi bu kalıntılardan tamamen nasıl temizleyebilirim?

Bilgisayarıma indirdiğim bir dosyadan dolayı sistemime trojan bulaştı ve maalesef bazı hesaplarım çalındı. Güvenli modda Malwarebytes kullanarak tarama yaptım ve tespit edilen zararlıları karantinaya aldım. Ancak virüsü tam olarak temizleyemediğimi düşünüyorum; çünkü bilgisayar açıkken belirli aralıklarla bir PowerShell ekranı açılıyor ve Malwarebytes, PowerShell'in şüpheli bir IP adresine yönlendirme yapmaya çalıştığını belirterek bu bağlantıyı engelliyor. Autoruns üzerinden yaptığım incelemede başlangıç klasöründe sarı renkli, şüpheli bir kayıt gördüm fakat silmeye çalıştığımda 'erişim engellendi' hatası alıyorum. Bu döngüyü nasıl kırabilirim ve sistemimi bu kalıntılardan tamamen nasıl temizleyebilirim?

Kaspersky Rescue Disk'i indirip USB belleğe yazdırarak sistemi bu bellekten boot et. Windows çalışmadan, tamamen bağımsız bir ortamda offline tarama yap. Bu yöntemle özellikle rootkit gibi sistemin içine yerleşmiş ve kendini gizleyen zararlıları tespit etmede çok daha iyidir. Tam tarama yapmanı öneririm.

Kaspersky Rescue Disk'i indirip USB belleğe yazdırarak sistemi bu bellekten boot et. Windows çalışmadan, tamamen bağımsız bir ortamda offline tarama yap. Bu yöntemle özellikle rootkit gibi sistemin içine yerleşmiş ve kendini gizleyen zararlıları tespit etmede çok daha iyidir. Tam tarama yapmanı öneririm.

Hocam maalesef elimde şu an bir USB bellek yok.

Bilgisayarıma indirdiğim bir dosyadan dolayı sistemime trojan bulaştı ve maalesef bazı hesaplarım çalındı. Güvenli modda Malwarebytes kullanarak tarama yaptım ve tespit edilen zararlıları karantinaya aldım. Ancak virüsü tam olarak temizleyemediğimi düşünüyorum; çünkü bilgisayar açıkken belirli aralıklarla bir PowerShell ekranı açılıyor ve Malwarebytes, PowerShell'in şüpheli bir IP adresine yönlendirme yapmaya çalıştığını belirterek bu bağlantıyı engelliyor. Autoruns üzerinden yaptığım incelemede başlangıç klasöründe sarı renkli, şüpheli bir kayıt gördüm fakat silmeye çalıştığımda 'erişim engellendi' hatası alıyorum. Bu döngüyü nasıl kırabilirim ve sistemimi bu kalıntılardan tamamen nasıl temizleyebilirim?

Bilgisayar acikken Shift tusuna basın yeniden başlatın önünüze gelen ekrandan sorun gider bilgisayar sıfırlama seçip her şeyi sıfırlayın.

Bunu indiriyon kısa vadede işi çözer ama emin olamazsın o yüzden temiz kurulum şart.