Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cemkaraca 53

Üstün
Merhaba,

Korsan oyun indireyim derken, virüs yedi bilgisayar. Sadece benim başıma gelen bir şey sanırım ki diğer crack indiren arkadaşların nedense başına gelmemiş. Her neyse, virüs nasıl temizlenir? Kaspersky ile tarattım sildi dedi ama hala virüs duruyor. Format kesin çözüm mü? Format atarsam virüs gider mi? Bir de temiz kurulum mu yapmalıyım yoksa yedekleme olmadan Windows ayarlarından mı sıfırlamaliyim?

Çözüm
Merhaba,

Korsan oyun indireyim derken, virüs yedi bilgisayar. Sadece benim başıma gelen bir şey sanırım ki diğer crack indiren arkadaşların nedense başına gelmemiş. Her neyse, virüs nasıl temizlenir? Kaspersky ile tarattım sildi dedi ama hala virüs duruyor. Format kesin çözüm mü? Format atarsam virüs gider mi? Bir de temiz kurulum mu yapmalıyım yoksa yedekleme olmadan Windows ayarlarından mı sıfırlamaliyim?

Olabilir hocam, özellikle uBlock Origin gibi bir reklam engelleyici kullanmıyorsanız yanlışlıkla başka bir şey indirmiş olabilirsiniz sisteme.
Hocam aslında direkt gofile den indirmiştim. uBlock Origin açıktı yani.

Olabilir hocam, özellikle uBlock Origin gibi bir reklam engelleyici kullanmıyorsanız yanlışlıkla başka bir şey indirmiş olabilirsiniz sisteme.
Hocam o sitede ki WWE 2K25 ve Fifa 19 dosyalarını virustotal dan taratabilir misiniz? Ne çıkacak merak ediyorum. Ben mi yanlış bir şey indirdim acaba. Özellikle gofile de kini.

RIP'ten indirdiğim de bulaştı hocam, Fifa 19 ve WWE 2K25 indirmiştim. Bende anlamadım. Güvenli diye dosyayı Kaspersky de aratmadım. Sürekli CMD açılıp duruyor ve işlemci kullanımı %85 in üstünde oluyor sürekli.
Ben daha dün oradan Mortal Kombat indirdim ve sorun yaşamadım siz nasıl sorun yaşadınız? Reklama tıklamış olabilirsiniz. Arkadaşlarında dediği gibi rescue disk kullanarak tarama yapabilirsiniz.

Rescue Disk ile yaptım ve virüsü silebildim. Rescue Disk yöntemi ile silemeseydim format atmak kesin çözüm olur muydu? Format atsam kalıntısı kalır mıydı?

@cemkaraca, FIFA 19 yüklemedim de WWE 2K25'in tamamını (97 GB) indirdim ve klasörü taradım. Kaspersky, ESET Online Scanner ve Emsisoft Emergency Kit ile. Temiz çıktı. Virüs yok.
Teşekkür ederim hocam. Ben yanlış bir şey yaptım sanırım. Reklama da tıklamadım aslında ama.

Rescue Disk ile yaptım ve virüsü silebildim. Rescue Disk yöntemi ile silemeseydim format atmak kesin çözüm olur muydu? Format atsam kalıntısı kalır mıydı?

Teşekkür ederim hocam. Ben yanlış bir şey yaptım sanırım. Reklama da tıklamadım aslında ama.

Hayırlı olsun o zaman. Temiz format atarsanız virüsün hiçbir kalıntısı kalmaz hatta işletim sisteminin tüm kalıntıları temizlenmiş olur.

Rescue Disk ile yaptım ve virüsü silebildim.

Bir de Rescue Disk kullanın dediğim mesajı çözüm olarak işaretlerseniz güzel olacak.

@cemkaraca, formattan kastınız sıfırlama değil de gerçek bir temiz kurulum ise virüs tamamen temizlenirdi. Ancak görünüşe bakılırsa artık formatın gereği yok. Rescue Disk ile tarama yaparken "Change Parameters" deyip tüm diskleri seçtiniz değil mi?
Evet hocam. Bu arada attığınız antivirusleri de denedim ama nasıl bir virüsse silindi gözüküyor tekrar tarattığımda yine çıkıyor.