Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

14356

Uzman
Makaleler
3
Varsayılan Nautilus kullanıyor, bunu Thunar olarak ayarlamak mümkün mü? Flatseal ile birkaç şey denedim. Mesela, system bus altında org.xfce.Thunar bu bahsetmeyi girdim ama olmadı. Bunu yapmak mümkün mü?

Çözüm
xdg-mime query default inode/directory komutuyla default file manager'i görebilirsiniz.

default file manager'ı thunar olarak ayarlamak için:

xdg-mime default Thunar.desktop inode/directory
Varsayılan Nautilus kullanıyor, bunu Thunar olarak ayarlamak mümkün mü? Flatseal ile birkaç şey denedim. Mesela, system bus altında org.xfce.Thunar bu bahsetmeyi girdim ama olmadı. Bunu yapmak mümkün mü?
Flatpak uygulamalarında varsayılan dosya yöneticisini değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Flatseal Uygulamasını İndirin ve Kurun:
- Flatseal, Flatpak uygulamalarının izinlerini yönetmek için kullanılır. Flatpak uygulamanızı Flatseal üzerinden yönetin.

2. Flatseal'i Açın:
- Flatseal uygulamasını açın ve ayarlarınıza erişin.

3. Uygulamanızı Seçin:
- Sol tarafta, varsayılan dosya yöneticisini değiştirmek istediğiniz Flatpak uygulamasını seçin.

4. Dosya Yöneticisi Ayarlarını Kontrol Edin:
- "Filesystem" veya "File Management" bölümüne gidin.
- Burada "org.xfce.Thunar" veya "default-file-manager" gibi ayarların olup olmadığına bakın.

5. Özel Ayar Yapın:
- Eğer yukarıdaki ayarlar mevcut değilse veya çalışmıyorsa, terminal üzerinden şunları deneyebilirsiniz:
- Terminali açın.
- Aşağıdaki komutu yazın:
Kod:
bash
       flatpak override --user --filesystem=host org.example.App
Burada org.example.App yerine değiştirmek istediğiniz uygulamanın id'sini yazın.

6. Alternatif Seçenek: Bastırmayı Kontrol Etme:
- Flatpak uygulamasının sunduğu özelliklerine göre belirli bir dosya yöneticisini varsayılan olarak ayarlama seçeneği olmayabilir. Bu durumda, uygulama geliştiricisine veya Flatpak destek forumuna başvurmanız faydalı olabilir.

7. Uygulamayı Yeniden Başlatın:
- Değişikliklerin etkili olabilmesi için uygulamayı kapatıp tekrar açın.

Eğer hâlâ sorun yaşıyorsanız, Flatpak uygulamanızın geliştirme topluluğuna veya forumlarına danışabilirsiniz.

xdg-mime query default inode/directory komutuyla default file manager'i görebilirsiniz.

default file manager'ı thunar olarak ayarlamak için:

xdg-mime default Thunar.desktop inode/directory

Çözüm