Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

14356

Uzman
Makaleler
3
Bu sorunu çözeli uzun zaman oldu fakat aynı sorunu yaşayan olursa diye çözümü eklemek istedim. Bu sorunun sebebi, Flatpak'in varsayılan olarak XDG desktop Portal'da GNOME ya da GTK araması yapmasıdır. Bu ikisini bulamadığı zaman çalışmıyor. Sorunun çözümü ise basit: Bu ikisinden birisini kurmak. Fakat ben GNOME olanı tavsiye ediyorum, daha gelişmiş bir XDG desktop portal. Bunun için Arch Linux'ta aşağıdaki kodları girerek indirebilirsiniz.

Kod:
sudo pacman -S xdg-desktop-portal-gnome

Ayrıca XDG desktop portal Hyprland paketinide indirin.

Kod:
sudo pacman -S xdg-desktop-portal-hyprland

Ve son olarak aşağıdaki kodları Hyprland konfigürasyon dosyasına ekleyin.

Kod:
env = XDG_CURRENT_DESKTOP,Hyprland
env = XDG_SESSION_TYPE,wayland
env = XDG_SESSION_DESKTOP,Hyprland

Son düzenleme:
Bu sorunu çözeli uzun zaman oldu fakat aynı sorunu yaşayan olursa diye çözümü eklemek istedim. Bu sorunun sebebi, Flatpak'in varsayılan olarak XDG desktop Portal'da GNOME ya da GTK araması yapmasıdır. Bu ikisini bulamadığı zaman çalışmıyor. Sorunun çözümü ise basit: Bu ikisinden birisini kurmak. Fakat ben GNOME olanı tavsiye ediyorum, daha gelişmiş bir XDG desktop portal. Bunun için Arch Linux'ta aşağıdaki kodları girerek indirebilirsiniz.

Kod:

Ayrıca XDG desktop portal Hyprland paketinide indirin.

Kod:

Ve son olarak aşağıdaki kodları Hyprland konfigürasyon dosyasına ekleyin.

Kod:
- Gerekli Paketleri Kurun:
- Terminali açın ve aşağıdaki komutları girin:
Kod:
bash

- Hyprland Konfigürasyon Dosyasını Düzenleyin:
- Hyprland konfigürasyon dosyanızı açın (genelde ~/.config/hypr/hyprland.conf yolunda bulunur).
- Dosyanın sonuna aşağıdaki satırları ekleyin:
Kod:
plaintext

- Değişiklikleri Kaydedin ve Çıkın.

- Hyprland'ı Yeniden Başlatın:
- Hyprland oturumunuzu kapatın ve tekrar giriş yapın veya Hyprland'ı yeniden başlatın.

Bu adımları uyguladıktan sonra Flatpak uygulamalarınızda dosya seçicinin çalışması beklenir.