selam arkadaşlar,
Kendi ev sunucusunu (Homelab) yönetenlerin en büyük dertlerinden biri olan cihaz takibi (online/offline) konusuna çözüm olması için geliştirdiğim HNIM (Homelab Network Inventory Manager) projesini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Özellikle CasaOS, Docker ve yerel ağında çok fazla cihaz barındıran kullanıcılar için süreci tamamen otomatize eden, modern arayüzlü bir sistem hayal ettim ve ortaya bu çalışma çıktı.
Ben tailscale ile ev dışında olsam bile evdeki sunucuma bağlanarak ev içindeki cihazları kontrol ediyorum.
Nasıl Kurulur?
Proje hakkında her türlü öneri, eleştiri ve katkılarınıza açığım. Özellikle Homelab ile uğraşan arkadaşların işine yarayacağını umuyorum.
iyi Sosyaller!
Kendi ev sunucusunu (Homelab) yönetenlerin en büyük dertlerinden biri olan cihaz takibi (online/offline) konusuna çözüm olması için geliştirdiğim HNIM (Homelab Network Inventory Manager) projesini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Özellikle CasaOS, Docker ve yerel ağında çok fazla cihaz barındıran kullanıcılar için süreci tamamen otomatize eden, modern arayüzlü bir sistem hayal ettim ve ortaya bu çalışma çıktı.
Ben tailscale ile ev dışında olsam bile evdeki sunucuma bağlanarak ev içindeki cihazları kontrol ediyorum.
- Premium Mobil Deneyim: Flutter ile geliştirilen, "Glassmorphism" (buzlu cam) efektli ve neon göstergeli tamamen karanlık mod (Dark Mode) arayüz.
- Otomatik Durum Takibi: Node.js tabanlı backend, her 5 dakikada bir cihazlarınıza ping atarak Online/Offline durumlarını ve "Son Görülme" tarihlerini otomatik günceller.
- QR & Barkod Entegrasyonu: Uzun Mac adreslerini veya seri numaralarını elle yazmak yerine, telefonun kamerasını kullanarak saniyeler içinde kaydedebilirsiniz.
- Docker Uyumlu: Tek bir docker compose up komutuyla MSSQL veri tabanı ve Node.js API'nizi anında ayağa kaldırabilirsiniz.
- Çift Dil Desteği: Uygulama içerisinde anlık olarak Türkçe ve İngilizce dilleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
Nasıl Kurulur?
- Repoyu klonlayın. İster GitHub'dan dowloand ZIP yapın ister CMD'ye şu komutu yazın
git clone https://github.com/Kompetankedi/HNIM.git - Ana dizine. Env dosyanızı oluşturun ve GitHub repomda gösterdiğim değişkenleri kendinize uygun girin şifre hariç değiştirmenizi önermiyorum
docker compose up --build -dkomutu ile Backend'i başlatın. Bir kere Build yaptıktan sonra --Build yazmanıza gerek yok "docker compose up -D" yeterli- Flutter uygulamasından sunucu IP adresinizi ve portu girerek cihazlarınızı yönetmeye başlayın!
Proje hakkında her türlü öneri, eleştiri ve katkılarınıza açığım. Özellikle Homelab ile uğraşan arkadaşların işine yarayacağını umuyorum.
iyi Sosyaller!