Thanos

Üstün
Normalde Beynmen'de 38K'ya satıldığını görmüştüm ama ben satıcıyı beynmen sanıyordum ama meğerse pazar yeri satıcısıymış. Baktığım kadarıyla da 50 bin liradan aşağı Bilkom garantili yok. Bir garanti için ek 15k verecek para da bende yok. 35-36 lira bandındaki satıcılara bakıyorum ama aralarında en çok bilinen sanırım "fly Technology" adlı bu şirket.

Fly Technology'den PS5 Pro alınır mı? Şikayet Var'da baktığımda açılmış ürün gönderdikleride olmuş ama çoğu şikayetlerinin hepsi çözülmüş. Ama bu kadar şikayetin çözülmesi bana pek mantıklı gelmedi. Bu firmadan alışveriş yapıp memnun kalan var mı veya tavsiye eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fly Technology ve Kahraman Konsoldan hiçbir şey almayın. 2. el oyunu bile jilatinleyip sıfır diye satıyorlar.

@Thanos, kesinlikle "monomy" satıcısını tercih etmenizi öneriyorum.
Neden bu satıcıyı öneriyorsunuz peki? çünkü Bilkom garantili olmadığı müddetçe ithalat garantili olan her satıcı üç aşağı beş yukarı aynı olacağından, bu satıcıyı neden tercih etmeliyim? satıcı hakkında hiç yormu yok, N11 üzerinde puanı 10 ama bana şüpheli geldi.

@Thanos, satıcı 4 yıldır aktif olarak Hepsiburada platformunda. Toplamda 1.201 değerlendirme almış ve 5 üzerinden puanı 4.8. Daha iyi alternatif satıcı bulunmuyor. 2022 yılında PlayStation 5, 2 ay önce PS 5 Pro aldı arkadaşlarım. 2024 yılında da ben CD oyun aldım. Herhangi bir sorun veya hile ile karşılaşmadık. Satıcı dürüst ve ürünün arkadasında duruyor. Şüphe edilecek bir durum yok yani, içiniz rahat olabilir.

Ayrıyeten ithalatçı garantili her satıcı bir değil. Bozulma gibi durumlarda başından savmayıp, kullanıcı hatası demeyip tamir edenler var. Bu yüzden nereden aldığınız çok önemli.

Sıklıkla sizin PlayStation 5 Pro ile ilgili konularınızı görüyorum. Belli ki haklı olarak güvenmiyorsunuz. Eğer imkân varsa hiç uğraşmayıp gidip görerek almanızı tavsiye ediyorum. En azından açılıp açılmadığını, nasıl fatura kesileceğini almadan bilmiş olursunuz.

@Thanos, satıcı 4 yıldır aktif olarak Hepsiburada platformunda. Toplamda 1.201 değerlendirme almış ve 5 üzerinden puanı 4.8. daha iyi alternatif satıcı bulunmuyor. 2022 yılında PlayStation 5, 2 ay önce PS 5 Pro aldı arkadaşlarım. 2024 yılında da ben CD oyun aldım. Herhangi bir sorun veya hile ile karşılaşamadık. Satıcı dürüst ve ürünün arkadasında duruyor. Şüphe edilecek bir durum yok yani, içiniz rahat olabilir.

Ayrıyeten ithalatçı garantili her satıcı bir değil. Bozulma gibi durumlarda başından savmayıp, kullanıcı hatası demeyip tamir edenler var. Bu yüzden nereden aldığınız çok önemli.
Ürünler sıfır kapalı kutu mühürlü mü geldi peki hocam? çünkü bunlar öyle kurumsal firmalar olmadıkları için iade de epey uğraştırırlar lanet ettirirler adama. Zamanında böyle pazar yeri satıcısından bir ürün aldığımda pazar poşetine monitörü koyup, sıfır diye satmaya kalkmıştı utanmaz herif.

@Thanos, satıcı 4 yıldır aktif olarak Hepsiburada platformunda. Toplamda 1.201 değerlendirme almış ve 5 üzerinden puanı 4.8. Daha iyi alternatif satıcı bulunmuyor. 2022 yılında PlayStation 5, 2 ay önce PS 5 Pro aldı arkadaşlarım. 2024 yılında da ben CD oyun aldım. Herhangi bir sorun veya hile ile karşılaşmadık. Satıcı dürüst ve ürünün arkadasında duruyor. Şüphe edilecek bir durum yok yani, içiniz rahat olabilir.

Sıklıkla sizin PlayStation 5 Pro ile ilgili konularınızı görüyorum. Belli ki haklı olarak güvenmiyorsunuz. Eğer imkân varsa hiç uğraşmayıp gidip görerek almanızı tavsiye ediyorum. En azından açılıp açılmadığını, nasıl fatura kesileceğini almadan bilmiş olursunuz.
Yaşadığıım şehir, büyükşehir statüsünde olan ama büyükşehirle alakası olmayan küçük bir şehir. Yani burda pek alternatifim yok, İstanbul'a gidersem belki orada konsolculardan görerek alabilirim, ama bizim esnafımız maalesef güvenilrililği ile değil, kurnazlığı ile biliniyor. İkinci el ürünü sıfır diye lanse edip satarlar, sonra uğraşırım. Ya büyük mağazadan 50k verip alıcam, ya da bu bahsettiğiniz satıcıdan alıcam başka bir seçeneğim yok. Küçük esnaftan ürün almayı pek mantıklı bulmuyorum, sonra görerek aldın kardeşim senin problemin der. Bende ödediğim parayla kalırım.

Son düzenleme:
@Thanos, ürünler sıfır, kapalı kutu geldi. Kutuyu açınca sıfır kokusu bile belli ediyordu.

Açıkçası evet, kurumsal olmayan satıcılar basit bir ürün için bile uğraştırıyorlar. Çoğu da garantiyle ilgilenmiyor. İade edeyim desen, reddederler sonra aldığın platformun desteğine kanıtlamakla uğraşırsın.

Görerek alacağın için dikkatli olursan hile yapamazlar. Konsollar öyle çabuk bozulan cihazlar değil, direkt alır almaz bozuk çıkarsa ve garanti kapsamını uygulamazsa şikayet eder hakkınızı fazlasıyla alırsınız. Bunun içinde yine bilindik yerlerden alın, örneğin konsol oyun şu an en mantıklı PlayStation küçük esnafı.

@Thanos, ürünler sıfır, kapalı kutu geldi. Kutuyu açınca sıfır kokusu bile belli ediyordu.

Açıkçası evet, kurumsal olmayan satıcılar basit bir ürün için bile uğraştırıyorlar. Çoğu da garantiyle ilgilenmiyor. İade edeyim desen, reddederler sonra aldığın platformun desteğine kanıtlamakla uğraşırsın.

Görerek alacağın için dikkatli olursan hile yapamazlar. Konsollar öyle çabuk bozulan cihazlar değil, direkt alır almaz bozuk çıkarsa ve garanti kapsamını uygulamazsa şikayet eder hakkınızı fazlasıyla alırsınız. Bunun içinde yine bilindik yerlerden alın, örneğin konsol oyun şu an en mantıklı PlayStation küçük esnafı.
Konsol oyun uçuk kaçık fiyatlardan veriyor, birde ben o adama pek güvenmiyorum.

@Thanos, o hâlde sizin için en mantıklı seçenek MediaMarkt, Vatan Bilgisayar gibi bilkom garantili yerlerden satın almak.