Arkadaşlar merhaba, FM24 için yama indirdim fakat indirdiğim dosyayı farklı bir dosyaya kopyaladığımda ise bitmiyor bugün yaklaşık 11 saat öyle bıraktım okula gittim geldim sadece 50 MB'lık bir kısım kopyalanmış sabahtan beri kafayı yedim yardımcı olur musunuz başka bir çaresi yok mu?
Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Bağlantıyı Kontrol Edin:
- Dosyayı kopyalamaya çalıştığınız cihazın (harici bir sürücü ya da ağ sürücüsü gibi) bağlantısını kontrol edin. Kopyalama işlemi, zayıf bir bağlantıdan dolayı yavaşlayabilir veya durabilir.
2.
Disk Alanını Kontrol Edin:
- Dosyanın kopyalanacağı alanda yeterli boş disk alanı olup olmadığını kontrol edin. Yetersiz alan nedeniyle kopyalama işlemi başarısız olabilir.
3.
Antivirüs Yazılımını Geçici Olarak Devre Dışı Bırakın:
- Bazı antivirüs yazılımları, dosya kopyalama işlemlerini yavaşlatabilir veya kesintiye uğratabilir. Bu durumu kontrol etmek için antivirüs yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.
4.
Görev Yöneticisi ile İzleme:
- Windows Görev Yöneticisi’ni (Ctrl + Shift + Esc) açarak, kopyalama işlemini gerçekleştiren işlem için CPU ve Disk kullanımını kontrol edin. Eğer süreç takılı kalmışsa, durdurup tekrar başlatabilirsiniz.
5.
Farklı Bir Kopyalama Yöntemi Deneyin:
- Dosyayı kopyalamak için Windows Gezgini yerine Komut İstemi veya PowerShell kullanarak kopyalamayı deneyin. Komut istemi açarak aşağıdaki komutu uygulayabilirsiniz:
Kod:
copy "kaynak_dosya_yolu" "hedef_dosya_yolu"
- Örnek:
Kod:
copy "C:\indirdigim_yama\yama.zip" "D:\hedef_dosya\"
6.
USB Sürücü veya Harici Disk Kullanın:
- Eğer dosya kopyalamaya çalıştığınız yer bir ağ sürücüsü ise, dosyayı USB bellek gibi harici bir sürücüye kopyalamayı deneyin.
7.
Kopyalanan Dosyayı Kontrol Edin:
- Kopyalama işlemi sırasında hata alıyorsanız, kopyalamaya çalıştığınız dosyanın bozulup bozulmadığını kontrol edin. Farklı bir bilgisayarda dosyayı açmayı deneyin.
8.
Sistemi Yeniden Başlatın:
- Hem kopyalama işlemini gerçekleştirdiğiniz aygıtı hem de bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu, geçici hataları giderebilir.
Eğer bu adımlar problemi çözmezse, daha fazla detay vermeniz faydalı olabilir. Örneğin, dosyanın hangi türde olduğu veya hangi cihazlar arasında kopyalama yapmaya çalıştığını belirtirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.