Fonksiyonel dambıl setleri alınır mı?

sirius

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
9
Salon fiyatları çok arttı. Vermek istemiyorum. Dambılla yapmaya yetecek bir programım var. Ancak ürünlerin kalitesini bilmiyorum. Bu tür ürünlerin kalitesi nasıl?

@Şişman Adam @Lotr Manyağı

Kalite beklentine bağlı. Bende 68kg olan set var bazı ağırlıkların kapağı açıldı ve bantladım. Barlar çok hafif form tutmak için ideal bir set ama uzun süre spor yapan birini paklamaz.

Alınır, bal gibi de akar.

Alınmaz diyen varsa testo vurmaktan ne dediğini bilmiyordur. Öncelikle, dışarıdan hormon desteği almayıp da güç kazanmak ve kalori açığına katkı sağlamak, kas kutlesini olagan duzeyde arttırmak isteyen normal insanlar icin ez bar, bar ve dumbell fazlasıyla yeterli. Tek eksik bench press olacak, onu da aldim ben eve ve haftada 3 gun civari bunlarla dümenden antrenman yaparak kalori açığıma katkı sağlıyorum.

Zamaninda dumenden degil de ciddi şekilde yapıp yağ oranını düşürüp kas inşa ettigim de oldu. 55-60 kilogram ağırlık ile mis gibi göğüs, kol çalıştım. 100 kilogram PR atmaya ihtiyaç duymadığım icin bu kilolar bana yeterli geldi.

Çok bir kalite bekleme ama işini görür. Başlangıç için alabilirsin. İleride bütçen artarsa ayarlanabilir dambıl set de bakabilirsin bayağı pratik oluyor onlar.

Ben spora ilk başladığımda (3 sene önce) böyle bir set aldım 80 tl verdim. Açık konuşayım spesifik durumlar dışında köşede yatıyorlar. Şahsi deneyimimi yazayım:

Olumsuz yanları:
-Öncelikle bir hevesle alıyorsun ama sonra evin bir spor alanı olmadığını 3 yada 4. antremanda fark ediyorsun. Ter kokuyor, ev bir yaşama alanı spora uygun değil. Başka "ammada abarttın" diyorsun beni uyaranlara bende dedim ama emin ol o iş öyle olmuyor.
-Plakaları sürekli değiştirmek asla düşünüldüğü gibi kolay değil, o kadar zor ve yorucu ki. Çoğu zaman boruya sıkışıyor. Özellikle yağladım ve zımparaladım ki biraz daha akıcı olsun. Bu da ısınma setlerini tam bir işkenceye çeviriyor. İtiş yapacaksın, dumbelleri 5+5 10 kilo ayarlayıp ısınıp sonra 45-60 saniye o dumbelleri 20 ye arttırmak inanılmaz zor geliyor insana.
-Koyacak yer olmuyor. Harbiden oldukça alan kaplıyorlar ve bir yerden sonra yaşam alanını bile kısıtlıyor.

Olumlu yanları:
-Benim evde dumbell setim var diyip hava atabiliyorsun
-Kurban bayramı vb. günlerde tüm yerler kapalıyken kondisyondan düşmemek için tüm gymler kapalı olsa bile spor imkanı sunuyor.
Benim kurban bayramında kurduğum düzenek alttaki gibi mesela(40-50 tekrar çalışmak zorunda kaldım o ayrı):

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok bir kalite bekleme ama işini görür. Başlangıç için alabilirsin. İleride bütçen artarsa ayarlanabilir dambıl set de bakabilirsin bayağı pratik oluyor onlar.

Kalite anlaminda pişman etmeyecek ürünlerin basinda Dechatlon ağırlıkları gelir bence. Eger evde spor yapmak ciddi anlamda sararsa ve buna zamanla butce ayrılırsa Dechatlon ağırlıkları ile eve salon bile kurulur.

Katılmıyorum, progressive overload bile yapamıyorsun çünkü en kral sette bile maksimum 2-3 haftada max ağırlıklara vuruyorsun.
Spesifik durumlar dışında alınmaz.

Eski modelleri çok kötü yenileri iyileştirmişler alıp çalışacaksan değer boş ürün değiller.

İstediğiniz kadar beğenmediğinizi atabilirsiniz. Bu setler progressive overload'a uygun değildir. Yeni başlayan birini bile 2-3 hafta içinde tatmin etmeyecek kadar düşük bir ağırlık imkanı sunarlar. Bu setleri uzun süre kullanan insan yoktur. Bunu da deneyimle sabit birinden ancak duyabilirsiniz. 1 yıllık nakit anlaşma yaparsanız bir de öğrenciyseniz 800 TL'lere abartısız jakuzi li havuzlu full paket yerler var. Uzun kayıt yaptırın. Burger King'de 1 menü yiyeceğinize spor salonuna yazılıp adam akıllı sporunuzu yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…