Fonksiyonel dambıl setleri alınır mı?

Katılmıyorum, progressive overload bile yapamıyorsun çünkü en kral sette bile maksimum 2-3 haftada max ağırlıklara vuruyorsun.
Spesifik durumlar dışında alınmaz.

Evde 6 ay çalışma ile subaylik mülakatlarini gectim ben. Biceps, göğüs ve omuz insa ettim + günlük 15.000 adım + günlük 130-140 gr protein.

Evde bench press sehpam, ez bar, düz bar, 4 dumbell ve 60 kg civari ağırlık vardi. Salona harcayacagim parayı beslenmeye ve diğer ihtiyaçlarıma harcamakla birlikte bircok supplement ve besin takviyesi alma şansım da olmuştu. Kimse salonla eşdeğer olur demiyor ama herkesin de pahali salonlara verecek parasi olmadigi gibi oradaki ortamı cekmek istemeyenler de olabilir. Evde spor olmaz diyen adam spor yapmayı bilmiyordur, kendi kendine cart pill curt pill salon motivasyon reelsleri kafasını yıkamistir, kasmaya gerek yok .

1- Adamın attığı set 32 kilogram.
2- Subaylık dayanıklılık üzerine bir ön hazırlık gerektirir; adam vücut geliştirme yapacak.
3- 60 kg ağırlık çok hızlı tavana vurulacak bir ağırlıktır; benimle çalışan arkadaşlar 2-2.5 ay gibi sürelerde 70 kg gibi bench press ağırlıklarına vuruyor ki bu da çok zor değildir.
4- "Kasmaya gerek yok" cümlesi bu spor için kullanılacak son cümledir. Tamamen vücut adaptasyonuna ve progressive overload prensipleri üzerine kurulu bir sporda kasmaya ihtiyaç vardır.
5- Ben görseller ve spesifik deneyimler üzerinden bilgi paylaşıyorum; sen üzerime gülen emojiler atıyorsun. Bu da saygısız ve gözümde değersiz bir şeydir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@mychar276 Gördüğüm kadarıyla ağırlıkların hacimleri çok fazla. Görselde normal gibi ama yorumlardaki fotoğraflarda çok hacimliler. Bu olumsuzluk ileride ağırlıkların bara sığmaması gibi sorunlara yol açıyor mu ya da hareketi tam olarak yapamama gibi sorunlar oluyor mu? Ayrıca bench sehpası da şart gibi. Yoksa ağırlık değiştirirken dengede tutmak zor gibi.

Evet, yukarıda yazdım. Sırf bu yüzden zımparaladım, üstüne yağladım. Vallahi bunlarla uğraşılmaz. Bunun temizliğini düzgün yapmak için de spordan önce 10 dk kadar dezenfekte etmek lazım. Kötü gün dostudur. Akşam canın bir pump çeker, alırsın eline 2 çalışırsın. Ama "ben düzgünce vücut geliştirme yapacağım" bunlarla olmaz. 1800 TL ona vereceğine üstüne biraz ekleyip 1 senelik üyelik yaptırırsın, en kral gym'e gidip adam akıllı basarsın, duşunu alırsın, ağırlıkları koyacak yer derdi, ter kokusu derdi, sok çıkar dedin, olmaz.

Son düzenleme:
Evet yukarıda yazdım. Sırf bu yüzden zımparaladım, üstüne yağladım.

Evet, onu okudum. Benim sormak istediğim; ağırlık artırırken yan yana ekliyoruz ya, oldukça geniş olduklarından bir süre sonra bar kısa kalır mı?

Evet, onu okudum. Benim sormak istediğim; ağırlık artırırken yan yana ekliyoruz ya, oldukça geniş olduklarından bir süre sonra bar kısa kalır mı?
Hocam barın kısa kalma durumu olmuyor zaten ağırlıklar zamanla enine de büyümüyor. Burada problem progressive overload dediğimiz olay. Şimdi siz ağırlık kaldırdıkça hipertrofi dediğimiz şey tetikleniyor. Sizde kas miktarı artıyor. Dolayısıyla ister istemez kaldırdığınız ağırlık artıyor. İlk antremanda canınız çıkarak 10kg zor kaldırırken 2-3 hafta bilemedin 2-3 ay içerisinde bu ağırlıklar hiçbirşey geliyor size ki böyle olması da lazım zaten.

Alanınız varsa, ter kokusu sıkıntı değilse, düzenli alettlerin temizliği vs. yapabilirim diyorsanız. Set arasında 45-60 saniye kadar ağırlık değiştirmeye üşenmem diyorsanız ve ağırlıklarımı arttırmayı düşünmüyorum diyorsanız uygundur bu setler.

Döküm ağırlıklar her zaman en iyisi ama fiyatlar ortada malum, kg fiyatını 200₺ civarına satıyorlar. Şu vinyl setler bir yere kadar iş görür en azından. Eve setup kuracaktım birkaç ay önce, sadece dambıl sete ( 2.5 kg - 40 kg arası ) yanlış hatırlamıyorsam 50 bin ₺'den fazla bütçe ayırmam gerekiyordu salon tipi olsun diye. Daha barlar var 2.5'dan 20 kg'a plakalar var, ölme eşeğim ölme. Özetle kaliteli ekipman dizmek çok masraflı iş.

Kardeşim selamlar,

Öncelikle sürekli bir gelişim için spor salonu tercih etmen gerektiğini sen de biliyorsun. Çünkü daha fazla ekipman ve makine seçeneği ile daha fazla ağırlık avantajı oluyor. Özellikle ağırlık seçeneklerinin fazlalığı senin gelişiminin sütekliliğini sağlar. Üzerine koya koya gitmene imkân verir.

Evde spor yapmaya kararlı isen elbette ürün kalitesini düşünmen mantıklı olsa da ben senin yerinde olsam ağırlık seçeneğinin fazla olduğu ürünlere odaklanırdım daha çok. Birçok göstergesi olsa bile yine de kas gelişiminin en temel ve basit göstergesi ağırlıktır. Daha ağır kaldırabiliyorsan daha çok kas geliştirebilmişsin ve güçlenmişsin demektir. Evde de bunu yapabilmen için ağırlık seçeneklerinin fazla olması gerekiyor.

Ben spor salonuna gidiyorum biliyorsun, böyle ürünler kullanmadığım için kalitesi hakkında yorum yapamayacağım ama yukarıda bahsettiğim stratejiyi izleyebilirsin. Ben olsam öyle yapardım. Nasılsa evde kullanım söz konusu ve ürüne zarar verme imkânın az. O yüzden kilo sayısına göre tercihi yapmak daha iyi bir strateji.

Her zaman sizlere dediğim gibi, şu sporu bir şekilde yapın da nasıl yapıyorsanız yapıp. Yeter ki başlayın. @Emir için de yeni malzeme lazım, @Lotr Manyağı ile yaptığımız diss'leşmelere sen de katıl artık.

Doğru diyorsun abi. @sirius'un bahsettiği ürünler benim gözümde pek kaliteli değil. Bunlara para harcamak mantıklı gelmiyor.

Yakında sizlerle de kapışacağız, @YXEL gibi "Tek rakibim Türk Hava Yolları" diyeceğim.

Yanlış anlamayın ama 1.800 TL'nin üstüne ne kadar biraz ekleyip senelik üyelik yapılabiliyor? 3 ay fiyatı bile 4.000 TL'yi aşmış durumda.

Sakin olun arkadaşlar, ilk kez spor yapmıyorum, salona ara veriyorum sadece.

Abi zaten 3 senedir aralıklı da olsa düzenli sayılabilecek şekilde spora gidiyorum. Sporumu sade yapıyorum. Programım da sade. Çoğu hareketi zaten dumbell ile yapıyorum serbest ile daha rahat ettiğimden. İlk 2 sene sizler gibi gitsem de son zamanlarda sertten ziyade fonksiyonel-cross tarzında (çalışmaya) çalışıyorum abi. O yüzden hem salon fiyatlarının artması, hem kalabalıktan bıkmam hem de zaten dumbell ile bir şey çıkartabileceğimi düşündüğümden dolayı yaz sezonu için evde kalmaya karar verdim. Kardiyoyu sahilde kumda koşarak ve yüzerek yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…