Araç manuel ve dizel. Genelde işe gidiş geliş için kullanıyorum, kısa mesafe ve bol dur-kalklı. Trafiğin olduğu alandayım. Zaten çarşıya bile gitsem sürekli düşük viteslerde, düşük hızlarla dur-kalklı oluyor. Yani normal mi bu? 1.4 TDCI Fiesta'lar şehir içi de az yakar diyorlardı da, bu kullanışa zor gibi. Bir de araç düşük hızlarda beygiri az olduğu için sönük kalıyor, mecbur basıyoruz. Turbo devreye girene kadar, yani bu aracın şehir içinde az yakma ihtimali çok yok gibi. Nasıl şehir içinde de az yakıyor diyorlar, anlamıyorum.
Az bile yakmış :)

Yani 7 litreyi geçsem ciddili sıkıntı mı? Bakımları da yeni aslında. Uzun yolda yüksek devirde sürdüğüm halde 4.9 lt yakmıstı.

Uzun yolda vites aralığı genişler, dur kalk olmaz daha az yakar.

Yani 7 litreyi geçsem ciddili sıkıntı mı? Bakımları da yeni aslında. Uzun yolda yüksek devirde sürdüğüm halde 4.9 lt yakmıstı.

Benim gibi devri sona dayaya dayaya gidersen, 8 litre de yakması normal, şu son zamlardan sonra zaten yapacak bir şey yok. Hani salmıyorum diyorsun, biraz da gaz pedalını nasıl kullandığına bağlı, yokuşta ve düz yolda devri güzel ayarlaman gerekli, araba zorlanmadan akarak gitsin, yokuş yukarı hafif eğimli rampa yollar çok etkiliyor. En net yakıt orantısını, Full depo ile uzun yol ölçersin, o zaman belli olur. Şehir içinde de Full depo ortalama çıkarabilirsin. Çeyrek depo ile 100 km ölçümleri yanıltır.

Benim gibi devri sona dayaya dayaya gidersen, 8 litre de yakması normal, şu son zamlardan sonra zaten yapacak bir şey yok. Hani salmıyorum diyorsun, biraz da gaz pedalını nasıl kullandığına bağlı, yokuşta ve düz yolda devri güzel ayarlaman gerekli, araba zorlanmadan akarak gitsin, yokuş yukarı hafif eğimli rampa yollar çok etkiliyor. En net yakıt orantısını, Full depo ile uzun yol ölçersin, o zaman belli olur. Şehir içinde de Full depo ortalama çıkarabilirsin. Çeyrek depo ile 100 km ölçümleri yanıltır.

Dediğim gibi uzun yol yaparken sıfırladım git gel 4.9 litreydi ortalama. Yokuş da var şehirde. Dur kalk çok trafik sıkışık küçük şehir işte.

Uzun yolda biliyorum az yaktığını hocam yani bir sorun olsa yakmayla ilgili uzun yolda da etki eder diye düşünüyordum o yüzden dedim.

Uzun yolda içten yanmalı araçlar daha az yakar, stabil kullanıma göre diyorum bunu. Sen şehir içinde dur kalk yapıyorsun 1.3 ton ya da daha ağır bir aracı sürekli yeniden kaldırıyorsun öyle düşün.

Bir nesneyi hareket ettirmek hareket ettiği halinden daha fazla enerji ister, en azından bence.

He diyorsan ki tek gidiyorum geliyorum benzin olmuş şu kadar, alacaksın bir motor keyfine bakacaksın :)

Yokuş da var şehirde. Dur kalk çok trafik sıkışık küçük şehir işte.

4.9 çok iyi hocam. Şehir içi orantıyı düşürmek için, çeşitli hamleler yapanlar var, daha kaliteli pahalı buji kullanıyorlar, motor yağını alman markası falan alıyorlar, filtreleri de yüksek kalite kullanıyorlar, kimileri partikül filtresini temizletiyor, şanzıman yağını yeniliyorlar, fan müşürünü falan değiştiriyorlar, çok ta takmaya gerek yok.

4.9 çok iyi hocam. Şehir içi orantıyı düşürmek için, çeşitli hamleler yapanlar var, daha kaliteli pahalı buji kullanıyorlar, motor yağını alman markası falan alıyorlar, filtreleri de yüksek kalite kullanıyorlar, kimileri partikül filtresini temizletiyor, şanzıman yağını yeniliyorlar, fan müşürünü falan değiştiriyorlar, çok ta takmaya gerek yok.

İridyum da taksan sadece soğuk marş daha iyi oluyor, çok fark olmuyor. Şu alman malı liqy moly falan sıkıntı, özellikle mos ya da ceretec katkılı yağ sekman tıkıyor.

En iyi yağ düzenli ve erken değişen yağdır, hava filtresi konusunda kimseye şu daha iyi demem çünkü yakıt avansı değişebilir ECU şaşırır.

Partikül filtresini temizletmek iş görür mü acaba ya şehir içi kullanıyorum hep zaten en son 1.5 ay önce uzun yol yaptım. Çevreyoluna çıkıp yüksek devirli süreyim diyorum 20-25 dk da üşeniyorum hep.

Partikül filtresini temizletmek iş görür mü acaba ya şehir içi kullanıyorum hep zaten en son 1.5 ay önce uzun yol yaptım. Çevreyoluna çıkıp yüksek devirli süreyim diyorum 20-25 dk da üşeniyorum hep.
Yağ yükseltme yoksa, çekişte bariz değişiklik yoksa gerek yok.