Partikül filtresini temizletmek iş görür mü acaba ya şehir içi kullanıyorum hep zaten en son 1.5 ay önce uzun yol yaptım. Çevreyoluna çıkıp yüksek devirli süreyim diyorum 20-25 dk da üşeniyorum hep.

Partikül filtresi için arada basmak cidden şart, dpf iptali yapsan daha güzel olur. Çevrecilik ve yeşil falan demeyin kendimi camdan aşağıya atarım. Milyonluk şirketler ekosistemin içinden geçerken sorun yok ben dpf iptal ederken sorun olmasın :D

İptal et geç kanka, onunla mı uğraşılır?

Ben çok aşırıya kaçmam o konuda, merdiven altı üretimi yağ olmasın yeterli, orta kalite ürünleri alıyorum, zaten 6000 km de değişim yapıyorum.

Yerli olan her markaya karşı olan birisiyim ama bu lubex denen yağ yok mu yağ, gerçekten çok kaliteli.

Partikül filtresi için arada basmak cidden şart, dpf iptali yapsan daha güzel olur. Çevrecilik ve yeşil falan demeyin kendimi camdan aşağıya atarım. Milyonluk şirketler ekosistemin içinden geçerken sorun yok ben dpf iptal ederken sorun olmasın :D

İptal et geç kanka, onunla mı uğraşılır?

Yerli olan her markaya karşı olan birisiyim ama bu lubex denen yağ yok mu yağ, gerçekten çok kaliteli.

İptal etmek nasıl oluyor bilmiyorum pek. Bir zararı falan oluyor mu arabaya? Kolay bir işlem mi usta falan sıkıntı yapmasın motora falan sonra

İptal etmek nasıl oluyor bilmiyorum pek. Bir zararı falan oluyor mu arabaya? Kolay bir işlem mi usta falan sıkıntı yapmasın motora falan sonra

İptal edince araba rahatlıyor ve performans bir tık artıyor. Zor bir işlem değil ve hata payı düşük.

Ben sıfır araba alsam hemen dpf ve egr iptali yaparım, biraz araştır derim. Daha hisli bir sürüş elde edersin. Bu yakıt tüketimini etkileyen bir durum değil hatta 6 yakan bir araç 6.5 yakabilir bu işlemden sonra ama altındaki ölü hisli araç bir nebze uyanır.

İptal edince araba rahatlıyor ve performans bir tık artıyor. Zor bir işlem değil ve hata payı düşük.

Ben sıfır araba alsam hemen dpf ve egr iptali yaparım, biraz araştır derim. Daha hisli bir sürüş elde edersin. Bu yakıt tüketimini etkileyen bir durum değil hatta 6 yakan bir araç 6.5 yakabilir bu işlemden sonra ama altındaki ölü hisli araç bir nebze uyanır.
muayenede sıkıntı cıkar mı ya o da önemli.

Muayenede sıkıntı cıkar mı ya o da önemli.

Muayene istasyonuna gitmeden önce dışarıda test yaptır, sorunsuz geçiyor genellikle ve onlar sisteme işliyor(evrak da verebilirler). Sen muayeneye gittiğin zaman egzoz ile ilgilenmiyorlar bundan dolayı.

Sana muayenede sorarlar, egzozu ölçtürdün mü diye.

Sıfır arabaya DPF ve EGR iptali yapılması arabayı garantiden çıkarır. Ek olarak bu işlem, uzun vadede motor ve turbo için sakıncalı. DPF ve EGR iptalinin motoru ve turboyu strese sokacağı unutulmamalı, keşke onları da yorumlarınıza ekleseydiniz. Backpressure direncini fazla küçümsüyorsunuz gibi geldi bana. Bu işlem kullanıcısına sadece kısa vadede kazanç sağlar.

Hocam, yakıt tüketimi normal. Tam hibrit ve elektrikli araçlarda rejeneratif fren etkisiyle birlikte geri kazanım sağlayarak daha da az yakabilirsiniz. Dizel arabamla 3 litre, 4 litre yakıyorum diyenlere çok inanmayın. Şehir içinde araba yakar.

@ornitorenk

Sıfır arabaya dpf ve egr iptali yapılması arabayı garantiden çıkarır. Ek olarak bu işlem, uzun vadede motor ve Turbo için sakıncalı. Dpf ve egr iptalinin motoru ve Turbo'yu strese sokacağı unutulmamalı, keşke onları da yorumlarınıza ekleseydiniz. Backpressure direncini fazla küçümsüyorsunuz gibi geldi bana. Bu işlem kullanıcısına sadece kısa vadede kazanç sağlar.

Hocam, yakıt tüketimi normal. Tam hibrit ve elektrikli araçlarda rejeneratif fren etkisiyle birlikte geri kazanım sağlayarak daha da az yakabilirsiniz. Dizel arabamla 3 litre, 4 litre yakıyorum diyenlere çok inanmayın. Şehir içinde araba yakar.

@ornitorenk

Türkiye'de bir şeyin garantisi olması, olmaması ile aynı.

Dpf ve egr iptali bloğu strese sokmaz, o senin dediğin stres ani kalkış ve ani gazlamalarda olur ki hatta 3 silindir araçlarda daha fazla olur.

Egzoz gazı daha rahat cıkacağı için özellikle subap kısmında ısı düşüşü olur, bu da motor yağına artı yönde etki eder.

Senin demene göre dpf ve egr bulunmayan eski araçlar hep stres altında çalışıyor o zaman :)

Garanti işi boş, hele garanti bozulmasın diye 4 litrelik yağa ve iki parça filtreye 10-15k verenler var.

Türkiye'de bir şeyin garantisi olması, olmaması ile aynı.

Dpf ve egr iptali bloğu strese sokmaz, o senin dediğin stres ani kalkış ve ani gazlamalarda olur ki hatta 3 silindir araçlarda daha fazla olur.

Egzoz gazı daha rahat cıkacağı için özellikle subap kısmında ısı düşüşü olur, bu da motor yağına artı yönde etki eder.

Senin demene göre dpf ve egr bulunmayan eski araçlar hep stres altında çalışıyor o zaman :)

Garanti işi boş, hele garanti bozulmasın diye 4 litrelik yağa ve iki parça filtreye 10-15k verenler var.

Katılmıyorum. Özellikle de aşırı yükselen işçilik ve parça maliyetini göz önünde bulundurursak gayet de mantıklı. En kötü garanti, garantisizlikten iyidir şu anda. Otopratik, Eurorepar gibi firmaları neden tercih ediyor insanlar? Bakımları orada yaptırsanız bile araçlar garanti kapsamı dışına çıkmıyor. Ayrıca fiyatları da yetkili servise göre daha makul. Bir kavrama değişimi 100 bin TL civarında olmuş. Para kolay kazanılmıyor. Her şeyin ateş pahası olduğu bu memlekette garantili aracı garanti kapsamı dışında bıraktıracak önerileri ben desteklemiyorum. Desteklemek zorunda da değilim, kişisel tercihimdir. Sıfır arabaların da ne kadar döküldüğünü görüyor olmamız, bazı şeyleri daha da netleştirir.

Az çok termodinamik biliyorum hocam, o konuda merak etmeyin.

Benim söylediklerimi yanlış anlamışsın sanırım, olabilir. DPF ve EGR ile üretilen araçların mühendisliği de ona göre tasarlanıyor. O parçaların hepsi fabrikadan hesaplanarak çıkıyor. Eski dizel araçlarda böyle bir mühendislik çalışması yok. Emisyon standartlarına göre DPF ve EGR geçişi oldu zaten. Ben DPF ve EGR sistemli üretilen araçlardan bahsediyorum. Eski araçlar stres altında çalışıyor şeklinde bir imam olmadı. Var ise gösterir misin mesela? Bunu siz söylüyorsunuz.

EGR ve DPF sonradan iptal edilen araçların hepsi stres altında çalışıyor. Bu sisteme sahip olmayanların mühendisliği farklı, yenilerin mühendisliği farklı. İyi sosyaller diliyorum size. :)

Son düzenleme: