xBN 40

Üstün
Araç 97-98 model arası temiz bir şey bakıyoruz. Peki bu eski model olması sorun yaratır mı? CD4e 4 ileri şanzıman kullanıyor orta sorunlu kronik diye belirtiliyor ne yapmam lazım?

O yılların Ford'ları baş belası gibi bir şey elektronik açısından. Zaten eski D segment araca hiç bulaşmam ben olsam.

Elektrik ustasını bulduk, sorun yaşarsak hatay da irfan usta var ona gideceğim.

Eski, transaks şanzıman. Elbette yaşlı bir transaks şanzıman almanın riski olacak.

Ne tavsiye edersin?

İnternette bu şanzıman hakkında da biraz dolanınca; yağının çabuk ısındığından da bahsetmişler. 27 yıldır bir şanzımanın hiç yağının değişmemiş olduğunu düşünün, sizce ne kadar alınabilirdir? Tork konvertörlü de olsa, kuru/ıslak çift kavrama da olsa, yağ mutlaka en azından yıllık hesapta bile değiştirilmesi gereken bir sıvı. Özellikle de eski şanzımanlar için böyle düşünüyorum.

Elektrik ustasını bulduk, sorun yaşarsak hatay da irfan usta var ona gideceğim.

Ne tavsiye edersin?

Bu araç için bütçeniz nedir? Çok iyi bir geliriniz ve bol zamanınız varsa bu tür araçlar zevk amaçlı alınabilecek araçlar. Ancak klasik bir biniciyseniz size hitap etmiyor.

Mondeo'dan da Getz'e düşülmez hoca :rofl:

En kötü otomatik CVT 2000'li yılların Accord'una bakabilir piyasasının olmaması sorun olmayacaksa. Yine olmadı Accent Admire bakar ama Getz almaz.

Bu araç için bütçeniz nedir? Çok iyi bir geliriniz ve bol zamanınız varsa bu tür araçlar zevk amaçlı alınabilecek araçlar. Ancak klasik bir biniciyseniz size hitap etmiyor.

En kötü otomatik CVT 2000'li yılların Accord'una bakabilir piyasasının olmaması sorun olmayacaksa. Yine olmadı accent admire bakar ama getz almaz.

D segment bir araba önceliğim bütçem en fazla 270k.

En kötü otomatik CVT 2000'li yılların Accord'una bakabilir piyasasının olmaması sorun olmayacaksa. Yine olmadı Accent Admire bakar ama Getz almaz.
Şimdi sorunsuzluk düşününce Getz biraz da mantıklı kaçmıyor değil. Hem de 4 ileri OverDrive'lı yeni sayılabilecek bir tork konvertörlü şanzımanı var, neden olmasındır ki? Hemi de 1.5'leri yer uçağı gibi.

D segment bir araba önceliğim bütçem en fazla 270k.

Bu bütçede D segmenti alırsanız masraflarından dolayı araç satana kadar kenarda yatar. D segmenti bir aracın gideri tabii ki C segmenti araca göre daha yüksek oluyor ister istemez. Bu yüzden aldığınıza pişman olursunuz. Bu bütçede yukarıda da dediğim gibi Hyundai Accent Admire bakın derim.

Şimdi sorunsuzluk düşününce Getz biraz da mantıklı kaçmıyor değil. Hem de 4 ileri OverDrive'lı yeni sayılabilecek bir tork konvertörlü şanzımanı var, neden olmasındır ki? Hemi de 1.5'leri yer uçağı gibi.

Konfor ve yalıtım olarak çok rezil bir araç. Arkadaş D segmenti isterken bazı C segmenti araçlardan bile konfor açısından kötü bir araç önerilmesi bana göre mantıklı değil. Bu bütçede Accent Admire hem sorunsuz hem de konfor ve yalıtım olarak üzmeyecek bir araç.