İyi forumlar. Bugün bu araba hakkında birkaç deneyimimi paylaşacağım. İlk önce 1.6 TDCi manuelini aldım, Titanium paket onu söyleyeyim.

Aracın motoru başta kasa için çok güçsüz gelir diye düşünmüştüm ancak kesinlikle çok yeterliymiş. Dik yokuşta vites atsam bile rahat toparlayıp attığım vitesi dolduruyor.

Konfor olarak beklediğimden de fazlası ile karşılaştım. 120 ile nasıl gidiyorsa 200'le de öyle gidiyor, aradaki farkı hız göstergesi olmasa kesinlikle anlayamazsınız çünkü içerdeki ses değişmiyor.

İç mekan kalitesi ve direksiyon ile vitesin hissiyatı da mükemmel. Vites aşırı kemikli ve direksiyon çok hissiyatlı. İç mekan kalitesindeyse birçok yerde çok yumuşak malzeme kullanıldığı için premium hissettiriyor.

En azından 2 günlük sahipliğimle tecrübem bunlar. Daha sonra daha kapsamlısını yazacağım, okuduğunuz için teşekkürler.

@Eagles @xBN @pesimist34

Valla 120 ve 200 arasında hiç fark yoksa sorun vardır çünkü bu söylediğin herhangi bir araçta mümkün değil. 120 ile giderken fazla ses alıyordur, 200'de de değişmiyordur. D segment arabalar güzeldir severiz.

Hayırlı olsun hocam. İstediğin aracı almana sevindim. Mondeo güzel arabadır, memlekette Passat ve Insignia hegemonyası yüzünden bilinmiyor veya anılmıyor maalesef ki. Çekişi beğenmeniz çok iyi oldu, yazılım işine hiç girişmemiş oldunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sana demiştim hatırlarsın. O motor ticari araçta yükü bile çekiyor. Hatta başka bir mesajımda işlem yaptırmadan önce muhakkak bir süre deneyimle önerisinde bulunmuştum yanlış hatırlamıyorsam. 2.2 tonu bulan ağırlığı kaldırıyordu o motor, bizzat kullandığım motor çünkü. Yanlış hatırlamıyorsam 7 sene civarında kullandım. Hayırlı olsun tekrardan, güle güle kullan.

Senin arabanda özel akustik cam opsiyonu da olabilir, ona bakmak lazım. Normalde Vignale sürümlerinde genelde standart geliyor. O ekstra cam yalıtımıyla E segment seviyesinde yalıtım sunuyor neredeyse. Olmasa bile Passat'tan daha iyi yalıtımı var zaten normalde.

Mondeo severiz. Tipik Ford sürüş dinamikleri var o arabada. Genleri güzel arabadır.

Ekran görüntüsü 2026-04-18 125035.webp

Son düzenleme:
Valla 120 ve 200 arasında hiç fark yoksa sorun vardır çünkü bu söylediğin herhangi bir araçta mümkün değil. 120 ile giderken fazla ses alıyordur, 200'de de değişmiyordur. D segment arabalar güzeldir severiz.

Araç 120'de de ses almıyor 200'de de 🙂

Hayırlı olsun hocam. İstediğin aracı almana sevindim. Mondeo güzel arabadır, memlekette Passat ve Insignia hegemonyası yüzünden bilinmiyor veya anılmıyor maalesef ki. Çekişi beğenmeniz çok iyi oldu, yazılım işine hiç girişmemiş oldunuz.

Yazılım işine yine girerim gibi hocam fazla gücün eksisi olmaz.

Bulduğum örnek 50.000 km'de daha bu yüzden yazılım sağlıklı olacaktır.

Ford Japon gibi değildir. Kemikli arabadır ve çok keyifli sürüş keyfi var. Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
Akrabalar bunun burası şöyle derse direkt lafı koyun hocam.

Son düzenleyen: Moderatör: