Yer
Malatya
Merhaba, Ford Transit 100V 2000 model 2.5 dizel motorlu aracım var. Her kış hava 0 derecenin altına indiğinde araç bir şekilde çalışmıyor. Takviye yaptığımızda araç "Vuvuvuvu" diye marş alıyor fakat yakıtı vermiyor. Sanırsam ya mazot donuyor, ya filtrenin içinde mazot jelleşiyor ya da araç hava yapıyor. Aracın içini incelerken yakıt filtresinin manuel pompasının üstünde cırt kelepçe gördüm. Buradan dolayı sorun yapar mı sizce?

VIBeX2•2026.01.03_15.20.45_LMC8.3³_VIBeX2_1412_x3pro_2.webp

Selamlar, takviye dediniz. Takviyeden kastınız nedir? Akü takviyesi mi yoksa aeresol sprey mi sıkıyorsunuz marş için? İki durumda da benzer ses gelebilir zira.
Eğer hava varsa dizel motorlar soğukta çok zor, belki hiç çalışmaz. Cırtlı görüntü hoş değil, mutlaka bir ara düzelttirin. Ondan kaynaklanıyor olabilir.

Son düzenleme:
Selamlar, takviye dediniz. Takviyeden kastınız nedir? Akü takviyesi mi yoksa aeresol sprey mi sıkıyorsunuz marş için?
Akü takviyesi yaptık. Sprey ile çalıştırmaktan maalesef anlamıyorum.
Eğer hava varsa dizel motorlar soğukta çok zor, belki hiç çalışmaz. Cırtlı görüntü hoş değil, mutlaka bir ara düzelttirin. Ondan kaynaklanıyor olabilir.
Takviye vermediğimizde "çıtçıtçıtçıt" tarzında bir ses çıkarıyor. Aküyü ölçtüğümde 11.8V gibi bir değer alıyorum. Aküde marş basacak kadar enerji kalmamış. Takviye verdiğimizde normal şekilde marş motorunu döndürüyor ama çalışmıyor. Bu arada hava da -15 -20 derecelerde.
Muhtemelen yakıt filtresinin üstündeki manuel pompadan dolayı hava yapıyor. Sanırım manuel pompa bozulduğu için zamanında böyle bi' yönteme başvurmuşlar.