Matrix

Uzman
Başlıkta da belirttiğim gibi format aşamasında yapılan yanlışlar.
  1. Formata başlamadan kasa ile elektrik bağlantısı anakart ışığı sonene kadar kesilmelidir. Yaklaşık 15 saniye kadar.
  2. Farkli bir isletim sistemine geciste atıyorum Windows 7'den Windows 10'a geçişte disk ve sistem bellegi tamamen sıfirlanmali ve yeniden bicimlendirilmeli sebebi Windows 7 100 MB sistem belleği kullanır lakin Windows 10 500 MB küsur kullanır. Bu da performans kayıplarına yol açar.

Windows upgrade işleminde disk bölümlerini silmek zaten yetecektir. Yetersiz kalırsa da Windows Setup uyarır zaten. Bir de anakartın gücünü niye kesiyorsunuz onu anlamadım? Alt tarafı bilgisayardaki yazılım değiştirilecek. Yanlış anlamayın ama konu bana gereksiz geldi.

Ya format atın gitsin. Kasmayın bu kadar. Youtube'da 12 yaşındaki çocuklar bile buna rehber hazırlayabiliyorlar. Windows'un çok daha sorunlu yerleri var.

Windows upgrade işleminde disk bölümlerini silmek zaten yetecektir. Yetersiz kalırsa da Windows setup uyarır zaten. Bir de anakartın gücünü niye kesiyorsunuz onu anlamadım? Alt tarafı bilgisayardaki yazılım değiştirilecek. Yanlış anlamayın ama konu bana gereksiz geldi.

Arkadasim bizim milletimizin kafası böyle şeylere çalışmaz. Bu nedenle böyle bir konu açma gereği duydum ve hem daha temiz bir kurulum olur.

Arkadasim bizim milletimizin kafası böyle şeylere çalışmaz. Bu nedenle böyle bir konu açma gereği duydum ve hem daha temiz bir kurulum olur.
Forumlar arasında bilgi birikimi belki de en çok olan forumdasınız. Milletin kafası basmaz doğru ama bu forumdaki yerleşik insanların çoğu (Şu saatte aktif olanlar) gözü kapalı format atacak kişiler. Yine de neyse diyelim.

Verdiğiniz bilgilerin değeri yok ki? Yanlış anlamayın ama gereksiz şeyler yazıyorsunuz. Bir kere yeni nesil dizüstü bilgisayarlarda kimse anakartın gücünü tam keserek işletim sistemi kurmaz ve böyle bir şey ile uğraşmaya zaten gerek yok. Sistem ayrıldı kısmı silinmese bile Windows Setup onu yenileyecek kadar akıllı tasarlandı.

Tabiya ne demezsin bu isler o kadar kolay değil tecrübe şart her usta usta değildir.
Ben tecrübeliyim, yıllarımı verdim bu işe. Gelin benle tartışın. İşletim sistemi (Linux dağıtımı) bile geliştiriyorum. Gelin ikimiz usta usta konuşalım. Ben merak ediyorum verdiğiniz bilgiler tam olarak ne işe yarıyor?