Format atınca KMSPico gitmiş midir?

muhammet58

Uzman
Öncelikle merhaba,

Teknoloji konusunda bilgisiz ve paranoyak biri olduğum için bu konuyu açma gereği duydum. Aslında her şey 24H2 güncellemesinin 10 ay önce çıkmasına rağmen bana yeni gelmesi ve güncelleme sonrası Windows lisansının yok olmasıyla başladı. Ardından yaptığım araştırmalar sonucu cihazımın KMS ile aktif edildiğini öğrendim. Galiba KMSpico yüklenmemiş ve CMD ile aktifleştirilmiş. Asıl soracağım ve aklıma takılan şu: CMD'ye bazı komutlar yazmam sonrası ürün anahtarı lisans vs. silinse de ya kendi kendie geri geliyor geri gelmese bile sorun gidere tıklayınca KMS tekrar aktifleşiyordu ben de format atmaya karar verdim ancak bu zararlı BIOS'a girmiş midir?

Ayrıca bazı forumlarda formattan sonra bile KMS'nin gitmediğini ancak format + gerçek lisans aktifleştirilmesiyle gittiğini duydum. Yani belki ben formattan sonra gerçek lisansla aktifleştiririm ama aslında zararlı tam olarak gitmemiş olur korkusu var ve 7600TL sonuçta gerçek lisans çöp olsun istemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
OEM veya Retail lisans alsan da Windows'u orijinal kullanabilirsin. Diskini tamamen temizlediğinde KMSPico temizlenir.
cmd'yi yönetici açıp slmgr /xpr komutunu yaz. Makine kalıcı etkinleştirildi yazıyorsa KMSPico temizlenmiş demektir.

Bunları yaptım ancak sorun gider e basınca geri geliyordu. Yani USB ile temiz kurulum yapsam ama OEM key almasam Windows etkinleştirilmeden kullansam KMS gelmez değil mi (KMS CMD ile aktifleştirildi galiba sadece)

Bir de bazıları diğer konularda formatla gitmedi vs. yazmış onun nedeni format atarken yeni key girmemeleri mi benim korkum belki Retail key çalışır formattan sonra ama KMS kalıntıları kalırsa diye oldu BIOS a girmiş midir?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-31 184713.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…