10732

Uzman
Arkadaşlar merhaba.

Bilgisayarınıza sürekli format atma dürtüsü var mı sizde? Varsa niye var?

Ben bir ara 2019 - 2021 arası sürekli distro hopping yapardım ama Windows sürümümü hiç formatladım. Sadece Linux dağıtımlarında distro hopping yaptım.

Yani aslında Windows'u hiç formatlamadım.

Arkadaşlar merhaba.

Ben bir ara 2019 - 2021 arası sürekli distro hopping yapardım ama Windows sürümümü hiç formatladım. Sadece Linux dağıtımlarında distro hopping yaptım.

Sürekli format atasım geliyor nedenini bilmiyorum. (bilgisayarda sorun olmamasına rağmen, ek olarak sürekli Windows 10 ve 11 arası atıyorum bazen aynı olduğuda oluyor)

Gereklilik dışında format atma huyum yok hatta mümkünse tek yüklemeyle 5 yıl kadar kullanıp sonrasında direkt yeni bilgisayara geçiyorum. W11 güncellemelerinde şu anda bir sorun yaşadığım için sanırım yakın zamanda format atıp bu bilgisayardaki 5 yıllık hedefimi maalesef gerçekleştiremeyeceğim, 1 yılın ardından ilk format atılacak.

MacOS için ise şu ana kadar hiç ihtiyaç duymadım, aldığım her MacOS cihazı ilk yüklemesiyle sonuna kadar kullandım.

macOS ile hiç ihtiyaç duymuyorum. Windows ile de ancak saçma sapan bir hata çıkarsa ve uzun süre çözülmezse düşünüyorum. Her şey mükemmelken neden vakit harcayayım ki? Çalışmayan birisinin bile o kadar vakti yoktur.

Arkadaşlar merhaba.

İşletim sistemi değiştirme hastalığım var. Şu anda Fedora kullanıyorum ama aklımı kırıp Debian kurmayacağımın garantisi yok.

Linux'dan sonra yok. Yıllar geçse de sisteminiz şişmez, ilk günkü gibi çalışır. Biz %appdata% silmekten, sıfırdan dağıtım değiştirmek haricinde format bilmeyiz.

Hocam ben aylardır dağıtım arıyorum. Debian mı yoksa Fedora mı diye düşünüyorum. Galiba bundan sonra Fedora kullanacağım. @AMG GOAT, teşekkürler bu arada.

Bakın şöyle diyim, işlemc, GPU değiştirdim ama işletim sistemini değiştirmedim :D.

Hayattaki tek başarımım.

Bu alışkanlık 7 ay öncesine kadar vardı en sonunda araştırmalarım sonucunda düzgün şekilde en iyi ayarlarla Windows 11 Pro kurdum oynadığım oyunları yükledim nereden baksanız 100 GB var bir de YKS öğrencisiyim ders notlarım falanda var artık format atamıyorum size de öneririm en güncel Windows sürümü kurun ve vazgeçemeyeceğiniz yüksek boyutlu uygulamalar oyunlar yükleyin.