Fiyat​

Ben telefonumu Temmuz ayında Japonya'dan 230 bin Yen'e aldım; bu da Türk Lirası ile yaklaşık 66 bin TL'ye tekabül ediyor.

İlk İzlenim​

Bundan önceki telefonum olan S24 Ultra'dan S25 Ultra'ya geçince cihaz pek yabancı hissettirmedi. Her ne kadar kenarları yontulmuş olsa da tamamen benzer tasarımlara sahipler, bu yüzden pek yabancılık çekmedim.

Uzun Kullanım Deneyimi​

Beni bu süreçte en çok üzen şey cihazın bataryası oldu. Aldığım ilk günden beri batarya performansı beni hiç tatmin etmedi. Bunun haricinde, yeni Snapdragon Elite işlemcisi ile Gen 3 arasında günlük kullanımda pek bir performans farkı hissetmedim.

Batarya ve Şarj​

Batarya konusuna daha detaylı inersek; bu telefonda 45W hızlı şarj ve kablosuz şarj özelliği mevcut. Telefonun güzel yanı şarj olurken ısınmaması. Ben genelde 30W'lık bir şarj istasyonu kullanıyorum ve 0'dan 100'e ulaşması yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Kablosuz şarj tarafında ise maalesef Apple'daki gibi manyetik bir halka (MagSafe benzeri) olmadığından, arkasına ek bir powerbank takıp dolaşmak çok zor oluyor.

Ekran​

Ekran beni pek etkilemedi, hatta parlaklık ve renklerin canlılığı konusunda eski S24 Ultra cihazım bence daha iyiydi. Cihazın ekranının 2600 nite kadar çıkması kağıt üzerinde harika bir özellik olsa da yoğun güneş altında bazen yetersiz kalabiliyor.

Kamera​

Fotoğraf çekmeyi çok seven bir insanım ve bu telefonu tercih etme nedenlerimden biri de kamerasının iddialı olmasıydı. Ancak kamera tarafında size aktarabileceğim pek bir detay yok; çünkü eklenen yeni özellikler genellikle profesyonellere hitap ediyor ya da küçük yazılımsal düzeltmelerden ibaret. Açıkçası bu modelde optik zoom'un 10x'e, dijital zoom'un ise 120x'e çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.

Performans ve Akıcılık​

Gelelim en önemli kısma... Öncelikle cihaz aşırı hızlı, ancak bu hızdan dolayı uygulamalar arasındaki ani geçişlerde sık sık çökme sorunları (crash) yaşadım. Bunun haricinde, telefonu çok yoğun ve hızlı kullanan biri olarak beni performans anlamında hiç yarı yolda bırakmadı.

Oyun performansına gelecek olursak; PUBG Mobile, Clash Royale ve Clash of Clans gibi oyunlarda mükemmel ötesi bir performans sergilediğini söyleyebilirim. PUBG oynarken hiçbir kasma veya donma yaşamadım. Ancak RAM konusunda kesinlikle 12 GB yetersiz kalıyor. Android 16 ile birlikte RAM kullanımı zaten epey artmışken, cihazın RAM'inin 12 GB'ta bırakılması bence ciddi bir eleştiri noktası.

Tasarım​

Ben şahsen serinin genel tasarım dilini beğeniyorum; ancak bu modelde kamera çevresinin tasarımını pek sevemedim. S24 Ultra gerçekten premium hissettirirken, bu telefon biraz daha sıradan hissettiriyor. S26 Ultra'nın sızan kamera tasarımı kesinlikle çok daha iyi duruyor. Yine de kenarlarının yumuşatılması ergonomi açısından çok iyi olmuş, telefonu tutması ve tek elle kavraması kesinlikle daha kolay.

Kapanış ve Değerlendirme​

Genel bir değerlendirme yapacak olursam, bu telefona puanım 8/10. Telefonumu gayet seviyorum ancak S24 Ultra'dan S25 Ultra'ya geçmeye kesinlikle değeceğini düşünmüyorum. Ayrıca S Pen'den Bluetooth özelliğinin kaldırılmasını da hiç doğru bulmadım. Sıfırdan alacaklara tavsiye ederim ancak bir önceki modele sahipseniz model yükseltmeyi kesinlikle düşünmeyiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler, sorularınızı sabırsızlıkla bekliyorum!

Son düzenleyen: Moderatör: