BreakRules

Uzman
Merhaba,

Harici kullandığım bir diskim vardı. Bir yakınımın bilgisayarına ISO indirip temiz format atacaktım fakat yanlışlıkla 4 TB’lık diski seçip dosyaları yükledim. Şimdi ise o disk 32 GB olarak görünüyor ve tüm verilerim kayboldu. Bunu nasıl geri getirebilirim? İçinde çok önemli verilerim vardı. Destek olabilecek biri varsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Harici kullandığım bir diskim vardı. Bir yakınımın bilgisayarına ISO indirip temiz format atacaktım fakat yanlışlıkla 4 TB’lık diski seçip dosyaları yükledim. Şimdi ise o disk 32 GB olarak görünüyor ve tüm verilerim kayboldu. Bunu nasıl geri getirebilirim? İçinde çok önemli verilerim vardı. Destek olabilecek biri varsa çok sevinirim.
Recuva ile.

Ama sadece üzerine dosya yazılmamış olanları geri getirebilirsiniz.

Diski yöneticisine girdiğimde böyle sanki alanımı bölmüş gibi ama içinde ki verileri kurtarmam için buradan bir şey yapmam gerekiyor mu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-13 220322.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-13 220322.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 66
Yaklaşık 3.5 TB alan içinde hiç veri yok. Olan verileri Windows'tan görüntüleyebilirsiniz. Veriler gitmiş. Hemen bilgisayarı kapatın diske daha fazla yazma yapmayın ve bir profesyonele veriyi geri kurtarması için danışın.

Soldakine yaptığımda yeni birim oluşturuluyor ama 750 küsurlük olana sağ tık yapınca hiçbir şey olmuyor sadece özellikler geliyor sanırım verilerim orada ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Yeni bölüm oluşturur msun? Verilerinin gelmesi lazım eğer formatlamanı istemiyorsa ve format sırasında diski tamamen formatlamadıysa!

Yeni bölüm oluşturur msun? Verilerinin gelmesi lazım eğer formatlamanı istemiyorsa ve format sırasında diski tamamen formatlamadıysa!

Hocam o 746.52'lik alanı hiçbir şey yaptırmıyor hard disk 3TB ama sadece 2TB'lik kısmı yeni disk olarak oluşturuyor bende anlamadım. Sanırım o 746'lık alan benim dosyalarım ama ne yapacağımı bulamadım.

Harddisklerde bir dosya sildiğin zaman veriler puf diye kaybolmaz, fiziksel olarak orada kalmaya devam eder. İşletim sistemi harddiskteki o bölümü "boş" olarak işaretler ve yeni bir şey yüklediğin zaman o "boş" yerin üzerine yazar.

Hiçbir şey yapmadan profesyonel yardım al.