Format sonrası "Windows bootmgr encountered a security validation" hatası nasıl çözülür?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan levoolaf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 167

levoolaf

Üyecik
Format işlemi sonrasında bilgisayarım açılmıyor ve ekranda "Windows bootmgr encountered a Security validation or internal error" hatası alıyorum. Yardım edebilecek var mı, format sonrası PC bu şekilde kaldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her anakartın BIOS arayüzü farklı olduğu için anakart öğrenmeden doğru yardım edemeyiz belki BIOS üzerinden platform key anahtarlarını yükleyerek sorun çözülür.

Ayrıca BIOS boot sırası nasıl olarak ayarlı şuanda?

Bu işlem formattan sonra mı oldu?

İşlem Windows'u önce yüklüyorsun yani format atılıyor siliyorsun diski sonra içine yükleniyor tam ilk boot u açacakken geliyor bu hata.

BIOS sırası falan da fark etmiyor ne yaparsan yap buraya düşüyorsun. Ya da BIOS da boş bakınıyorsun. Disk görünüyor yani onda sorun yok.

MSI anakart benim Secure Boot'u kapatsam da her açılışta tekrar otomatik açılmış oluyordu. Restart da atsam olmuyordu kapatsam komple de olmuyordu. CMOS reset attım o da olmadı.

En son olarak BIOS'u tekrar yüklemek geldi aklıma hazırda USB de olduğu için aynı sürümü tekrar yüklemiş oldum hemen ilk bootu yapıp devam etti Windows'u yükleme kısmına hesap falan girdiğin kısımlara.

Bir de ek olarak yanlış hatırlamıyorsam tekrar Windows'u yüklemek istedim yani USB'yi başlangıç yapıp ya kabul etmedi bu sayfaya attı ya da yükledi ama tekrar bu hatayı verdi orayı tam hatırlamıyorum çok şey denedim o gece sabah 5'e kadar uğraştırdı.

Anakartın tam marka modelini verir misiniz hocam çünkü her anakartın kullanım için bir PDF dosyası var oradan gerekli bilgilere ulaşılabilir.

Anladım hocam arkadaş modeli verince bakın.

Bende de keyleri kaldırmak silmek aklıma geldi ancak tırstım yani belki Windows etkinleştirilmez vs başıma iş almayayım diye. Bilmiyorum belki sorun olmaz ama risk almak istemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…