Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Orhan_g

Gelişen
İyi günler.

Baştan söylemek isterim, çevremde temiz olduğundan %100 emin olduğum bir bilgisayar yok.

Format için USB oluşturdum ama bilgisayarımda virüs olup olmadığından emin değilim. Eğer virüs varsa, USB’ye bulaşır diye oldukça endişelendim çünkü bazı virüsler USB’ye bulaşıp, format sonrasında kendilerini Windows ile geri yükleyebiliyormuş.

Güvenlik konusunda: İlk başta sadece MBAM (Malwarebytes) 12 tane PUP (Potansiyel Olarak İstenmeyen Program) buldu, onları karantinaya alıp temizledim. (PUP zaten virüs değildir.) Daha sonra Kaspersky ve MBAM ile bilgisayarımı defalarca taradım, hiçbir sorun bulmadı. Görev Yöneticisi’nde CPU ve bellek kullanımı normaldi, Process Explorer ile işlemlere baktım ve herhangi bir sorun göremedim. Sonra bu sefer çevrimdışı tarama yaptım, yine temiz çıktı. Yine de içimde “temiz değilmiş” gibi bir his var.

USB’yi oluşturduktan sonra, yükleme tamamlandıktan sonra hem Kaspersky hem MBAM ile USB’yi taradım ve temiz çıktı. Yaptığım işlemlere bakınca virüs yok gibi duruyor ama yine de bu işlerden anlayan kişilerin de görüşünü almak isterim. Nedense son zamanlarda iyice paranoyaklaştım.

Sorularım:
  • USB’yi kullansam ve format atsam sıkıntı çıkar mı?
  • Format atmak için farklı bir USB bulmam gerekirse nasıl bulabilirim? (Örneğin Vatan’a gitsem ve orada rica etsem para karşılığı alabilir miyim?)
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler.

Baştan söylemek isterim, çevremde temiz olduğundan %100 emin olduğum bir bilgisayar yok.

Format için USB oluşturdum ama bilgisayarımda virüs olup olmadığından emin değilim. Eğer virüs varsa, USB'ye bulaşır diye oldukça endişelendim çünkü bazı virüsler USB'ye bulaşıp, format sonrasında kendilerini Windows ile geri yükleyebiliyormuş.

Güvenlik konusunda: İlk başta sadece MBAM (Malwarebytes) 12 tane PUP (potansiyel olarak istenmeyen program) buldu, onları karantinaya alıp temizledim. (PUP zaten virüs değildir.) Daha sonra Kaspersky ve MBAM ile bilgisayarımı defalarca taradım, hiçbir sorun bulmadı. Görev Yöneticisi'nde CPU ve bellek kullanımı normaldi, process Explorer ile işlemlere baktım ve herhangi bir sorun göremedim. Sonra bu sefer çevrimdışı tarama yaptım, yine temiz çıktı. Yine de içimde “temiz değilmiş” gibi bir his var.

USB'yi oluşturduktan sonra, yükleme tamamlandıktan sonra hem Kaspersky hem MBAM ile USB'yi taradım ve temiz çıktı. Yaptığım işlemlere bakınca virüs yok gibi duruyor ama yine de bu işlerden anlayan kişilerin de görüşünü almak isterim. Nedense son zamanlarda iyice paranoyaklaştım.

Sorularım:
  • USB'yi kullansam ve format atsam sıkıntı çıkar mı?
  • Format atmak için farklı bir USB bulmam gerekirse nasıl bulabilirim? (örneğin Vatan'a gitsem ve orada rica etsem para karşılığı alabilir miyim?)

Eğer format USB'si hazırladığınız bilgisayarda virüs var ise 99% o USB'nin içinede girer. Yani kısaca başka bir bilgisayardan hazırlamanızı öneririm.

İyi günler.

Format için USB oluşturdum ama bilgisayarımda virüs olup olmadığından emin değilim. Eğer virüs varsa, USB’ye bulaşır diye oldukça endişelendim çünkü bazı virüsler USB’ye bulaşıp, format sonrasında kendilerini Windows ile geri yükleyebiliyormuş.

Güvenlik konusunda: İlk başta sadece MBAM (Malwarebytes) 12 tane PUP (Potansiyel Olarak İstenmeyen Program) buldu, onları karantinaya alıp temizledim. (PUP zaten virüs değildir.) Daha sonra Kaspersky ve MBAM ile bilgisayarımı defalarca taradım, hiçbir sorun bulmadı. Görev Yöneticisi’nde CPU ve bellek kullanımı normaldi, Process Explorer ile işlemlere baktım ve herhangi bir sorun göremedim. Sonra bu sefer çevrimdışı tarama yaptım, yine temiz çıktı. Yine de içimde “temiz değilmiş” gibi bir his var.

USB’yi oluşturduktan sonra, yükleme tamamlandıktan sonra hem Kaspersky hem MBAM ile USB’yi taradım ve temiz çıktı. Yaptığım işlemlere bakınca virüs yok gibi duruyor ama yine de bu işlerden anlayan kişilerin de görüşünü almak isterim. Nedense son zamanlarda iyice paranoyaklaştım.

Sorularım:
  • USB’yi kullansam ve format atsam sıkıntı çıkar mı?
  • Format atmak için farklı bir USB bulmam gerekirse nasıl bulabilirim? (Örneğin Vatan’a gitsem ve orada rica etsem para karşılığı alabilir miyim?)
Tabiki 16 GB yeni alabilirsin. Bence temiz çıktıysa paniklemeye gerek yok.

Eğer format USB'si hazırladığınız bilgisayarda virüs var ise 99% o USB'nin içinede girer. Yani kısaca başka bir bilgisayardan hazırlamanızı öneririm.
Hocam belirttiğim gibi virüs yok gibi duruyor. Orada yaptığım kontrolleri de yazdım benim yaptığım kontrolleri de göz önünde bulundurursanız sevinirim. Çünkü bilgisayarda virüs olduğuna dair herhangi bir işaret yok gibi duruyor. En başta da dediğim gibi çevremde temiz olduğundan %100 emin olduğum bir bilgisayar yok olsa direkt yapmayı düşünüyorum zaten.

Not: Bu konuyu bir süre daha açık bırakacağım çünkü birkaç kişinin daha cevabını merak ediyorum. Ardından çözüldü olarak işaretleyeceğim.

Hocam belirttiğim gibi virüs yok gibi duruyor. Orada yaptığım kontrolleri de yazdım benim yaptığım kontrolleri de göz önünde bulundurursanız sevinirim. Çünkü bilgisayarda virüs olduğuna dair herhangi bir işaret yok gibi duruyor. En başta da dediğim gibi çevremde temiz olduğundan %100 emin olduğum bir bilgisayar yok olsa direkt yapmayı düşünüyorum zaten.

Not: Bu konuyu bir süre daha açık bırakacağım çünkü birkaç kişinin daha cevabını merak ediyorum. Ardından çözüldü olarak işaretleyeceğim.

Hocam yazınızı okudum fakat bazı virüsler kendilerini gizleyebiliyor. Saçma da olsa en azından Windows Defender'dan daha iyi bir taktiğim var. Örneğin Steam'den bir oyun oynarken ekran kartı, RAM vs. kullanımı normalden bayağı fazla ise 99% virüs vardır. Bu taktiği denemenizi öneririm.