liseavcisi

Çalışkan
Arkadaşlar, X oyunları ücretsiz oynamak için indirdim. Kaspersky trojan buldu ve ciddi uyarı verdi. Format atmayı düşündüm, ancak virüslü bilgisayara sıfır USB ile takip ISO dosyasını indirdim, daha sonra formatladım. Şu an bilgisayarımda virüs olma ihtimali var mı, yoksa bir arkadaşımdan destek alıp temiz USB ile tekrar formatlamalı mıyım? USB’yi biçimlendirerek tekrar kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarama yaptiniz mi su anki halinde? Yapmadiysaniz guzel bir tarama yapin, temiz ciktiysa ister kullanin ister tekrar formatlayin, size kalmis. Ben olsam zaten formatladigim icin bilgisayarda veri de yokken temiz bir USB ile yeniden formatlardim, paranoyagim cunku.

Merak etmeyin, virüslerin .wim veya .esd dosyalarına bulaşma ihtimali oldukça düşük. Windows , sources\install.esd (veya install.wim) dosyasındaki imajı kullanarak sistemi yükler. Bu nedenle, güvenli olmayan bir cihazda hazırlanan kurulum medyası genellikle risk oluşturmaz.

Yine de, Windows kurulumunu tamamladıktan sonra Windows Defender’ı ne olur ne olmaz açık tutun.

Merak etmeyin, virüslerin .wim veya .esd dosyalarına bulaşma ihtimali oldukça düşük. Windows , sources\install.esd (veya install.wim) dosyasındaki imajı kullanarak sistemi yükler. Bu nedenle, güvenli olmayan bir cihazda hazırlanan kurulum medyası genellikle risk oluşturmaz.

Yine de, Windows kurulumunu tamamladıktan sonra Windows Defender’ı ne olur ne olmaz açık tutun.
Çok teşekkürler

Malwarebytes ile tam tarama da yapabilirsin, adware veya spyware gibi bir şey yoksa pek formatlık durum yoktur bence
Malwarebytes Türkiye'den çekilmiş hocam vpnle indirmeyi deneyeceğim