pskül

Üyecik
WhatsApp üzerinden takriben 3 4 gün önce bir dosya geldi. İşimden ötürü sonundaki .PDF'i gerçek sandım. WhatsApp Web üzerinden dosyayı açtım, basınca imleç döndü açılmadı, bir daha bastım sonuç yok. Farklı kaydettim HTML uzantılı dosya olduğunu gördüm. Basınca Chrome'da bu dosya eksik yok tarzı bir şey sekme çıktı. İndirilenler kısmında da önceki denemede indirmeye çalıştığım dosya görülmüyor. Atana sordum basma ona virüs sil dedi. İş işten geçti. Şimdi sorum şu arkadaşlar, bilgisayardaki Outlook ve Gmail'ler Android telefonumda da açık aynı Wi-Fi'ya bağlı ve WhatsApp Web açıktı. Ben çerez silmeden bilgisayarı sıfırladım Windows 11 dosyası için webden indir seçeneği seçtim sıfırlarken. Mail şifreleri değiştim. Bu HTML kendi kendine başkalarına WhatsApp'tan mesaj atabilir mi? Veya Drive, Google fotoğraf, WhatsApp Web, Outlook veya Wi-Fi ağı üzerinden telefonuma da bulaşır mı? Formatlamak PC'ye yeterli midir? SSD değişeyim mi? (laptop)

Not: Bilgisayarda Kaspersky Total Security kullanıyorum, açarken hiç uyarı vermedi. Tam tarama yapacaktım uzun sürer diye direkt format attım. Uzun oldu ama yardıma ihtiyacım var teşekkür ederim.

Bana denilen şu virüs girmiş rehberdekilere o HTML dosyasını atmış. Ben HTML bastım diye benim rehberimdekilere de gider mi böyle bir şey? HTML nasıl böyle bir şey yapabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Format PC'yi temizlemiştir, SSD değiştirmene gerek yok. Virüs Wi-Fi'dan telefona sıçramaz. WhatsApp oturumun çalınmış olmabilir belki bi ihtimal, telefondan "Bağlı Cihazlar" kısmına girip tüm oturumları kapatırsan sorun kalmaz.

Silmeden önce dosyayı inceleseydiniz keşke. Dosya elinizde duruyorsa zipleyip atabilir misiniz incelemem için?

Bilgisayarı dosyayı açtıktan 10 15 dk sonra formatladım, dosyayı da sildim WP'den, maalesef yok. Bilgisayarda aktif Kaspersky Total Security vardı o açarken vb. uyarı vermedi. Maillerim telefonla bağlıydı fotoğraflar veya mail üzerinden dolaylı bulaş ihtimali var mı hocam?

Format PC'yi temizlemiştir, SSD değiştirmene gerek yok. Virüs Wi-Fi'dan telefona sıçramaz. WhatsApp oturumun çalınmış olmabilir belki bir ihtimal, telefondan "bağlı cihazlar" kısmına girip tüm oturumları kapatırsan sorun kalmaz.

Teşekkür ederim. Hocam JS çalıştırması için bir siteye yönlendirmesi veya bir şey indirmesi gerekmez mi? Bu dosya bana 3 4 gün önce atılmış işlevi gitmiş gibi geldi. Çünkü açınca Chrome dosya eksik veya yok yazdı bir yere atmadı. Bilgisayardaki Gmail outlooklarım telefonda da açıktı. Drive veya fotoğraflara bulaşma imkanı var mı?

Muhtemelen JavaScript kodu çalıştırdılar. Tekrar Windows kurmanız, virüsü temizleyecektir. Ancak yayılmadan önlem alın ve dikkatli olun.

Teşekkür ederim. Hocam JS çalıştırması için bir siteye yönlendirmesi veya bir şey indirmesi gerekmez mi? Bu dosya bana 3 4 gün önce atılmış işlevi gitmiş gibi geldi. Çünkü açınca Chrome dosya eksik veya yok yazdı bir yere atmadı. Bilgisayardaki Gmail outlooklarım telefonda da açıktı. Drive veya fotoğraflara bulaşma imkanı var mı? Bana yollayan kişiye sordum basınca direk başkalarına mesaj atmış dedi ama işin içinde oltalama var gibi geldi. Çünkü basınca Chrome bir yere atmadı hatta bir şey açılmadı ben farklı kaydedip açınca açıldı. Aktif Kaspersky hep kullanırım o da uyarı vermedi. PC formatlarken Windows 11 dosyasını cihazdan veya internetten indir çıktı internetten indire bastım o dosyadan tekrar virüs gelme ihtimali var mı? Çok soru sordum kusura bakmayın.

Teşekkür ederim. Hocam JS çalıştırması için bir siteye yönlendirmesi veya bir şey indirmesi gerekmez mi?
Gerekmez. HTML dosyası içerisinde <script> tagları arasına kod yerleştirmeleri bile yeterli. İsterseniz size uygulamalı göstereyim.

JavaScript:
<script>alert('ben bir kediyim');</script>

Bunu bir HTML dosyası olarak kaydedip açın. Javascript tarafından işleneceği için tarayıcıda "Ben bir kediyim" mesajı içeren pencere açılacak.

Şimdi bir kedi olduğunu söyleyen bir kod değil, cihaz hafızasını kullanan, bir codec veya yarayıcı açığı kullanarak işletim sisteminde istediği kodlar çalıştıran betik yazıldığını hayal edin.

Format atıp geçin, içinizi rahatlatın. Sırf BAT, SH, EXE, CMD uzantılı değil diye her dosyaya güvenirseniz canınız çok yanar.

Gerekmez. HTML dosyası içerisinde <script> tagları arasına kod yerleştirmeleri bile yeterli. İsterseniz size uygulamalı göstereyim.

JavaScript:
<script>alert('ben bir kediyim');</script>

Bunu bir HTML dosyası olarak kaydedip açın. JavaScript tarafından işleneceği için tarayıcıda "ben bir kediyim" mesajı içeren pencere açılacak.

Şimdi bir kedi olduğunu söyleyen bir kod değil, cihaz hafızasını kullanan, bir codec veya yarayıcı açığı kullanarak işletim sisteminde istediği kodlar çalıştıran betik yazıldığını hayal edin.

Format atıp geçin, içinizi rahatlatın. Sırf BAT, sh, exe, CMD uzantılı değil diye her dosyaya güvenirseniz canınız çok yanar.

Bilgisayarda Chrome'de açık olan Gmail hesabıma virüs bulaşmış olma ihtimali var mıdır hocam? Malum Google fotoğraf vb yedekliyor. Aynı şekil Outlook hesabıma. Telefona geçer mi o şekilde.

Bilgisayarda Chrome'de açık olan Gmail hesabıma virüs bulaşmış olma ihtimali var mıdır hocam? Malum Google fotoğraf vb yedekliyor. Aynı şekil Outlook hesabıma. Telefona geçer mi o şekilde.
Hesabınıza kolay kolay bulaşmaz. Ek Google uygulaması izni vermediyseniz sorun yok. Ancak temiz format ve parola değişiklikleri öneririm. Javascript çerezleri çalışabilecek düzeydedir. Hesabınıza erişilebilir.

Hesabınıza kolay kolay bulaşmaz. Ek Google uygulaması izni vermediyseniz sorun yok. Ancak temiz format ve parola değişiklikleri öneririm. JavaScript çerezleri çalışabilecek düzeydedir. Hesabınıza erişilebilir.

Parola direk değiştim de Google uygulaması izni olayını anlamadım. Ben HTML açınca sekmede direk bu dosya yok veya eksik yazdı zaten. Demek istediğim bilgisayardali Chrome->android telefonuma da bağlı. Ama telefonuma inen dosya yok telefon WhatsApp indirmesi kapalı çünkü. Dolaylı yoldan oradan oraya girer mi diye sormak istedim. Harici olarak HTML açınca ekstra inen bir şey olmadı. Sadece bu dosya yok veya eksik yazan bir Chrome sekmesi açıldı.