Bazı oyunlarda Steam Cloud açıkken, format atılınca save gitmesi mümkün mü? Windows 10 laptopum var format attım flash bellek ile Windows 11 kurdum. Çoğu oyunda dururken Terraria oyununda gitmiş her şey.

Bazı oyunlarda Cloud save olmayabiliyor Cloud save var mı diye kontrol etmek için kütüphaneden istediğiniz oyuna gelin resimdeki gibi Cloud save ibaresi yoksa Save'i manuel olarak yedeklemeniz şart.

1751998764576.webp

Demek istediğim şey. Terraria'da Steam Cloud save var ancak format sonrası gidiyor işte. O nasıl oluyor onu anlamadım.
Mobilde olduğum için kontrol edemiyorum. Oyun kütüphanesinden “yedekleri geri yükle” sekmesine bakabilir misiniz? Eğer Cloud içerisinde yüklü değilse lokal kayıtlarınız vardı ve formatla birlikte silindi.

Bazı oyunlarda Steam Cloud açıkken, format atılınca save gitmesi mümkün mü? Windows 10 laptopum var format attım flash bellek ile Windows 11 kurdum. Çoğu oyunda dururken Terraria oyununda gitmiş her şey.
Cloud Save olmasına rağmen savelerin gittiği oyunlar var. Mesela R.E.P.O. Cloud save'ye güvenip pc'yi formatladım. Formattan sonra oynamak için açtığımda save gitmişti. O kadar emek bomboş yere gitti.

Terrari'da cloud save gözüküyor ama muhtemelen R.E.P.O'da ki gibi save dosyasını kaydetmiyordur.

Mobilde olduğum için kontrol edemiyorum. Oyun kütüphanesinden “yedekleri geri yükle” sekmesine bakabilir misiniz? Eğer Cloud içerisinde yüklü değilse lokal kayıtlarınız vardı ve formatla birlikte silindi.

Steam'den bakıyorum da, geri yedeklemek için bir dosya bulamadım. Terraria Steam Cloud'u düzgün çalışmıyor herhalde.

Cloud save olmasına rağmen savelerin gittiği oyunlar var. Mesela r. E. P. O. Cloud Save'ye güvenip PC'yi formatladım. Formattan sonra oynamak için açtığımda save gitmişti. O kadar emek bomboş yere gitti.

Terrari'da Cloud save gözüküyor ama muhtemelen r. E. P. O'daki gibi save dosyasını kaydetmiyordur.

Ben hangi oyunun Steam Cloud'unun çalıştığını hangisinin çalışmadığını nasıl anlayabilirim ki. Nasıl yedekleme yapabilirim bütünce?

Her oyun save dosyalarını belirli konumlarda tutar. O dosyaları USB ya da Google Drive gibi Cloud depolama alanlarına atabilirsiniz.