Fortnite'da en düşük ve stabil ping nasıl alınır? 0 veya 1 ping alamayacağımı biliyorum, sunucu uzaklığından ama en azından 35-40 da almayayım. 1 Gbps fiber var, karşıdaki oyuncular 1-5 ping ile ne duvar salıyor ne de box fight'ta duvar tutmama izin veriyor, saniyesinde alıyor duvarı. @Yakuza hocam, öneri var mıdır?
Detaylar
Kim cevapladı?Yakuza
Üstün
Fortnite hiç oynamadım, onda network ayarı varsa kurcalamak lüzum olur.
Oyunda, Valorant gibi bir UDP tamponu/hareket düzeltmesi olayı yoksa geçmişler olsun.
Fiber'e geçip pingi yükselen çok şikayet okudum, bunların çoğunluğu ISP ile ilgili, senin yapabileceğin bir şey yok.
Ben mesela Valorant İstanbul'a 8ms ping alıyordum Bursa'dan bağlanıp, İzmir'deki evde 1Gbps fiber var onda da 19ms falan.
Bursa'daki ping 8'den 18'e çıktı, statik IP aldım daha beter oldu sonra CGNAT'a geri döndüm bir de statik IP'de hız düştü sonra bu hızları TT AI ile ayarlıyormuş meğerse bir de manuel ayarlama için uğraştırdılar. Sonuç olarak uzaktaki bir Omurga'ya bağlamışlar benim hattı ne yaptıysak değiştiremedim.
Oyunda, Valorant gibi bir UDP tamponu/hareket düzeltmesi olayı yoksa geçmişler olsun.
Fiber'e geçip pingi yükselen çok şikayet okudum, bunların çoğunluğu ISP ile ilgili, senin yapabileceğin bir şey yok.
Ben mesela Valorant İstanbul'a 8ms ping alıyordum Bursa'dan bağlanıp, İzmir'deki evde 1Gbps fiber var onda da 19ms falan.
Bursa'daki ping 8'den 18'e çıktı, statik IP aldım daha beter oldu sonra CGNAT'a geri döndüm bir de statik IP'de hız düştü sonra bu hızları TT AI ile ayarlıyormuş meğerse bir de manuel ayarlama için uğraştırdılar. Sonuç olarak uzaktaki bir Omurga'ya bağlamışlar benim hattı ne yaptıysak değiştiremedim.
kompetankedi
Bilgin
Hangi ISP?
Turknet.
Hocam, ben programlarda denedim, Exitlag vs. Ama bildiğimiz haksızlık P2W bu. Fortnite oynasanız anlardınız beni ama şöyle anlatayım: Build olayını biliyorsunuz, ben istediğim kadar build tutayım, adamın pingi benden düşükse her türlü buildimi alıyor, kendi buildini atıyor veya ben ondan build almaya çalışıyorum, vermiyor. Pingi o kadar düşük ki 1-5 arası muhtemel. Ben de 40-50, bazen nadir 35; kötü değil aslında, CS2'de falan çok iyi değerler ama Fortnite'da ping çok fark ediyor.Fortnite hiç oynamadım, onda network ayarı varsa kurcalamak lüzum olur.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yakuza
Üstün
Oyunun netcode tarafını yapan ağ uzmanlarına söversin hani olay senden çıkmış.Turknet.
Hocam, ben programlarda denedim, Exitlag vs. Ama bildiğimiz haksızlık P2W bu. Fortnite oynasanız anlardınız beni ama şöyle anlatayım: Build olayını biliyorsunuz, ben istediğim kadar build tutayım, adamın pingi benden düşükse her türlü buildimi alıyor, kendi buildini atıyor veya ben ondan build almaya çalışıyorum, vermiyor. Pingi o kadar düşük ki 1-5 arası muhtemel. Ben de 40-50, bazen nadir 35; kötü değil aslında, CS2'de falan çok iyi değerler ama Fortnite'da ping çok fark ediyor.
Peki hocam, şunu sormak istiyorum: Eskiden ping'in veya FPS'in kaç olursa olsun bu olay yoktu, sonradan olmaya başladı. Ne değişmiş olabilirler de böyle bir şey artık var, netcode tarafındakiler...Oyunun netcode tarafını yapan ağ uzmanlarına söversin hani olay senden çıkmış.
Yakuza
Üstün
Peki hocam, şunu sormak istiyorum: Eskiden Ping'in veya FPS'in kaç olursa olsun bu olay yoktu, sonradan olmaya başladı. Ne değişmiş olabilirler de böyle bir şey artık var, netcode tarafındakiler...
Patch gelip batıran yığınla oyun var, bu da onlardan birisidir. Bunun ile ilgili mail atıp detaylı açıklama yapabilirsin, bug report vs kısımları olmalı oyuncuların bildirebileceği.
Deneyeyim hocam, mail ile bir şikayet ama beni çok takacaklarını sanmıyorum; çok büyük oyunculu bir oyun bu, Fortnite.Patch gelip batıran yığınla oyun var, bu da onlardan birisidir. Bunun ile ilgili mail atıp detaylı açıklama yapabilirsin, bug report vs kısımları olmalı oyuncuların bildirebileceği.
Yakuza
Üstün
Deneyeyim hocam, mail ile bir şikayet ama beni çok takacaklarını sanmıyorum; çok büyük oyunculu bir oyun bu, Fortnite.
Konuya Valorant'tan örnek verebilirsin, adamlar işte böyle böyle yapmış UDP tamponu eklemişler asgari-ortalama-azami diye ayarlayabiliyoruz Ferrari peek engelliyorlar, oyuncuların bu gibi geliştirmelere ihtiyacı var gibi gibi.
İngilizcen yoksa AI dönüştürür.