2242

Üstün
Arkadaşlar web sitesi kurmak için hangi programlar lazım? Hosting domain öyle şeyler ben alırım. cPanel ile sertifika almayı biliyorum. Forum gibi bir site yapmayı düşünüyorum.

Arkadaşlar web sitesi kurmak için hangi programlar lazım? Hosting domain öyle şeyler ben alırım. cPanel ile sertifika almayı biliyorum. Forum gibi bir site yapmayı düşünüyorum.

wampserver. Bu program gibi program var mı?​

MyBB gibi farklı seçenekler olsa da XenForo en çok kullanılan forum yazılımıdır, öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
XenForo bu forumun kullandığı forum yazılımı. Ücretli. Ücretsiz alternatifler arasında MyBB ve PHPBB var. MyBB biraz daha iyi ama PHPBB daha hızlı ve sade. MyBB için benim bir sitemden örnek: Secret Forest - Gizli Ormana Hoş Geldiniz!

wampserver gibi programa en iyi alternatif herkesin de kullandığı xampp. Sunucu vds olacak, her şeyini kendim açacağım diyorsan işin biraz daha zor. Windows değil Linux açmanı öneririm. güvenlik duvarı için ufw, virtualhostlar ve web sunucusu için apache, SSL sertifikaları için certbot kullanacaksın. apache'den PHP modüllerini vs. aktif edeceksin. FTP için sftpd kullancaksın vs.

Hazır hosting alman daha mantıklı bunları öğrenemezsen. Özellikle bir sürü text dosyası editlemek istemiyorsan.

XenForo bu forumun kullandığı forum yazılımı. Ücretli. Ücretsiz alternatifler arasında MyBB ve phpBB var. MyBB biraz daha iyi ama phpBB daha hızlı ve sade. MyBB için benim bir sitemden örnek: Secret Forest - Gizli Ormana Hoş Geldiniz!

Wampserver gibi programa en iyi alternatif herkesin de kullandığı XAMPP. Sunucu VDS olacak, her şeyini kendim açacağım diyorsan işin biraz daha zor. Windows değil Linux açmanı öneririm. Güvenlik duvarı için ufw, virtualhostlar ve web sunucusu için Apache, SSL sertifikaları için certbot kullanacaksın. Apache'den PHP modüllerini vs. aktif edeceksin. FTP için sftpd kullancaksın vs.

Hazır hosting alman daha mantıklı bunları öğrenemezsen. Özellikle bir sürü text dosyası editlemek istemiyorsan.

Yani şu anlık her şeyi ücretsiz yapmak istiyorum.

Her şeyi ücretsiz yapamazsın. Domain ve Hosting'e vereceğin para dışında ücretsiz zaten. İkisine de hemen hemen aynı parayı verirsin. Hosting biraz daha masrafsız genel olarak bakarsan. Web hosting. Sen biliyosun.

wampserver. Bu program gibi program var mı?​

Forum için ben NodeBB kullanıyorum.
MyBB güvenlik olarak zayıf.
Flarum öneririm.

Techolay tarzı bir forumu ücretsiz yapman imkansız. Domain ve Hostingi ücretsiz çözdün diyelim (Domain gereksiz uzun olacak hosting ise berbat olacak üye kaldırmaz) forum yazılımını nerden bulacaksınız?