Mehmet Can Vardar

Başarılı
Yer
İzmir, Türkiye
Merhaba iyi Sosyaller dilerim.

Bir süredir aklımda bulunan bir projeyi fikir aşamasından geliştirme aşamasına geçirmeyi düşünmekteyim. Backend dili olarak Golang düşünüyorum, Frontend dili olarak ise NextJS olarak düşünüyorum. İlk versiyonda sabit tema üzerinde renk, font gibi ayarların sadece düzenlenebildiği bir forum scripti yapmayı düşünüyorum. Tasarım olarak XenForo tasarımını baz alacağım ancak üzerinde bayağı bir oynamayı düşünüyorum. XenForo'da 3.parti eklenti olarak sağlanan birçok özelliği built-in olarak entegre etmeyi düşünüyorum ayrıca. Böyle bir sistem geliştirmek çok uzun süreceği için şu an planlama aşamasındayım. Sizin bu forum scripti konusunda öneriniz var mı?

XenForo'da onlarca eklenti var fakat lisans gerekiyor, birçok kaliteli eklenti açık kaynaklı olduğundan GitHub üzerinde araştırabilirsiniz. Aklıma gelen ilk geliştirici örnekleri Xon ve TickTackk mesela. Eklenmesi mümkün özellikler için de forumların öneriler sekmelerini inceleyebilirsiniz. Ona göre aklınızda bir şema çıkarırsınız, olası en iyi önerim bu olacaktır sanırsam. İyi çalışmalar dilerim.

XenForo'da onlarca eklenti var fakat lisans gerekiyor, birçok kaliteli eklenti açık kaynaklı olduğundan GitHub üzerinde araştırabilirsiniz. Aklıma gelen ilk geliştirici örnekleri Xon ve TickTackk mesela. Eklenmesi mümkün özellikler için de forumların öneriler sekmelerini inceleyebilirsiniz. Ona göre aklınızda bir şema çıkarırsınız, olası en iyi önerim bu olacaktır sanırsam. İyi çalışmalar dilerim.
Teşekkürler dostum.