Uyuyan Sincap
Üstün
2021'de tanıdım, 2022'de üyelik açtım. Bu forumlar olmasaydı hayat çok boş geçerdi. En azından muhabbet ediyoruz, yardım ediyoruz, yardım istiyoruz vs.
Eleştri güzeldir, konu o'dur bu'dur yorum yok ama Technopat moderasyonunun daha profesyonel olduğu konusu büyük komedi.Boyle etiket atilarak uyeyi zan altinda birakmayi dogru bulmuyorum. Zaten arkadaşlar soylenecek her seyi soylemis. Forumu seviyorum fakat bazen absurt olaylar silsilesine donuyor durum. Bu konuda Technopat'in daha profesyonel oldugunu dusunuyorum. Ancak oradan gormedigim destegi burada gordum. O yuzden burada daha aktifim.
İkisi de haksız ama konu açılıp da rencide edilmesi de gerekmiyordu.
Ayrıca madem konusu açılmış, her fırsatta söylüyorum ve yine söylemekte fayda buluyorum. Moderasyon ekibinden oldukça memnunum. Şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım. Üstelik gayet de inisiyatifli davrandıklarını görüyorum doğrudan. Kendi adıma konuşmak gerekirse, yeri geliyor yazım hatası yaptığımda, hatta nadir de olsa kimi mesajım silindiğinde uyarı almadım. Sonradan bunu fark ettiğimde içimden "kusura bakmayın çocuklar" diyerek selamlıyorum onları ve takılmaya devam ediyorum. Rapor sistemi üzerinden veya bilet sistemi üzerinden "hayırdır niye benim mesajımı siliyorsunuz?" gibi bir tavır takınmıyorum. Ne gerek var? Eğlenmek için burada takılıyoruz sonuçta. Ayrıca pek raporlama yapan biri değilim ama ne zaman bir rapor göndersem gayet de hızlı ve doğru bir şekilde sonuçlanıyor.
Türkçe imla kurallarına dikkat edilmiyor diğer forumlarda. Bu da ahengi bozuyor bana kalırsa. Ayrıca buranın yaş ortalaması da bir hayli yüksek diğer forumlara nazaran. Elimde belge yok ama belli yani. Ne derlerdi? Yemin edebilirim ama kanıtlayamam.
Güzel örnekti.Askerlik zamanımda Çavuşumuz, duvarlara memleketinin adını yazan askeri defalarca şahsi olarak uyardı, ancak sonuç alamadı.
Bunun üzerine, 40 kişilik içtima sırasında askerin adını söyleyerek, "İstersen kırtasiyeden sana bir boyama kitabı alalım" dedi. Bu olaydan sonra asker, bir daha duvarlara yazı yazmadı.
Bazen insanların hatalarını anlaması için toplum içinde uyarılması gerekebilir. Ancak bu yöntem herkes için uygun değildir; gerçekten hak eden durumlarda uygulanması en etkili yoldur.
Boyle etiket atilarak uyeyi zan altinda birakmayi dogru bulmuyorum. Zaten arkadaşlar soylenecek her seyi soylemis. Forumu seviyorum fakat bazen absurt olaylar silsilesine donuyor durum. Bu konuda Technopat'in daha profesyonel oldugunu dusunuyorum. Ancak oradan gormedigim destegi burada gordum. O yuzden burada daha aktifim.
2019 tayfaya selamlar olsun2021'de tanıdım, 2022'de üyelik açtım. Bu forumlar olmasaydı hayat çok boş geçerdi. En azından muhabbet ediyoruz, yardım ediyoruz, yardım istiyoruz vs.
Gruplaşmalar bitti sayılır hocam konuyla alakasız. Artık eskisi gibi hahaha yağmuruna tutulmuyorum. Sadece benim için değil. Çoğu kişi için de öyle.Siz yapmayın bari hocam. Bu olay dışında bilmiyorsanız gruplaşıp insanları foruma küstüren birkaç grup var. Sırf bundan dolayı gidenler oldu. Ben bile hesabımı 4-5 kere sildim. Konu faydalı bir içeriği beğenmeye gelince kendileri yok iken en ufak hatanız olunca direkt olarak saldırı moduna geçiyor birbirlerinin mesajlarını beğeniyorlar. Konu ile bağımsız olarak bu etiketlenen en masumları bile olabilir. Raporluyorum ancak değişen bir şey olmuyor. Durmadıkları müddetçe bilet açmayı bırakmayı düşünmüyorum.