Doktor arayan arkadaşlardan illallah ettiğim için konuyu açtım.

Yani ben şu cümlenize gerçekten anlam veremiyorum: 'Bir kişinin sağlık kategorisine konu açması neden sizi illallah ettiriyor arkadaş ya?' Kategori engelleme diye bir şey yok mu şu güzelim forumda? Sen niye bilerekten kategoriyi göz ardı edip olayları görmemek varken, hem görüp sinir olmayi seçiyorsun? Konuyu açmak için garip bir bahane.

Bir kişi, bilgisayar donanımı hakkında sıkıntı yaşayıp, 'Ne de olsa bilgili insanlar illa vardır, bana yardımcı olurlar' anlamında burada konu açarken, derdine deva arıyorsa; sağlık kategorisinde konu açıp soru soran kişiler de bir yorum arıyor, sağlık alanında çalışan ya da okuyan kişilerden. Konuya cevap verilmesi yine bilgili kişiler varsa bu alanda onlara bakıyor. Bir insanın sağlık alanında bilgisi yoksa konuya cevap vermesin oldu bitti. "Git kardeşim doktora ne işin var burada" diyenlerde boşa yorum yazıyor. Sırf bir şeye açıklık getireyim derken daha konular zaten boş mesajlarla doluyor. Bazıları garip garip konu açanlar var onlara tabii diyecek laf yok ne oldukları belli.

@99 Bu arada beni yanlış anlamayın ilk paragraf ile ilgili ufak bir eleştiri olarak algılayın. :)

Son düzenleme:
Yani ben şu cümlenize gerçekten anlam veremiyorum: 'bir kişinin sağlık kategorisine konu açması neden sizi illallah ettiriyor arkadaş ya?' kategori engelleme diye bir şey yok mu şu güzelim forumda? Sen niye bilerekten kategoriyi göz ardı edip olayları görmemek varken, hem görüp sinir olmayi seçiyorsun? Konuyu açmak için garip bir bahane.

Bir kişi, bilgisayar donanımı hakkında sıkıntı yaşayıp, 'ne de olsa bilgili insanlar illa vardır, bana yardımcı olurlar' anlamında burada konu açarken, derdine deva arıyorsa; sağlık kategorisinde konu açıp soru soran kişiler de bir yorum arıyor, sağlık alanında çalışan ya da okuyan kişilerden. Konuya cevap verilmesi yine bilgili kişiler varsa bu alanda onlara bakıyor. Bir insanın sağlık alanında bilgisi yoksa konuya cevap vermesin oldu bitti. "git kardeşim doktora ne işin var burada" diyenlerde boşa yorum yazıyor. Sırf bir şeye açıklık getireyim derken daha konular zaten boş mesajlarla doluyor. Bazıları garip garip konu açanlar var onlara tabii diyecek laf yok ne oldukları belli.

@99 bu arada beni yanlış anlamayın ilk paragraf ile ilgili ufak bir eleştiri olarak algılayın. :)

Çoğu kişi 10 yaşındayım 190 boyum var 30 yaşına kadar kaç boyunda olurum diye konu açtıkları için sağlık konuları kalitesiz oluyor. Zaten Technopat'tan buraya geçiş nedenim bu konular oldu. Neredeyse sosyalde 2 sayfa bu tür sorulardan vardı. Buraya geçtiğimde burada da bu tür insanlardan olduğunu fark ettim ama son zamanlarda çok fazla gözüme batmadığı için burada kalma kararı aldım.

Ben şimdi bu tür insanlar yüzünden neden önemli bir kategori olan sağlık kategorisini tamamen görmezden geleyim ki?

Ben şimdi bu tür insanlar yüzünden neden önemli bir kategori olan sağlık kategorisini tamamen görmezden geleyim ki?

O kategoride çok absürt konularda görüyoruz ve bu beni de rahatsız ediyor tabii ki. Sağlık kategorisine gerçekten donanımlı ve bilgili insanların yazdığını çok çok nadir görüyoruz ve hali ile boşa mesaj atan ya da garip konular açanlar daha ön plana çıkıyor. E bu forumda bu tür alanlarda görev yapan kişi sayısı çok çok az olduğuna göre geriye dikkate alınabilir az konu kalıyor.

Geçen gün birisi kan tahlil sonuçlarını atmış mesela ve yorum yapılmasını istemiş. Eğer sağlık anlanında gerçekten doktor ya da tıp okuyan birisi varsa bu konuya rahatlıkla cevap verebilir. Eğer üye bilgisi olmadığı halde ya da sırf yorum yapmak için yorum yapıyorsa bu da boş yorum bana göre ki amacı konu açan kişiye akıl vermek. Doktora git, onu yap, bunu yap. Yapacağı şey ise yorum yapmayıp görmezden gelmek. Bilgisi olsa neyse sırf adam bunları demek aklı sıra konuyu açan kişiye akıl vermek için bu mesajları yazıyor.

Bu forumda insanlar ister trol olsun (Bazen anlaşılmıyor çünkü) ister gerçek anlamda olsun her konuyu açmakta özgürler ve bu işin kuralı bu. İsterse mastürbasyon ile ilgili bir sürü konu açabilirler. Bazılarının ise gerçekten ciddi mi yoksa trol mü olduğu anlaşılmıyor çünkü ve modlar konuyu silmek yerine mecbur onaylıyor.

Bazen görmek istediğimizi gördüğümüzde her şey daha güzel ve anlamlı olur emin ol.

Son düzenleme:
Yani ben şu cümlenize gerçekten anlam veremiyorum: 'Bir kişinin sağlık kategorisine konu açması neden sizi illallah ettiriyor arkadaş ya?' Kategori engelleme diye bir şey yok mu şu güzelim forumda? Sen niye bilerekten kategoriyi göz ardı edip olayları görmemek varken, hem görüp sinir olmayi seçiyorsun? Konuyu açmak için garip bir bahane.

Bir kişi, bilgisayar donanımı hakkında sıkıntı yaşayıp, 'Ne de olsa bilgili insanlar illa vardır, bana yardımcı olurlar' anlamında burada konu açarken, derdine deva arıyorsa; sağlık kategorisinde konu açıp soru soran kişiler de bir yorum arıyor, sağlık alanında çalışan ya da okuyan kişilerden. Konuya cevap verilmesi yine bilgili kişiler varsa bu alanda onlara bakıyor. Bir insanın sağlık alanında bilgisi yoksa konuya cevap vermesin oldu bitti. "Git kardeşim doktora ne işin var burada" diyenlerde boşa yorum yazıyor. Sırf bir şeye açıklık getireyim derken daha konular zaten boş mesajlarla doluyor. Bazıları garip garip konu açanlar var onlara tabii diyecek laf yok ne oldukları belli.

@99 Bu arada beni yanlış anlamayın ilk paragraf ile ilgili ufak bir eleştiri olarak algılayın. :)
Hepsine katılıyorum. Hiç araştırma yapmadan da aşırı kısa şekilde konuyu anlatmalarını da ben anlamıyorum. Önce bir yola gir de sonra yardıma ihtiyacın olsun gel istişare edelim. Bir kişi değil birçok kişi aynı sorunları yaşayabilir. Kimi insan da burada sırf mesaj sayısını yükseltmek için, ne bileyim rütbe konuları için takılıyor gibi düşünüyorum.