Detaylar
Kim cevapladı?Devrimci Kedi
Üstün
- Makaleler
- 1
En bilgili üye diye sormuşlar. Bende Recep Baltaş dedim.
HayattYordu
Uzman
En bilgili üye diye sormuşlar. Bende Recep Baltaş dedim.
Bir cevaba yanıt şeklinde söylemişsin de o yüzden sordum.
10710
Uzman
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Herkes okunmali tabii ama bilgi hususu biraz değışebilen bir durum. Kişinin, güncel verileri takibi de işin içine giriyor.
Ifadesini, yorumlayabildıği ya da hakkında bilgi sahibi olduğu veri ile destekleyebilen insanlar; gayet dinlenilesi. Ortada bir ego da yoksa güzel muhabbet döner; alan alacağını alır, gereksiz bilgiler de dışarıda kalır.
Herhangi bir kişinin her şeyi bilebileceğini düşünmek, gerçekçi değil. Bilginin paylaşımı ve doğrulanmasının öncelenmesi de kişilerin önüne geçmeli.
Forum içinde, genele nazaran ifadesini önemsediğim insanlar tabii ki var da yeni kayıt olmuş ve ismini bilmediğim bir uyenin bilgisi hususunda bir veriye sahip degilsem, değerlendirmem eksik olacaktır ve burada isim belirttiğimiz vakit, iş biraz da tekelleşmeye dönmez mi?
Ifadesini, yorumlayabildıği ya da hakkında bilgi sahibi olduğu veri ile destekleyebilen insanlar; gayet dinlenilesi. Ortada bir ego da yoksa güzel muhabbet döner; alan alacağını alır, gereksiz bilgiler de dışarıda kalır.
Herhangi bir kişinin her şeyi bilebileceğini düşünmek, gerçekçi değil. Bilginin paylaşımı ve doğrulanmasının öncelenmesi de kişilerin önüne geçmeli.
Forum içinde, genele nazaran ifadesini önemsediğim insanlar tabii ki var da yeni kayıt olmuş ve ismini bilmediğim bir uyenin bilgisi hususunda bir veriye sahip degilsem, değerlendirmem eksik olacaktır ve burada isim belirttiğimiz vakit, iş biraz da tekelleşmeye dönmez mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Konudan konuya göre değişir aslında, çünkü her üyede farklı bir uzmanlık alanı ve bilgi birikimi var.
Mesela sağlıkla ya da kulaklıklarla ilgili konularda bazı üyeler oldukça bilgili ama başkası günlük yaşam, psikoloji gibi konularda daha fazla deneyime sahip olabilir.
Ben de alternatif hayat kısmında vakit geçirdiğim için buralardan daha çok yorum yapıyorum; felsefe kategorisinde mesela, yürüyen felsefe Andar, Mali Demokratoğlu, ve az çok kendini gösteren Oreki öne çıkıyor. Dizi/film bilgisi konusunda ise Graveworm'un paylaşımları dikkat çekici. Müzik zevkleri konusunda Zwirek, Violet, brkdnmz ve vanilla favorilerim.
Edebiyat konusunda yine Andar’ın etkili paylaşımlarını görebiliyoruz. Fotoğrafçılıkla ilgili Darthgursoy, oyun bilgisi açısından Emily oldukça iyi. Hemen hemen tum kategorilere ilgisiyle Zcps21'i de unutmamak gerek...
Ancak dediğim gibi, bir kişiyi yalnızca tek bir alanda uzman olarak görüp direkt "bilgili" olarak görmek yanıltıcı olabilir, çünkü bazı üyeler birkaç alanda da bilgilerini paylaşıyor.
Andar ve Oreki aslinda işlemciler konusunda çok bilgili, Violet mobil cihazlar ve vanilla da teknik konularda oldukça iyi.
Benim birisine bilgili demem için, kendi ilgi alanımda da bilgisini konuşturması gerekir. Farklı bir alanda olsa bilgisiz mi olacak? Hayır, ama Andar'ın dedigi gibi; herkes her alanda bilgili değildir.
İsveç çakısı gibi olanlar vardır, her şeyden az buçuk bilirler ama her şeyin uzmanı degil ise, ki mümkün değil; "en çok bilgisi" kısmı anlamsız kalacaktır.
Biraz kafa açtık ama böyle.
Mesela sağlıkla ya da kulaklıklarla ilgili konularda bazı üyeler oldukça bilgili ama başkası günlük yaşam, psikoloji gibi konularda daha fazla deneyime sahip olabilir.
Ben de alternatif hayat kısmında vakit geçirdiğim için buralardan daha çok yorum yapıyorum; felsefe kategorisinde mesela, yürüyen felsefe Andar, Mali Demokratoğlu, ve az çok kendini gösteren Oreki öne çıkıyor. Dizi/film bilgisi konusunda ise Graveworm'un paylaşımları dikkat çekici. Müzik zevkleri konusunda Zwirek, Violet, brkdnmz ve vanilla favorilerim.
Edebiyat konusunda yine Andar’ın etkili paylaşımlarını görebiliyoruz. Fotoğrafçılıkla ilgili Darthgursoy, oyun bilgisi açısından Emily oldukça iyi. Hemen hemen tum kategorilere ilgisiyle Zcps21'i de unutmamak gerek...
Ancak dediğim gibi, bir kişiyi yalnızca tek bir alanda uzman olarak görüp direkt "bilgili" olarak görmek yanıltıcı olabilir, çünkü bazı üyeler birkaç alanda da bilgilerini paylaşıyor.
Andar ve Oreki aslinda işlemciler konusunda çok bilgili, Violet mobil cihazlar ve vanilla da teknik konularda oldukça iyi.
Benim birisine bilgili demem için, kendi ilgi alanımda da bilgisini konuşturması gerekir. Farklı bir alanda olsa bilgisiz mi olacak? Hayır, ama Andar'ın dedigi gibi; herkes her alanda bilgili değildir.
İsveç çakısı gibi olanlar vardır, her şeyden az buçuk bilirler ama her şeyin uzmanı degil ise, ki mümkün değil; "en çok bilgisi" kısmı anlamsız kalacaktır.
Biraz kafa açtık ama böyle.
Yani ben şu cümlenize gerçekten anlam veremiyorum: 'Bir kişinin sağlık kategorisine konu açması neden sizi illallah ettiriyor arkadaş ya?' Kategori engelleme diye bir şey yok mu şu güzelim forumda? Sen niye bilerekten kategoriyi göz ardı edip olayları görmemek varken, hem görüp sinir olmayi seçiyorsun? Konuyu açmak için garip bir bahane.
Bir kişi, bilgisayar donanımı hakkında sıkıntı yaşayıp, 'Ne de olsa bilgili insanlar illa vardır, bana yardımcı olurlar' anlamında burada konu açarken, derdine deva arıyorsa; sağlık kategorisinde konu açıp soru soran kişiler de bir yorum arıyor, sağlık alanında çalışan ya da okuyan kişilerden. Konuya cevap verilmesi yine bilgili kişiler varsa bu alanda onlara bakıyor. Bir insanın sağlık alanında bilgisi yoksa konuya cevap vermesin oldu bitti. "Git kardeşim doktora ne işin var burada" diyenlerde boşa yorum yazıyor. Sırf bir şeye açıklık getireyim derken daha konular zaten boş mesajlarla doluyor. Bazıları garip garip konu açanlar var onlara tabii diyecek laf yok ne oldukları belli.
@99 Bu arada beni yanlış anlamayın ilk paragraf ile ilgili ufak bir eleştiri olarak algılayın.![]()
Sağlık konusunda "sağlık uzmanlarının" söylemleri sandığınız gibi olmaz/olmayabilir. çok sıkıntılı bir konu vardır; bir konunun bileni bunu kendi menfaati için kullanacaktır. Kağıt üstünde "bilim" gibi dursa da iş pratikte asla böyle olmaz. Karın ağırısından doktora gidersiniz, apandisit şüphesi ile apandisitinizi alabilirler ve apandisit hakkında bilinen hala "bir işe yaramadığıdır" burada bir doktor da gelip "apandisit olabilir, ameliyat doğrudur" diyebilir. Fakat sağlıklı bu organı kaybeden sadece "siz" olursunuz (doktor değil) bir psikiyatrik ilacı asla psikiyatriste içiremezsiniz (bunu bir düşünün).
- Makaleler
- 7
Sağlık konusunda "sağlık uzmanlarının" söylemleri sandığınız gibi olmaz/olmayabilir. çok sıkıntılı bir konu vardır; bir konunun bileni bunu kendi menfaati için kullanacaktır. Kağıt üstünde "bilim" gibi dursa da iş pratikte asla böyle olmaz. Karın ağırısından doktora gidersiniz, apandisit şüphesi ile apandisitinizi alabilirler ve apandisit hakkında bilinen hala "bir işe yaramadığıdır" burada bir doktor da gelip "apandisit olabilir, ameliyat doğrudur" diyebilir. Fakat sağlıklı bu organı kaybeden sadece "siz" olursunuz (doktor değil) bir psikiyatrik ilacı asla psikiyatriste içiremezsiniz (bunu bir düşünün).
Normal üyelerin cevap vereceği konular var, ciddi anlamda konu açıp tıbbi bir alanda yorum yapılacak konu var.
Mesela X bir kişi benim kan tahlil sonuçlarım böyle çıktı, bu ne anlama geliyor dediği zaman, buna bilgili bir insanın yorum yapması daha doğru. Başka bir üye gelip "doktorunuza gösterin, doktora gidin" gibi tavsiyeler veriyorsa yine boş yorum yapmış oluyor benim gözümde. Kişinin doktora gidecek aklı yok mu yani? Doktora gitmeden bilgili birisi varsa bu konu hakkında önceden bir fikir almak istiyor olabilir. He bir üye vardır ömrünün bir çoğu hastanede geçtiği için bu tarz olaylara daha doğru yaklaşabilir yine bu kişide mesaj yazabilir.
Zaten forum gibi alanlarda boyum ne kadar uzar, mastürbasyon zararlı mı, nasıl daha iyi ve yakışıklı görünebilirim gibi konular olduğu sürece arada ciddi konularda kaynıyor.
Yani benim yorum yapma amacım tamamen aslında açılan konuya göre değişkenlik gösteriyor. Ben bilgisi olmadığı halde sırf yorum olsun diye yorum yazanlardan bahsediyorum bir nevi. Diğer türlü isteyen istediği konuyu açmakta özgür, tavsiye alıp uygulamak yine kendi iradesine bakar. Ciddi bir sorunu olanın ise forumlarda ne işi var hem de?
Devrimci Kedi
Üstün
- Makaleler
- 1
Konuyu açan arkadaşa verdim. Normal bir şey.Bir cevaba yanıt şeklinde söylemişsin de o yüzden sordum.
Yeni konular
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-
-