Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

anilx

Yetkin
Arkadaşlar bir raporum sonucu ı-i kullanımı yazım yanlışı sayılmadı. Rapor ettiğim kelime "gelıp"ti, ben ise "gelip" olması gerekiyor diye raporladım. Profil mesajlarında yazım kurallarına uymamak kurallara aykırı değil anladım ama ı ve i kafamı karıştırdı.

Ekran Resmi 2026-03-12 23.40.25.webp

Bildirimde de ifade edildiği gibi profil mesajlarında yazım kurallarına uymak şart değil ve kimse bu yüzden uyarı almıyor.

Kimse "i" harfi yerine "ı" harfi kullandı diye de uyarı almıyor. Tam tersi için de uyarı verilmiyor.

Yani tabii ki "gelıp" değil, "gelip" doğrusu ancak uyarı sebebi değil.

Bildirimde de ifade edildiği gibi profil mesajlarında yazım kurallarına uymak şart değil ve kimse bu yüzden uyarı almıyor.

Kimse "i" harfi yerine "ı" harfi kullandı diye de uyarı almıyor. Tam tersi için de uyarı verilmiyor.
Mesela birisi "nasilsin ıyımısın kardesim" yazarsa bu yazım kurallarına aykırı değil mi? Onu sormak istedim, profil mesajlarında anladım yazım kuralları tamam, fakat i ve ı neden?

Mesela birisi "nasilsin ıyımısın kardesim" yazarsa bu yazım kurallarına aykırı değil mi? Onu sormak istedim, profil mesajlarında anladım yazım kuralları tamam, fakat i ve ı neden?
Bu aykırı olur, soru eki ayrı yazılmalı. :D Onun harici ben de eskiden bu şekil yazıyordum, hiç bu sebepten ban yemedim.

@anilx, "ıyımısın" yazarsa tabii ki yazım yanlışı. Çünkü soru eki ayrı yazılmalı.

Onun dışında forumda İngilizce klavye kullanımı serbest. Yani "nasılsın" yerine "nasilsin" yazabilirsiniz, uyarı sebebi değil. Tam tersi "i" yerine "ı" koydunuz diye de uyarı almazsınız, mesaj düzeltilip geçilir.

Profil mesajlarında da uyarı verilmiyor.

@anilx, "ıyı mısın" yazarsa tabii ki yazım yanlışı. Çünkü soru eki ayrı yazılmalı.

Onun dışında forumda İngilizce klavye kullanımı serbest. Yani "nasılsın" yerine "nasilsin" yazabilirsiniz, uyarı sebebi değil. Tam teri "i" yerine "ı" koydunuz diye de uyarı almazsınız, mesaj düzeltilip geçilir.

Profil mesajlarında da uyarı verilmiyor.

Bildiğim iyi oldu ama virgülden noktadan uyarı verileceğine bence bununda uyarı verilmesi kanaatindeyim. Neyse teşekkürler.

Bildiğim iyi oldu ama virgülden noktadan uyarı verileceğine bence bununda uyarı verilmesi kanaatindeyim. Neyse teşekkürler.
Noktalama işaretlerinin yanlış kullanımı cümlenin anlamını bozuyor, ama İngilizce klavyenin kullanımını cümle anlamını bozmaz. Dediğiniz pek de mantıklı değil.

@anilx, "bununda" değil, "bunun da" olması gerekiyor.

Kimse 1 tane virgül veya noktadan uyarı almıyor. "Virgülden uyarı yedim" diyenler ardı ardına cümleleri döşeyip noktalama işareti kullanmıyor. Bu durumda da cümlenin okunabilirliği kalmıyor. Mesela bu kadar şey yazdım, bir tane bile noktalama işareti kullanmadan yazdığımı düşün, okumakta zorlanırdın.

Tek cümle yazıp bir tane virgülü ya da noktayı unuttu diye kimseye uyarı vermiyoruz, böyle bir şey olsa emin ol forumda üye kalmaz.

Noktalama işaretleri cümlenin anlamını bozuyor ama İngilizce klavyenin kullanımını cümle anlamını bozmaz. Dediğiniz pek de mantıklı değil.

Benim için bozuyor şahsen, sıkıldım yerine birisi "si*..." yazarsa?

@anilx, "bununda" değil, "bunun da" olması gerekiyor.

Kimse 1 tane virgül veya noktadan uyarı almıyor. "Virgülden uyarı yedim" diyenler ardı ardına cümleleri döşeyip noktalama işareti kullanmıyor. Bu durumda da cümlenin okunabilirliği kalmıyor.

Tek cümle yazıp bir tane virgülü ya da noktayı unuttu diye kimseye uyarı vermiyoruz, böyle bir şey olsa emin ol forumda üye kalmaz.
Peki sıkıldım yerine "si*...." yazmak yani ı ları i diye yazmak aykırı olur mu ingilizce klavye sebebi ile? Bazı kelimeleri bağlamından koparıyor sonuçta. Ya da sıkışmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.