Kullanan görmedim ama telefonuna öyle detaylı bakmıyorlar. Kamerası var mı yok mu, sivil hat var mı yok mu diye bir kez bakıyorlar o kadar.

Bu konulardan anlayan bir komutana denk gelirsen askerliğin uzayabilir ama çok düşük ihtimal.

Kullanan görmedim ama telefonuna öyle detaylı bakmıyorlar. Kamerası var mı yok mu, sivil hat var mı yok mu diye bir kez bakıyorlar o kadar.

Bu konulardan anlayan bir komutana denk gelirsen askerliğin uzayabilir ama çok düşük ihtimal.

Sivil hata bile bakmıyor bazı yerler. Askere girerken sivil hattınızı çıkarıp cüzdanınıza koyun. Sonrasında telefonunuza takarsınız. Askeri hat gereksiz bir çözüm.

İyi sosyaller. F22 kamerasız tuşlu akıllı telefonlar askerlikte kullanılabiliyor mu? Kullanmış olan var mı?

Kullanırsınız ama önemli olan askerde çoğu kişiye göstermemeniz. Şayet bedelli gitmiyorsanız çok fazla cahil cühela ve kaba insanlarla dolu. Çok fazla eşya çalınma olayı da olur askerde. Dikkatli olmak lazım. Biri bu telefonu öğrenirse geleniniz gideniniz çok olur. Kanka 2-3 bir şey bakacağım, biraz oyun oynayalım falan diyen. Sonuç olarak telefon birinde kalır ve geri bulamazsınız.

İyi sosyaller. F22 kamerasız tuşlu akıllı telefonlar askerlikte kullanılabiliyor mu? Kullanmış olan var mı?

Kullananlar ekran süresinin 1 2 saat olduğunu ve çok ısındığını söylüyorlar.
Oralarda kullanan olmuştur ki söylüyorlar. Ama nasıl yaptılar bilmiyorum.
En iyisi Nokia tuşlu telefon alın, içine Java oyunları indirin, sıkıldıkça oynarsınız :D.kitap falan da öneriyorlar.

Takıldıkları detay kamera oluyor. Bazıları kamerayı kırıp akıllı telefon kullanmıştı. Günün sonunda şahsi hat getirip kullanan da oluyordu da, ne bileyim bir ay dişini sıkmak bu kadar zor olmamalı. Benim telefonda radyo bile yoktu, boş vakitlerimde genelde yürüyüş yapıyordum. Farklı bir ortam, gerçek dünyadan uzaksın. Kısa dönem bile olsa insana iyi geliyor diye düşünüyorum. Kaldı ki o kadar titiz biriyim.

Takıldıkları detay kamera oluyor. Bazıları kamerayı kırıp akıllı telefon kullanmıştı. Günün sonunda şahsi hat getirip kullanan da oluyordu da, ne bileyim bir ay dişini sıkmak bu kadar zor olmamalı. Benim telefonda radyo bile yoktu, boş vakitlerimde genelde yürüyüş yapıyordum. Farklı bir ortam, gerçek dünyadan uzaksın. Kısa dönem bile olsa insana iyi geliyor diye düşünüyorum. Kaldı ki o kadar titiz biriyim.

Askerlik 6 ay ve ayda sadece 1 gün izin var :D

Askerlik 6 ay ve ayda sadece 1 gün izin var :D
Bir aylık altı aylığın hızlandırılmış versiyonu gibi bir şey. Burdur'da gördüğüm altı aylıkların bizim rutinden farkı kültür fizik hareketlerini daha sık yapmalarıydı. Onun dışında aynı şeylerin daha uzun süre yapılması dışında bir fark görmedim. Keza çokça kişiyle tanıştık, hepsi de aynı şeyi diyordu. Şahsi fikrim maddi imkanlar yetiyorsa bir aylık, yoksa da 12 aylık gidilmeli. Ki özel sektörde çalışıyorsan altı aylığın hiçbir mantığı yok. Hem işinden oluyorsun hem de bir para almıyorsun.

Bir aylık altı aylığın hızlandırılmış versiyonu gibi bir şey. Burdur'da gördüğüm altı aylıkların bizim rutinden farkı kültür fizik hareketlerini daha sık yapmalarıydı. Onun dışında aynı şeylerin daha uzun süre yapılması dışında bir fark görmedim. Keza çokça kişiyle tanıştık, hepsi de aynı şeyi diyordu. Şahsi fikrim maddi imkanlar yetiyorsa bir aylık, yoksa da 12 aylık gidilmeli. Ki özel sektörde çalışıyorsan altı aylığın hiçbir mantığı yok. Hem işinden oluyorsun hem de bir para almıyorsun.

1 yıl gidince ne değişiyor? Nasıl bir maaş veriliyor kalan 6 ay?

Benim dediğim üniversite mezunu olarak başvurup yedek subay/astsubay olarak 12 aylık gitmek. Yanlış bilmiyorsam 40-50k gibi bir maaş alınıyor. En azından birikim yapmak için mantıklı olabilir. Tabii ki mentalite kaldırıyorsa.

Bir yandan amele gibi kullanıyorlar o şekilde gidenleri. Pek uygun olmaz bu.