Ezbere yorum yapmanın bence hiçbir anlamı yok. İsmini vermeyeceğim malum forumda bu çok yaygındı ve hâlâ da devam ediyor. Burada daha az şekilde mevcut. Çünkü gerçekten bilgisi olanlar konuşuyor genelde. Ezbere öneri olmasa da artık kalıplaşmış ürünler var ama bunu ezbere öneriden sayamam henüz çünkü burada henüz yeterli seviyede alınan ürün kaynaklı alınan şikayet yok.
Detaylar
Kim cevapladı?Yazdığım mesajda neden kastettiğimi belirtim. Ben kendim çoğu konuda cahilim ve yazanlardan öneri/bilgi alıyorum.
Bahsettiginiz sekilde bakarak atanlar aslında forumun kalitesini arttırıyor. Tartışarak hangi ürünün kime hitap ettiği anlaşılıyor.
Haklısınız. Bir öneri alacagimda ilk ugradigim yer genelde burası oluyor, ezber olayi diğer forumlara nazaran daha az.
Estağfurullah, kendinizi cahil hissetmeyin her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Öğrenmek cahillik değildir bunu unutmayın. Ben bile teknolojide bilmediğim şeyleri forumlarda öğrendim. Bende Technopat'tan gelmeyim. Technopat'ı ilk kurulduğu günden beridirde takip ederim. Ben mesela forumlarda insanlara yardım etmekten hoşlanan ve muhabbeti/sohbeti seven bir insanım kimseden kaçmam. Önerimi yaptım oldu bitti olayı yok. Ben ona sorarım mesela "kardeşim ürünü aldın mı? Veya sorun yaşadın mı?" gibisinden sohbet kurmaya çalışırım.
Ben ürünle alakalı soru sorulduğunda cevapsız bırakan birisini görmedim şu ana kadar ya da baştan savma bilgi veren. Ben o riski hiç almıyorum sorduğu sorulara cevap verirken neyi bilip bilmediğimi söylüyorum.
ALCYONEUS
Uzman
Bir süredir fark ettiğim bir şey hakkında sizin ne düşündüğünüzü merak ettim.
Herhangi bir forumda ürünler ezber şekilde öneriliyor. Kopyala yapıştır yaparak 5-6 kişi ürün öneriyor, aynı fiyata daha iyi ürün varken soran üye mecburen atılanı alıyor. Artık atılan ürünler hakkında bilgi sahibi olmadan attıklarını düşünüyorum.
Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?
Piyasa kötü, parasının hakkını veren ürünler belli, ürünler hakkında açılmış milyon tane başlık var, ürünlerin özellikleri ve donanım farkları ile ilgili açılmış konular ve kronik sıkıntıları ile ilgili açılmış konular var bu başlıkların altında belli başlı kişiler zaten detaylı şekilde açıklamış örnek verelim teknoloji forumunda dizüstü bilgisayar, monitör, ekran kartı, işlemci vb. ürünler zaten sürekli konuşuluyor insanların ellerindeki bütçe de çok benzer buna bağlı olarak da insanlar sürekli açıklama yapmak yerine direkt olarak ürünü öneriyor. Zaten kullanıcılar başlık açmadan önce arama kısmına merak ettiği şey ile ilgili birkaç anahtar kelime girse aradığı şey ile ilgili onlarca belki yüzlerce başlık bulur yani bazı şeyler biraz da kullanıcıyla alakalı bir durum. Aksiyon kamerası, kamp ekipmanı, özel mikrodenetleyiciler ile ilgili şeylerde tartışılır başlık da açılır ama belli başlı sektörlerde halkın seçenekleri de çok kısıtlandı yani insanlar da artık burada bazı şeyleri tartışıp konuşamıyor çünkü alım gücü şartı ve F/P arayışı seçenekleri bir bilemedin iki üründe sabit tutuyor kullanıcı başka ürüne para vermeyi de mantıklı bulmuyor. Yoksa piyasada çok ürün var mobilya alacağım bir milyon liralık bütçem var dediğiniz zaman sayfalar dolusu öneri yapılır ama 100K'lık bütçem var dediğinizde l koltuktan öteye öneri gelmez.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Bu her forumda yıllardır bu şekilde. Onu yapan bir kişiye tespit etmek çok basit zaten. Neden bunu öneriyorsunuz veyahut şu ürünle farkı nedir diye sorarsanız uçup gidiyor konudan.
Bir ürünün o fiyatta rakibi yoksa normal.
Bir ürünün o fiyatta rakibi yoksa normal.
Öneri konularında aktif birisi değilim, ama şöyle yanıt vereyim.
Bir kullanıcı 12 bin liraya kadar telefon önerisi istiyor ve aynı öneride Kasım ayında da bulunulmuş. Bakıyorsunuz, fiyatlar aynı, daha dişli bir rakip yok. O zaman aynı öneriyi vermek zorundayız. Tabi ki öneri verilirken neden bu cihazın alınması gerekiyor, diğerlerine göre artıları nedir, handikapları nedir bunları belirtmek lazım.
Nedir bu örnek cihaz, CMF Phone 1 misal.
Ben, benim açtığım konulara gelen önerilerde ''ben kullanıyorum, memnunum, başkasına gerek yok, bu bütçede daha iyisi yok.'' gibi yorumlara bakmıyorum. Neden aldığını soruyorum misal. Konuyu açan kişinin de bunun bilincinde olması lazım. Yoksa 12 bin liraya iPhone 11 aldım, ben çok memnunum diyen de çıkıyor. Neyinden memnunsun, elbette 2019'dan kalan kamerasından ve elma olmasından. Yoksa başka bir mantığı yok bu işin.
Bir kullanıcı 12 bin liraya kadar telefon önerisi istiyor ve aynı öneride Kasım ayında da bulunulmuş. Bakıyorsunuz, fiyatlar aynı, daha dişli bir rakip yok. O zaman aynı öneriyi vermek zorundayız. Tabi ki öneri verilirken neden bu cihazın alınması gerekiyor, diğerlerine göre artıları nedir, handikapları nedir bunları belirtmek lazım.
Nedir bu örnek cihaz, CMF Phone 1 misal.
Ben, benim açtığım konulara gelen önerilerde ''ben kullanıyorum, memnunum, başkasına gerek yok, bu bütçede daha iyisi yok.'' gibi yorumlara bakmıyorum. Neden aldığını soruyorum misal. Konuyu açan kişinin de bunun bilincinde olması lazım. Yoksa 12 bin liraya iPhone 11 aldım, ben çok memnunum diyen de çıkıyor. Neyinden memnunsun, elbette 2019'dan kalan kamerasından ve elma olmasından. Yoksa başka bir mantığı yok bu işin.
Ben bazen yapıyorum ama buna ezber denmez diye düşünüyorum. Ben burayı sadece öneri yapmak için değil bilgilenmek için de kullanıyorum. Bilgisine güvendiğim insanlar bir şey önermişse öğrenip bende öneriyorum.