Mustckmk

Çalışkan
Daha önceden Forza Horizon 4 ve Forza Horizon 5 deneyim etme şansım oldu. Benim gözümde 4'ten 5'e geçerken çok da fark eden bir şey olmadı. Sizce 6'yı almaya değer mi, drift mekanikleri nasıl?

Drift yapmayı çok seven birisiyim ve diğer Forza oyunları bana göre bu konuda çok zayıf veya zorlayıcı. Yani bu yeni çıkan oyunu diğer serilerden ayıran, gerçekten "%100 alınır" diyebileceğimiz bir durum var mı? Şu an güncel olarak Assetto Corsa oynuyorum. Eğer farklı oyun önerileriniz varsa da dinlemek isterim.

Öncelikle esenlikler dilerim.

Güncel olarak Assetto Corsa oynuyorsanız, Forza Horizon serisinin drift mekanikleri size çoğu zaman basit ve gerçekten uzak gelecektir. Evet, Forza Horizon 6 ile oyunun grafikleri ve harita dinamikleri geliştirilmiş olsa da oyunun temel olarak fiziki motoru bir simülasyondan ibaret değil sonuçta. Herkesin hâlâ daha gamepad ile oynayabileceği bir yapıda.

Forza Horizon 4'ten 5'e geçerken yaşadığınız o "pek bir şey değişmemiş" hissini, 5'ten 6'ya geçerken de yaşama ihtimaliniz çok yüksek. Çünkü seri artık devrimsel değişiklikler yerine harita ve grafik güncellemeleriyle ilerliyor.

İyi sosyaller diliyorum :)

Öncelikle esenlikler dilerim.

Güncel olarak Assetto Corsa oynuyorsanız, Forza Horizon serisinin drift mekanikleri size çoğu zaman basit ve gerçekten uzak gelecektir. Evet, Forza Horizon 6 ile oyunun grafikleri ve harita dinamikleri geliştirilmiş olsa da oyunun temel olarak fiziki motoru bir simülasyondan ibaret değil sonuçta. Herkesin hâlâ daha gamepad ile oynayabileceği bir yapıda.

Forza Horizon 4'ten 5'e geçerken yaşadığınız o "pek bir şey değişmemiş" hissini, 5'ten 6'ya geçerken de yaşama ihtimaliniz çok yüksek. Çünkü seri artık devrimsel değişiklikler yerine harita ve grafik güncellemeleriyle ilerliyor.

İyi sosyaller diliyorum :)
5 ile 6 arasında çok fark var ya, bu sefer gerçekten yaptıklarını düşünüyorum. Forza serisini sevmeyen biri olarak içine aldı beni oldukça.

Realistik bir deneyim istiyorsan kesinlikle BeamNG öneririm.
Lastik fiziği güncellemesi gelmeden alması gereksiz olur diye düşünüyorum. Çok farklı oyunlar birde, sıkıcı gelme olasılığı yüksek.

Forza oynayan kitleye sorarsan çoğu 5'in haritadan dolayı bomboş hissettirdiğini söyleyecektir buna bende dahil. Harita bomboştu hikaye yok gibi bir şeydi. 4. oyunu oynamadım ancak pek çok kişi tarafından beğenildiğini görmüştüm. Forza 6 çıkmadan önce de bir çok kişi Forza 4 hissiyatının geri dönmesini istiyordu. Ben Forza 6'yı büyük bir hevesle aldım ve beklentimi karşıladı diyebilirim. İçerik olarak diğer Forza serilerinden pek farkı yok ancak hikaye olarak 5'e göre daha iyi denebilir. Haritası çok iyi keşfedilecek çok yer var ve cidden Japonya havasını yansıtıyor bence atmosfer aşırı iyi. Atmosfer o kadar iyi ki ben hikayeyi bitirmeden önce hikayeye ara verip uzun bir süre boyunca haritada dolaşarak sadece araç fotoğrafları çekmekle uğraştım. Bence Forza ekibi bu sefer başarmış kesinlikle şans verilebilir. Drift yapma konusunda bence önceki oyunlara göre daha zor. Önceki oyunda her türlü arabayla drift atabilirken şu an drift ayarı yaptığım arabayla yine de önceki oyundaki gibi drift atamıyorum.

Verdiğim en iyi 48.99 dolar diyebilirim. FH5'den sonra inanılmaz iyi geldi FH6. Festival havası olsun, çeşitli etkinlikleri olsun ve asla bitmek bilmeyen topluluk yapımı yarışları olsun. Her türlü 100+ saati deviriyorsunuz. Ses konusunda da FH4 ve FH5'de Revolusound ses modu kurardım fakat bunda öyle bir gereksinim duymadım. Araç sesleri de gerçekten tok ve gerçekci hissettiriyor. Drift yapmayı sevmiyorum ama teker tiplerini ve ince ayarları düzgün ayarladığınızda güzel bir drift deneyimi de sunuyor. Benim gibi uğraşmam derseniz topluluğun yaptığı drift hazır ayarlarını da kullanabilirsiniz.

Acikcasi FH4 ve FH5'ten sonra wow diyecegim bir yenilik gormedim fakat guzel oyun. Premium aldim ben, fiyatini hak ettigini dusunuyorum. Tabii ne arcade gibi eglenceli ne de SIM kadar realistik oldugu icin arada kaliyor biraz.

Araba sesleri benim icin en buyuk hayalkirikligi oldu, onu belirtmeden gecemeyecegim. Bazi arabalarin sesi gercekten FH4 ve FH5'ten bile kotu, ornegin Japonya temelli bir oyunda Lexus LFA'in sesinin V10 motorlu Lamborghini arabalariyla ayni denecek duzeyde olmasi tam bir fiyasko, bu sadece ilk aklima gelen ornek.

Daha önceden Forza Horizon 4 ve Forza Horizon 5 deneyim etme şansım oldu. Benim gözümde 4'ten 5'e geçerken çok da fark eden bir şey olmadı. Sizce 6'yı almaya değer mi, drift mekanikleri nasıl?

Drift yapmayı çok seven birisiyim ve diğer Forza oyunları bana göre bu konuda çok zayıf veya zorlayıcı. Yani bu yeni çıkan oyunu diğer serilerden ayıran, gerçekten "%100 alınır" diyebileceğimiz bir durum var mı? Şu an güncel olarak Assetto Corsa oynuyorum. Eğer farklı oyun önerileriniz varsa da dinlemek isterim.

Direksiyon seti içinse önermem gamepad ile oynarım diyorsan öneririm etkinlikleri falan çok güzel arkadaşımda oynadım silvea ile yanlamak falan çok zevkli ve kolay alınır bence 48 dolara güzel bir oyun bir kere alırsın bir daha 7 çıkana kadar akar gider bende de set var set için BeamNG Assetto ETS Dirt Rally falan çok daha uygun FH5'i 200 saat oynamış biri olarak arkadaşımdaki 20 saatlik deneyimim çok hoştu.

Seriyi seven için yeterince fark var. Oynadıkça fark ediyorsun. Tabii ki temel mekanikleri değiştirmezler dıştan aynı oyunmuş gibi görünür iyi olan bir şeyi neden bozsunlar bu sefer sevilmez.

Sadece map'in değişmesi bile bizim için yeter. Japonya mapini oyuncular aşırı istediler ve sonuca ulaştılar. Bir de oyuna gelecek ekstra mapler yüzünden premium almalısınız bence.

İlk çıktığında inceleme yayınlamıştım onu atayım ;
1780681623292.webp

EKLEME :
FH4'ü 1350 saat, FH5'i 1200 saat falan oynadım.