FH 4 ve 5'i yüzlerce saat oynamış birisi olarak 6. oyunun tatmin edeceğini düşünüyorum. Gerek grafik, gerek harita ve araba modellemeleriyle göze hitap edecek. Araba sesleri konusunda çok heyecanlanmamak lazım, tüm arabaların sesleri değişmez.
Şehir dizaynına uğraşılmış gibi duruyor, önceki oyunlarda en çok şikayet ettiğim şeylerden birisiydi şehirlerin küçük olması. Onun dışında harita büyüklüğü bahsedildiği kadar büyük gelmedi gözüme, FH5 haritasıyla yan yana koydum baktım ama FH6 haritasının büyüklüğünden çok yolların az olması gözüme çarptı. İlk cümlede bahsettiğim tatmin etme olayı -FH oyunlarına aşık değilseniz- muhtemelen ilk 100 saatten sonra haritayı ezberlediğiniz için giderek azalacaktır.

FH5'te sadece fotoğraf çekmek için bile 50 saatimi harcamışımdır, benim kesinlikle oynayacağım bir oyun olacak.

Dosya Ekleri

• 143.webp
    143.webp
    2 MB · Görüntüleme: 66
Oyunları gerçekten oynadığınıza emin misiniz? Çünkü epey bir ses farkı var iki oyun arasında. Forza Horizon 6'da biraz daha iyileştirilecek ve en önemlisi 5'teki o iğrenç mapten kurtuluyoruz.

Oynadım 4'dü de 5'i de geçen sene beam ng aldım o günden beri Forza oyunlarını beğenemez oldum yani bi beam ng bi asseto corsa edemez forza

1775728124327.webp

Oynadım 4'dü de 5'i de geçen sene beam ng aldım o günden beri Forza oyunlarını beğenemez oldum yani bi beam ng bi asseto corsa edemez forza

Eki Görüntüle 239631
Ben dediklerinizin hepsini oynadım ama aradaki bağlantıyı kuramadım hocam. Asetto Corsa oynarken daha çok pistlerde yarışırdım, Forza'da boş boş dolaşmak, drift yapmak keyifli gelirdi açık dünya olduğu için. BeamNG'de ise sandbox hissi vardı, tam bi amaç edinememiştim kendime. Forza grafik olarak da çok önde diğerlerinden ve diğer oyunlar gibi eğlenmek için ekstra mod kurmaya muhtaç hissettirmiyor.

Ben dediklerinizin hepsini oynadım ama aradaki bağlantıyı kuramadım hocam. Asetto Corsa oynarken daha çok pistlerde yarışırdım, Forza'da boş boş dolaşmak, drift yapmak keyifli gelirdi açık dünya olduğu için. BeamNG'de ise sandbox hissi vardı, tam bi amaç edinememiştim kendime. Forza grafik olarak da çok önde diğerlerinden ve diğer oyunlar gibi eğlenmek için ekstra mod kurmaya muhtaç hissettirmiyor.
tabi grafik olarak forza diğerkinlerden güzel ama asseto corsayı modlarsan aşırı güzel olur beam ng desen modifiye seçenekleri 1000 çeşit tabi senin kararın hangisini seviyosan onu oyna

1775731180177.webp
Forza 5 ten buda :)
1775731354717.webp

Son düzenleme:
Takip ettiğim ve izlediğim kaynaklara göre oyun çok iyi duruyor, özellikle harita olarak. FH5'te harita zaten çöldü ve çok da eğrili bir yol yoktu. Lakin Japonya ile gelen haritada çok daha güzel eğrili yollar var mış. Hatta geneli öyle gibi. Hani bir ülkenin toprakları nasıl eğrili ve düz karışık biçimde oluyorsa FH6'da onu çok daha doğal yapmışlar. Onunla birlikte ara yollar ve ana yollarda aşırı hoş olmuş. Şehrin büyüklüğü The Crew serisi kadar olmasa da onun gibi büyüklüğe sahip. Harita da tek sıkıntı yayaların çoğu yerde hiç ya da çok az olması.
Tabii tek haritaya bakmamak lazım. Mesela yarış sisteminde de değişiklikler olacaktı ve "car meet" gibi araba kültürünü iyice içine alan şeylerde mevcut.
Modifiye olarak da beklenti içerisindeyim aynı haritanın güzel olması gerektiği gibi. Lakin o açıdan şu ana kadar paylaşılan videolarda beklentileri pek iyi karşılamayacak gibi duruyor. Araçların sesleri iyileştirilmiş bu çok güzel lakin Bodykit'lerin çok daha fazla artması da şart olmalı açıkçası.
Bu arada oyunu bayağı oynarım zira bende sırf fotoğraflar çekmek için bende 50 saatimi falan harcamışımdır herhalde;

Forza Horizon 5 Screenshot 2025.10.28 - 00.16.02.90.webp

Forza Horizon 5 Screenshot 2025.07.22 - 12.12.09.38.webp

Forza Horizon 5 Screenshot 2025.07.22 - 12.29.23.52.webp

Forza Horizon 5 Screenshot 2025.07.22 - 11.29.15.80.webp

Forza Horizon 4'te paylaşan var herhalde gaza geldim bende paylaşayım :D

Forza Horizon 4 Screenshot 2025.04.16 - 09.08.37.14.webp

Forza Horizon 4 Screenshot 2025.04.16 - 09.16.00.32.webp

Forza Horizon 4 Screenshot 2025.04.16 - 10.19.19.29.webp

Forza Horizon 4 Screenshot 2025.04.18 - 21.24.24.52.webp

Harita fazla boş duruyor. Tokyo gibi bir şehirin içinde yayaların olmaması inanılmaz kötü duruyor, evet biliyorum Forza oyunlarında yayalar olmuyor normalde bu kadar ancak Tokyo'da olmaması kötü gösteriyor. Hayalet şehir gibi duruyor.
Hocam bu oyun yarış oyunu olduğu için Microsoft şehrin içine yaya koymuyor. Elbette çizgisel bir yarış oyunu değil, açık dünyada istediğin gibi arabayla dolaşabiliyorsun ama Microsoft Rockstar gibi çok detayçı, içerik ve teknik detaya çok önem veren bir firma olmadığı için oyunda yayaların olmaması normal bir durum yani.

Oyunu iki gündür epey oynuyorum ve izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Forza serisinde klasik olan arabaların yol fark etmeksizin sürekli yağ gibi kayması oyun zevkini yerle bir ediyor. Her araba mı kayar kardeşim? En ufak viraja bile giremiyoruz. Şahsi arabamla 120'yle rahat girebileceğim viraja oyundaki yarış için optimize ettiğim araçlarla giremiyorum böyle saçmalık olur mu? Tüm yollar yağla kaplanmış gibi. Oyunu bırakırsam sırf bu yüzden bırakacağım.

Oyunun grafikleri güzel ancak harita tasarımı grafiklerin hakkını vermemiş. Harita aşırı boş. Harita kesinlikle "yaşamıyor".

Oyun sürekli off-road yarışı yaptırıp duruyor. Yarışlarda sürekli aman kaymayayım, aman yavaşlayayım diye düşünmekten tatmin olamıyorum. Bırak aksın kardeşim oyun. Ne diye hızımı kesip duruyorsun... Geniş harita ama basamıyorsun ki. Bastığın anda bir viraja girmen ve anında yavaşlaman gerekiyor.

Oyunda lanet trafik soldan akıyor. Kafam allak bullak oldu. Bir ayar koysalarmış da trafiği isteğe bağlı olarak sağdan akıtabilseymişiz keşke.

Kısacası; bu oyunu hiç sevmedim. Oynamaya devam edeceğim ama hikaye modunu bitirip bir kenara atarım oyunu sanırım, öyle geliyor.

Oyunu iki gündür epey oynuyorum ve izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Forza serisinde klasik olan arabaların yol fark etmeksizin sürekli yağ gibi kayması oyun zevkini yerle bir ediyor. Her araba mı kayar kardeşim? En ufak viraja bile giremiyoruz. Şahsi arabamla 120'yle rahat girebileceğim viraja oyundaki yarış için optimize ettiğim araçlarla giremiyorum böyle saçmalık olur mu? Tüm yollar yağla kaplanmış gibi. Oyunu bırakırsam sırf bu yüzden bırakacağım.

Oyunun grafikleri güzel ancak harita tasarımı grafiklerin hakkını vermemiş. Harita aşırı boş. Harita kesinlikle "yaşamıyor".

Oyun sürekli off-road yarışı yaptırıp duruyor. Yarışlarda sürekli aman kaymayayım, aman yavaşlayayım diye düşünmekten tatmin olamıyorum. Bırak aksın kardeşim oyun. Ne diye hızımı kesip duruyorsun... Geniş harita ama basamıyorsun ki. Bastığın anda bir viraja girmen ve anında yavaşlaman gerekiyor.

Oyunda lanet trafik soldan akıyor. Kafam allak bullak oldu. Bir ayar koysalarmış da trafiği isteğe bağlı olarak sağdan akıtabilseymişiz keşke.

Kısacası; bu oyunu hiç sevmedim. Oynamaya devam edeceğim ama hikaye modunu bitirip bir kenara atarım oyunu sanırım, öyle geliyor.

Valla ben de oyunu ilk çıktığı günden beri oynuyorum, her ne kadar eğlenceli olmasına eğlenceli de, nedendir bilmiyorum ama, oyunda sanki bir şeyler eksik gibi. Oyunda 1-2 yarış yapıp, ardından tüm şehre dağılmış toplanabilir şeylere odaklanıyorum. Sonra da sıkılıp kapatıyorum. Ama işin tuhafı, kesinlikle kötü bir oyun değil. Çünkü oyun seni bir şekilde kendisine çekmeyi başarıyor.