Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YXEL 81

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Yer
Ankara
Maksimum 5 saniye içerisinde açılan oyun giriş ekranında takılıyor kalıyor. Oyun SSD'ye yüklü ve dosya doğruladım.

FH6.webp

Çözüm
Sorunu çözdüm. Destek hesabının verdiği yönergeleri izledim, bir süre uğraştım. Aşağıdaki işlemler de işe yaramadı;

• Sürücüler günceldi.
  • İki defa dosya doğruladım.
  • Xbox ve Microsoft hesaplarını kapatıp tekrar açtım.
  • Steam başlatma seçeneklerine -dx11 -dx12 yazdım.
  • Steam Cloud'u geçici olarak kapattım
  • Kayıt, config dosyalarının bozulduğunu düşünerek sıfırlamayı denedim.
Ancak her işlemden sonra oyunu yine açamadım.

Çözümü: Win+R ile services.msc yazarak Hizmetler ekranını açın. "Gaming Services" isimli ikinci seçeneği tekrar başlattım. Neden çalışmadığını bilmiyorum fakat hizmet durdurulmuştu. Otomatik olarak başladıktan sonra oyun yüklenerek çalışmaya başladı.

Ekran görüntüsü 2026-08-16 201726.webp

@Michael MYERS @SouLx27 destekleriniz için teşekkür ediyorum.
Steam'de ise offline çekip açmayı deneyin. Sonra online'a çekersiniz geri ya da interneti kesip girebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynuyordum. Daha önce hiç takılı kalmamıştı. Xbox veya Microsoft tarafında da değişiklik yapmadım.
Windows ayarlarından oyun modu açıksa kapatıp deneyin bir. Windows güncellemesi varsa onu da yapın. Microsoft oyunları biraz nazlı oluyor.

Teşekkür ederim, yarın sabah deneyip dönüş yapayım.

Steam'de ise offline çekip açmayı deneyin. Sonra Online'a çekersiniz geri. Yada interneti kesip girebilirsiniz.
Windows ayarlarından oyun modu açıksa kapatıp deneyin bir. Windows güncellemesi varsa onu da yapın. Microsoft oyunları biraz nazlı oluyor.
Maalesef çözüm olmadı. Oyun giriş ekranına demir attı, geçmiyor.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim, yarın sabah deneyip dönüş yapayım.

Maalesef çözüm olmadı. Oyun giriş ekranına demir attı, geçmiyor.
Hocam oyuna tıkladığınız anda arkadan bir uygulamaya girin, mesela tarayıcı ama tam çerçevede. Jenerik bitip menü gelene kadar tarayıcıda bekleyin. Sonra alt+tab atıp oyuna girin. Bakalım çökecek mi? Çökmezse çözünürlükle ilgili bir sorun olabilir; masaüstünde oyuna sağ tık-özellikler deyip "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak"ı seçerseniz belki düzelir. Olmazsa yeni yama gelene kadar aynı metod ile devam edersiniz.

Sorunu çözdüm. Destek hesabının verdiği yönergeleri izledim, bir süre uğraştım. Aşağıdaki işlemler de işe yaramadı;

• Sürücüler günceldi.
  • İki defa dosya doğruladım.
  • Xbox ve Microsoft hesaplarını kapatıp tekrar açtım.
  • Steam başlatma seçeneklerine -dx11 -dx12 yazdım.
  • Steam Cloud'u geçici olarak kapattım
  • Kayıt, config dosyalarının bozulduğunu düşünerek sıfırlamayı denedim.
Ancak her işlemden sonra oyunu yine açamadım.

Çözümü: Win+R ile services.msc yazarak Hizmetler ekranını açın. "Gaming Services" isimli ikinci seçeneği tekrar başlattım. Neden çalışmadığını bilmiyorum fakat hizmet durdurulmuştu. Otomatik olarak başladıktan sonra oyun yüklenerek çalışmaya başladı.

Ekran görüntüsü 2026-08-16 201726.webp

@Michael MYERS @SouLx27 destekleriniz için teşekkür ediyorum.

Çözüm