Frogjoe
Gelişen
Merhaba,
HB'den peşin fiyatına taksitle 100 bin TL üst sınır olacak şekilde, genelde ve ağırlıklı olarak fotoğraf ve video edit işleri için kullanacağım bir PC toplamak istiyorum. Kafam o kadar karıştı ki
Çok uzun süredir (15 yıl) PC toplama macerasına girişmediğim için şu an her detay kafamı karıştırıyor: İşlemci AMD mi olmalı, ekran kartı NVIDIA mı olmalı, anakart M serisi mi olmalı vs. derken kendimi saatlerce araştırma yaparken buluyorum. Fotoğraf ve video eşitlemek için “Net 100 bin TL'ye şu özelliklerde PC toplardım” diyecek birisi olsa sanırım gözü kapalı alırım.
Aşağıda araştırarak az biraz fikir sahibi olduğum bileşenleri yazıyorum. Farklı önerileriniz varsa yönlendirmelerinizi rica edeceğim.
HB'den peşin fiyatına taksitle 100 bin TL üst sınır olacak şekilde, genelde ve ağırlıklı olarak fotoğraf ve video edit işleri için kullanacağım bir PC toplamak istiyorum. Kafam o kadar karıştı ki
Aşağıda araştırarak az biraz fikir sahibi olduğum bileşenleri yazıyorum. Farklı önerileriniz varsa yönlendirmelerinizi rica edeceğim.
- Siyah renkli parçalar ve Bunlara uygun sıvı soğutmalı bir kasa
- Ekran kartı: RTX 5070 veya 5070 Ti
- İşlemci: 9950X veya 9950 X3D
- Depolama: 500 GB veya 1 TB SSD
- RAM: 32 GB veya 64 GB RAM
Son düzenleyen: Moderatör: