Selam. Fotoğrafçı olmayı düşünüyorum ama şöyle bir şey var: Bir fotoğrafçıya gitmiştim ve bu meslek iyi kazandırıyor mu diye sormuştum. Kendisi ise hayır demişti. Gelirini gizlemeye çalışıyor olabilir mi? Ayrıca manav bile olmayı düşündüm. Ticaret için en rahatı bana fotoğrafçılık olarak geliyor. Sizce bu meslek kazandırır mı? Yani öyle çok zengin olayım demiyorum. Geçinecek kadar param olsun yeterli.
Detaylar
Kim cevapladı?İtachi Uchiha
Yetkin
Düğün fotoğrafçıları para basıyor.
Düğünden ziyade normal fotoğrafçı olmak istiyorum çünkü düğünler uzun sürüyor
İlkay Demir
Uzman
Eskiden kazandırdığı söylenebilir ancak günümüzde kazandırmıyor. Normal dükkan olarak işletirim diyorsanız zaten kazandırmaz ancak bir alanında ustalaşayım o alanın en iyilerinden olurum diyorsanız o zaman kazandırır işte.
O alanda ismini duyurduysan evet kazandırır ancak yeni başlayanlar için çok zor.
O alanda ismini duyurduysan evet kazandırır ancak yeni başlayanlar için çok zor.
DarthGorsoy
Bilgin
Normal fotoğrafçılık diye bir sey kalmadı. Ya düğün, yeni doğan, dış mekan fotoğrafı çekeceksiniz ya da baska sans yok.
Eline her makine alan bu işten para kazanamaz çünkü rekabet cok fazla. Her şehirde, ilçede bilinen kişiler var. Sermayeyi de unutma. Iyi bir gövde, flaş, tripod, 85mm açık diyafram, 50mm açık diyafram, iyi bir ekran o bu derken iyi de bir sermaye ayırmak gerek.
Eline her makine alan bu işten para kazanamaz çünkü rekabet cok fazla. Her şehirde, ilçede bilinen kişiler var. Sermayeyi de unutma. Iyi bir gövde, flaş, tripod, 85mm açık diyafram, 50mm açık diyafram, iyi bir ekran o bu derken iyi de bir sermaye ayırmak gerek.