arda24142

Becerikli
Şimdi MESEM'i düşünüyorum. Dükkanı zaten seçmiştim, bir tane abi var. Babalarımız bayağıdır arkadaş, iyi bir abi. İlk bilgisayarımı ona toplatmıştım. Saat 9'da başlıyor, 5 gibi bitiyor diyordu. Yemekleri, kahvaltıyı karşılayacakmış. Saatleri de iyi geldi ve iş kamera montajı, network, Akınsoft yazılım falan. Bilgisayar çok ilgimi çekiyor küçüklüğümden beri. Mantıklı mı sizce? Maaş olarak da devlet 9 bin veriyor.
Esnaf olarak İstanbul, Ankaradakilerle karıştırmayın. Çok iyi bir abi, küfür falan asla çıkmıyor ağzından.

Şimdi MESEM'i düşünüyorum. Dükkanı zaten seçmiştim, bir tane abi var. Babalarımız bayağıdır arkadaş, iyi bir abi. İlk bilgisayarımı ona toplatmıştım. Saat 9'da başlıyor, 5 gibi bitiyor diyordu. Yemekleri, kahvaltıyı karşılayacakmış. Saatleri de iyi geldi ve iş kamera montajı, network, Akınsoft yazılım falan. Bilgisayar çok ilgimi çekiyor küçüklüğümden beri. Mantıklı mı sizce? Maaş olarak da devlet 9 bin veriyor.
Esnaf olarak İstanbul, Ankaradakilerle karıştırmayın. Çok iyi bir abi, küfür falan asla çıkmıyor ağzından.
Seviyorsan en iyi tercihi yapmışsın, üniversite sınavında sürüneceğine mesleğin elinde olmuş olur hem de sertifikalı. Hem de az biraz harçlık alırsın, okul bitti yok üniversiteye gideceğim dersen farkı yok Anadolu'dan, orada da doğru düzgün ders görmüyorsun burada da en azından mesleğin oluyor burada.

Seviyorsan en iyi tercihi yapmışsın, üniversite sınavında sürüneceğine mesleğin elinde olmuş olur hem de sertifikalı. Hem de az biraz harçlık alırsın, okul bitti yok üniversiteye gideceğim dersen farkı yok Anadolu'dan, orada da doğru düzgün ders görmüyorsun burada da en azından mesleğin oluyor burada.

Hem mesleki teknik ve Anadolu lisesi diploması hem ustalık diploması alırım bir de 2 yıl üniversite düşünüyorum.

En iyi iş sevdiğin iştir ama maddi anlamda iyi bir iş istersen bence berberlik ve sanayi işleri maddi anlamda MESEM'deki en iyi tercih olur.

Üniversite okuma derdin olmayacak, doğrudan meslek sahibi olacaksın, çok iyi bir şey.

En iyi iş sevdiğin iştir ama maddi anlamda iyi bir iş istersen bence berberlik ve sanayi işleri maddi anlamda MESEM'deki en iyi tercih olur.

Üniversite okuma derdin olmayacak, doğrudan meslek sahibi olacaksın, çok iyi bir şey.

Hocam bir öğrencisi fabrikaya girmiş 70 80k alıyormuş işi öğreetecek ustada 2 ev 2 araba falan var birini kiraya falan vermiş.

Mantıklı, ben de o yaşlarda çalışmaya başladım mahalleden bir bilgisayar teknik servisinde. İyi ki başlamışım tabii, bizim zamanlarımız derken 16 sene önce. O zamanlar herkes PC'yi yeni yeni tanıyordu, her gün 30-40 format atıyordum. İyi tecrübe oldu.

Şu an ofis asistanlığı yapıyorum Banvit firmasında. Girerken veri girişi personeli olarak girmiştim klavyem hızlı diye. 😁 12 senedir devam ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıklı, bende o yaşlarda çalışmaya başladım mahalleden bir bilgisayar teknik servisinde iyi ki başlamışım tabii bizim zamanlarımız derken 16 sene önce o zamanlar herkes PC'yi yeni yeni tanıyordu her gün 30 40 format atıyordum. İyi tecrübe oldu.

Şu an ofis asistanlığı yapıyorum banvit firmasında. Girerken veri girişi personeli olarak girmiştim klavyem hızlı diye 😁 12 senedir devam ediyorum.

Kolay gelsin abi inşallah sevdiğim mesleği yaparım.