Merhaba Techolay ailesi, internet üzerinde paylaştığınız fotoğrafları filigran ile korumak istiyorsanız bu rehberim tam size göre.
Fotoğraflarınıza filigran ekleyerek bu fotoğrafları koruma altına alabilirsiniz ve bu fotoğrafların size ait olduğunu bu filigran sayesinde kullanıcılara hissettirebilirsiniz.

Filigranlar kolayca kaldırılamaz ve oldukça zahmet gerektirir.
Bu rehberimde ücretsiz ve tamamen özelleştirilebilir bir özellik sunan XnView uygulaması ile birlikte filigran ekleme işlemi yapacağız.

XnView uygulamasını indirme.
Bu bağlantıyı kullanarak uygulamayı indiriniz.
Eğer ticari amaçlı kullanacaksanız lütfen geliştiriciye destek olmak için lisans satın alınız.

1734940624943.webp

XnView uygulamasını açtıktan sonra böyle bir arayüz bizleri karşılıyor.
Sol taraftan filigran eklemek istediğimiz fotoğrafların konumuna gidiyoruz ve açıyoruz.

1734940810582.webp

Açtığımız klasörde istediğimiz fotoğrafları seçip Sağ tık > Çoklu dönüştür seçeneğine tıklıyoruz. (CTRL + U Çoklu dönüştürme kısayolu).

1734940892016.webp

Açılan pencerede Görevler sekmesine geliyoruz.
  1. Png olarak filigranımızı seçiyoruz.
  2. Resmin boyutunu %50 olarak seçiyoruz.
  3. Resme göre boyutlandırmak için En uzun taraf seçeneğini seçiyoruz.
  4. Filigranı tam ortaya almak için tüm değerleri sıfırlıyoruz. (Siz sağ alta ve ya farklı bir alana almak için bu kordinatları değiştirebilirsiniz).
  5. Filigranımızın şeffaflığını ayarlıyoruz. (Ben 20 olarak kullanıyorum).
1734941071524.webp

Çıktı kısmından istediğimiz ayarları yapıyoruz.
Farklı bir klasöre kaydetmek isterseniz Çıktı başlığı altından klasörünüz seçiniz.
Diğer ayarlarıda isteğe göre ayarlıyabilirsiniz.

1734941299798.webp

Tüm işlemler bittiğine göre 6 numaralı kısımdan "Çevir" Butonuna basıyoruz ve tüm fotoğraflarımızın orta kısmına filigran eklenmiş oluyor.

1734941474418.webp

Ekran görüntüsü 2024-12-22 071051.webp

Ekran görüntüsü 2024-12-22 071051_result.webp

Bu sayede ekstra bir program (Adobe Photoshop, Lighroom, Photopea vb.) kullanmadan saniyelik işlemlerimizi bitiriyoruz.

Yorumlarınızı ve beğenilerinizi bekliyorum. İyi sosyaller!

Hocam Google takeout ile indirdiğimiz resimleride JSON ile birleştiren bir program varsa rehber yapar mısınız?
Tam olarak ne yapmak istediğini yazabilirseniz detaylı bir araştırma yapabilirim. Daha önce veri indirme yapmadım. Bu işlemi yaptıktan sonra ne gibi sorunlar oluyor genellikle? sizi zorlayan kısımlar nelerdir?

Tam olarak ne yapmak istediğini yazabilirseniz detaylı bir araştırma yapabilirim. Daha önce veri indirme yapmadım. Bu işlemi yaptıktan sonra ne gibi sorunlar oluyor genellikle? Sizi zorlayan kısımlar nelerdir?

Hocam Google takeout ile resimlerimizi indirince metadatalar olmuyor, ayrı bir dosya olarak veriyor yani bu 2 dosyayı (resimi ve metadata. JSON'u) birleştirmek mümkün mü?
İlk mesajdan gerçekten bir şey anlaşılmıyor😁

Hocam Google takeout ile resimlerimizi indirince metadatalar olmuyor, ayrı bir dosya olarak veriyor yani bu 2 dosyayı (resimi ve metadata. JSON'u) birleştirmek mümkün mü?
İlk mesajdan gerçekten bir şey anlaşılmıyor😁

Google takeout üzerinden verilerimi talep ettim gönderdiği zaman ilgileneceğim.