Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

stetra

Uzman
Yer
İzmir
Arkadaşlar merhaba. 2 adet SSD'm mevcuttu, 990 Pro 1 TB. Biri gen5 slotuna diğeri gen4 slotuna takılı idi. Gen4 slotundaki SSD'mi sattım 9100 Pro almak için. Gen5'teki 990 Pro SSD'mi gen4'e aldım. Ondan sonra oyunlarda bariz FPS düşüşü ve takılmalar olmaya başladı. Bu arada BIOS'u da sıfırladım. Tekrar son sürümü kurdum. Nedeni nedir acaba bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Intel Ultra 7 265k.
MSI Z890 Gaming Plus
ASUS Prime RTX 5070 Ti.
Samsung 990 Pro 1TB.

Son düzenleme:
Çözüm
Ne olacak merak ettim. Sonucu yazabilirsen çok sevinirim.
Sıkıntıyı zor da olsa çözdüm. Çok ilginçtir yeni MSI Afterburner programının son sürümünü de kurmuş olmama rağmen FPS izleme ve CPU GPU kullanımı açık. Program kastırıyormuş. MSI Afterburner'ı çalıştırınca kasıyor oyunlar. Bugüne kadar böyle bir şey ilk defa başıma geliyor. Afterburner çok iyi program, yıllardır kullanıyorum.
Anakartın kitapçığına da baktım ve M2 slotları ile ilgili bir kısıtlama göremedim ama denemediysen 990 proyu taktığın slotu değiştirmek belki işi çözebilir.

Ayrıca bu değişiklikten sonra yeniden windows kurdun mu yoksa eski windows kurulumunu mu kullanmaya devam ediyorsun?

Anakartın kitapçığına da baktım ve M.2 slotları ile ilgili bir kısıtlama göremedim ama denemediysen 990 Pro'yu taktığın slotu değiştirmek belki işi çözebilir.

Ayrıca bu değişiklikten sonra yeniden Windows kurdun mu yoksa eski Windows kurulumunu mu kullanmaya devam ediyorsun?

Evet aynı Windows ile dewam ediyorum. Bende format atmayı düşünüyorum. Formattan sonra düzelebilir bence.
Sadece slot değiştim

Ne olacak merak ettim. Sonucu yazabilirsen çok sevinirim.
Sıkıntıyı zor da olsa çözdüm. Çok ilginçtir yeni MSI Afterburner programının son sürümünü de kurmuş olmama rağmen FPS izleme ve CPU GPU kullanımı açık. Program kastırıyormuş. MSI Afterburner'ı çalıştırınca kasıyor oyunlar. Bugüne kadar böyle bir şey ilk defa başıma geliyor. Afterburner çok iyi program, yıllardır kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Çözüm